Jools belt basisschool - MOMspiration.nl

Waarom de vierjarige Jools ‘zelluf’ de directrice van een basisschool belde…

“Hallo, met Jools. Hoe gaat het met u? Ja met mij gaat het ook goed. Wij zijn een jaar op reis geweest en daarom zit ik nog niet op school. Maar nu hebben we een huis in Lisse gekocht en wil ik graag na de zomervakantie naar de Josephschool. Kan dat? Ja? Dank u wel. En als mijn zusje in maart 4 wordt, mag zij dan ook komen? Oké. Dan geef ik nu mijn moeder wel even.”

En zo regelde Jools zelf even dat ze eind augustus naar de kleuterklas mag. Want, wij vinden: als je iets wilt, dan moet je dat zelf regelen. In eerste instantie begonnen we hiermee op het gebied van met andere kinderen spelen, een ijsje bestellen of een nieuwe pen kopen. In welk land en welke taal dan ook. Samen bereiden we de meisjes voor: Wat ga je vragen of zeggen? Hoe kunnen wij jullie daarmee helpen?

Ennnn GO!

Zo liepen Jools & Pippa hand in hand met een portemoneetje naar de Franse bakker.

Zo nodigden ze Argentijnse, Braziliaanse, Zuid Afrikaanse, Botswaanse, Amerikaanse en Duitse kinderen uit om met ze te spelen.

Zo checken Jools & Pippa altijd zelf in voor een vlucht en zoeken ze zelf hun stoel in het vliegtuig.

Zo geven ze zichzelf op voor allerlei sportieve en culturele activiteiten.

Zo maken ze hun eigen cadeaus en schrijven zelf kaarten voor feestjes waar ze uitgenodigd zijn.

Zo belde Jools dus de directrice van haar nieuwe basisschool om te vragen of er plek voor haar is…..

En zo hopen wij de meisjes stukje bij beetje klaar te maken voor de ‘Grote Mensen Wereld’

Herken je hier iets in? Wat zijn jouw maniertjes om je kids zelfstandig(er) te laten worden?

Liefs,

Annette

PS: Jools is zooooo trots op het feit dat ze zichzelf en haar zusje aangemeld heeft bij hun nieuwe basisschool. Ze zei: “Ik vond het wel spannend, maar nu ben ik trots dat ik het gedaan heb.”

Over de schrijfster van dit artikel
Annette de Graaf (34 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (32) en mama van dochters Jools (4,5) en Pippa (3). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje zijn op dit moment samen een jaar aan het reizen. Van juni tot en met december 2017 reden ze in een Jeep met daktent Zuidelijk Afrika door (Zuid Afrika, Namibië en Botswana). Op 9 december vlogen ze -na een korte stop in Amsterdam- door naar Argentinië om vanuit hier Zuid Amerika te ontdekken per bus, taxi, trein, en boot. Met z’n viertjes probeerden ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen (Argentine, Uruguay, Brazilië, Paraguay en Chili). In april deden zij een ‘Rondje Nederland’ waarbij ze verbleven op het ss Rotterdam, in de Efteling op vakantiepark Het Loonsche Land, Recreatiepark Terspegelt, WILDLANDS Emmen/CenterParks Sandur. Eind mei heeft ze met Eliza het zuiden van Spanje ontdekt. In juni heeft ze 2 weken genoten van La Douce France en in juli reisde ze een vriendin door Californië. In augustus en de rest van 2018 gaan Annette en haar gezin zich focussen op wat meer rust en regelmaat terugbrengen in hun leven: ze gaan namelijk weer werken en naar school én hebben een huis gekocht waar ze begin 2019 in zullen gaan wonen.

Over dit alles wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl, blog.klm.com en Instagram onder de naam @theflyingdutchfamily

Disclaimer
Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

2 reacties op ‘Waarom de vierjarige Jools ‘zelluf’ de directrice van een basisschool belde…

  1. Als juf kan ik hier alleen maar van genieten! Heerlijk! En de directrice zal het ook fantastisch hebben gevonden. Jouw kinderen hebben nu al de hele wereld voor zich. Zelf het gesprek aangaan en als het niet lukt dan kom je om hulp vragen. Top!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: