Hoe vol zitten jouw weekenden?

Herken je dit: Het is donderdag. Je probeert met een vriendin (of erger nog: meerdere vriendinnen) af te spreken. Aankomend weekend kan natuurlijk niet, want dat is te kort dag. Het weekend daarna misschien? Zondagochtend? Nee, dan staat er al een ontbijtafspraak. Het weekend daarna dan? Even kijken in de agenda… Nee, dan kan ik niet. Dat staat al vol. Ja, dan wordt het september. 

Wanneer je antwoord op de eerste vraag -of je dit herkent- ‘ja’ is, dan is mijn volgende vraag:

Wat vind je van zo’n (over)volle agenda?

En: zou je het liever anders willen? Zo ja, hoe ga je daarvoor zorgen? Hoe maak je dat waar?

Geen idee?? Misschien inspireert ons verhaal jou.

How we made/make it happen 😉

Toen we in februari 2017 4 enkeltjes Kaapstad kochten met ons gezin, ging de ‘Wat Is Nu Echt Belangrijk Knop’ al richting standje aan. We begonnen met het bewaken van onze schaarse tijd met ons gezin temidden van alle hektiek die tijdens deze maanden gaande was: huis en fysiotherapiepraktijk verkopen, bruiloft en vrijgezellenfeest van mijn broertje en schoonzus organiseren, ál onze bezittingen weggeven, verkopen of in de opslag plaatsen, laatste zaken afronden omtrent mijn jaar onbetaald verlof en allerlei reisdingen regelen (vaccinaties, visum, bagage). Doordat we bij elkaar rust vonden in deze periode, voelden we ons zelden gestrest. Hier stond wel tegenover dat we allerlei verzoeken om gezellig af te spreken met vrienden moesten afslaan. Dat voelde dan weer niet zo gezellig. Maar wel noodzakelijk om ons hoofd op een fijne manier boven het water te houden. Je kunt gewoon niet alles. En echte vrienden begrijpen dat gelukkig. De minder echte vrienden niet. Dat is dan een organisch loslaatproces. Wat we heel bijzonder en ook best mooi vonden om mee te maken. Alleen de harde kern blijft over.

The Flying Dutch Family - Thaddeus, Annnette, Jools & PIppa

Tijdens onze reis ging het om ons viertjes. We hebben al die maanden samen heel weinig contact gehad met het thuisfront. Dat had twee redenen: slecht bereik én een bewuste keus. We leefden met z’n vieren namelijk zo ontzettend in het moment, dat het totaal niet bij ons paste om steeds met andere mensen over andere dingen te mailen, appen of bellen. Wanneer we hier wel heel bewust tijd voor vrijmaakten was het dan ook heel speciaal en heerlijk. Meer en meer groeide de harde kern tot iets groters: wij vier, onze familie en een aantal zeer fijne plakkers: de echte vrienden die ons echt kennen, inspireren, positief in het leven staan en nooit zullen klagen over een bepaalde periode zonder contact. Zo verzamelen we gelijkgestemden om ons heen. Mensen waar we graag tijd aan besteden en energie van krijgen!

Toen we terugkwamen in Nederland zijn we doorgegaan met het bewaken van wat oh zo belangrijk voor ons is en wie oh zo belangrijk voor ons zijn. Hoe we dat doen?

Behalve afspraken met bijvoorbeeld een tandarts, hypotheekadviseur, basisschooldirecteur of werkgerelateerde dingen of bijzondere dagen als een bruiloft, leggen we niets van te voren vast. We houden onze agenda zo leeg mogelijk voor spontane plannen of ‘gewoon’ lekker thuis te spelen en rommelen. 

(dat ik überhaupt een agenda heb is enkel omdat ik er eentje gekregen heb…. anders kon ik prima zonder!)

Wanneer iemand dan vraagt ‘of we over 2 weken af willen spreken’, dan moeten we diegene helaas teleurstellen. Want hoe de situatie en stemming op dat moment zal zijn: dat weten we echt nog niet. We brengen onze vrije dagen door met de mensen van wie wij het meest houden, bij wie we ons relaxed voelen en laten onze vrije dagen verlopen zoals ze in onze ogen bedoeld zijn: vrij.

>> TIP: Vraag jezelf per evenement af: “Hoe erg is het nou echt als ik hier niet bij ben?” Vaak is het antwoord: “Helemaal niet erg.” Doe daarom ook niets wat niet persé móét of waar je niet ontzettend blij van wordt. Daar word je een veel leuker, rustiger, gezelliger, blijer mens van. <<< 

Door prioriteiten te stellen, creëer je tijd voor wat echt belangrijk is.

Iedere keer wanneer ik bovenstaande quote uit het oog en hart verlies, merk ik dat ons gezin minder fijn rolt. Dussss bewaken we dit met ons leven 😉

In deze tijd dat we allemaal wel iemand kennen die een burn-out heeft gehad, is deze less is so much more manier van leven wat ons betreft DE uitkomst. Wat moet nou echt? Doe dat. Verder heb je zelf de regie over wat je de rest van de tijd doet. Anderen pleasen hoort daar helaas of juist gelukkig niet bij.

do-more-what-makes-you-happy-motivation-quote-creative-vector-typography-concept-86050983

En dan kan het zo opeens gebeuren dat we vanavond op een strandfeestje belanden. Of een last-minute braai (bbq) organiseren met z’n vieren of veertienen. Omdat we daar zin in hebben!

Super benieuwd naar hoe jij hierover denkt! Deel je dat met ons op Facebook, Instagram of hieronder in de comments?

liefs,

Annette

PS: Tijdens het Be The Best You Weekend van Mom in Balance (begin juni in Bergen met coaches Marianne Kroezen en Esther van Diepen) werden we gemotiveerd om eens even goed stil te staan bij waar jij nu echt blij van wordt. Ik verwerkte deze mensen, dingen en activiteiten in een schilderij/mood board met een gouden lijst eromheen. En: Welke rollen vervul ik eigenlijk? Waarom doe ik dat? Wat is mijn motivatie hierachter? Hier kijk ik regelmatig naar om mezelf eraan te herinneren wat echt belangrijk is.

 

Over de schrijfster van dit artikel
Annette de Graaf (34 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (32) en mama van dochters Jools (4,5) en Pippa (3). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje zijn op dit moment samen een jaar aan het reizen. Van juni tot en met december 2017 reden ze in een Jeep met daktent Zuidelijk Afrika door (Zuid Afrika, Namibië en Botswana). Op 9 december vlogen ze -na een korte stop in Amsterdam- door naar Argentinië om vanuit hier Zuid Amerika te ontdekken per bus, taxi, trein, en boot. Met z’n viertjes probeerden ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen (Argentine, Uruguay, Brazilië, Paraguay en Chili). In april deden zij een ‘Rondje Nederland’ waarbij ze verbleven op het ss Rotterdam, in de Efteling op vakantiepark Het Loonsche Land, Recreatiepark Terspegelt, WILDLANDS Emmen/CenterParks Sandur. Eind mei heeft ze met Eliza het zuiden van Spanje ontdekt. In juni heeft ze 2 weken genoten van La Douce France en in juli reisde ze een vriendin door Californië. In augustus en de rest van 2018 gaan Annette en haar gezin zich focussen op wat meer rust en regelmaat terugbrengen in hun leven: ze gaan namelijk weer werken en naar school én hebben een huis gekocht waar ze begin 2019 in zullen gaan wonen.

Over dit alles wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl, blog.klm.com en Instagram onder de naam @theflyingdutchfamily

Disclaimer
Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

 

 

 

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: