De auto eruit. Kom maar door met die bakfiets! Toch? Of…

Terwijl ik de titel van m’n blog typ krijg ik toch een béétje een gek gevoel in m’n buik. De auto eruit… Jaja, mijn auto is verkocht. Twee dagen geleden stond ik ‘m met best wel een beetje buikpijn uit te zwaaien. Dag auto, vanaf nu moet zo goed als alles op de fiets. 

Jaaaa ik weet het wel, het is gewoon best wel li-la-luxe om twee auto’s voor de deur te hebben (naar mijn mening). En naast dat het luxe is, is het ook nog eens ontzettend handig. Een boodschapje halen? Even naar de stad of even naar een vriendin? Hup, in de auto en GO. De kinderen naar het kinderdagverblijf brengen? Hatsaaaa in de auto en gaan. Maar doordat ik een nieuwe baan heb gekregen om 1200 meter afstand vanaf mijn huis, stond de auto eigenlijk meer stil dan dat ik ‘m gebruikte. En dan ga je toch eens goed nadenken…what to do??

E37F1B92-C85C-4CB0-8C66-E80D480158B7

Al snel kwamen we tot het besluit: de auto moest weg. Stiekem vond ik het wel een beetje slikken want je levert toch wel wat vrijheid in. Je bent wat meer gebonden, afhankelijker van het weer ook. We zullen dus wel wat meer moeten gaan plannen aangezien we ook aan de rand van de stad wonen.

Dus, de afgelopen dagen heb ik heel wat kilometers afgelegd op mijn fietsje. Het is niet iets nieuws voor mij, ik heb jaren lang heel veel gefietst and I love it! Lekker wakker worden op mijn fiets en de dag verwerken op mijn fiets. Het idyllische plaatje van heeeeerlijk fietsen door de bossen en langs de boerenwegen werd al snel verstoord toen ik op dinsdagochtend als een hijgend hert met 35 kilo extra op mijn fiets de hoge fietsbrug op probeerde te komen. In-z’n-1. Ja je leest het goed, ik hoefde nog net niet af te stappen maar een tankje zuurstof was fijn geweest. Na 25 minuten fietsen naar het kinderdagverblijf reed ik door naar mijn ouders omdat mijn vader 65 was geworden (hoorayyyy!) Hup, 45 minuten verder. Met klotsende oksels en het zweet op mijn voorhoofd sloeg ik een liter water achterover en was ik daarna weer aanspreekbaar. Een uurtje later reed ik weer terug. De volgende dag? Laat ik zeggen, het is even wennen, haha.

Maar, Pippa groeit als een malle en zal over niet al te lange tijd meer in het zitje voor passen. Dussss, bedachten we het geniale idee om een bakfiets aan te schaffen. Yeah, ik krijg een mega happy vibe van het idee dat ik straks lekker met de meiden kan rondscheuren met een bakfiets! Ja uh, wel een e-bakfiets he, duh!

Maar goed dan kom je dus in het walhalla van bakfietsen. Zoveel verschillende soorten zijn er! Grote, minder grote, 1 wiel voor, 2 wielen voor, heeeele dure en wat minder dure. De één super hip, de ander heel degelijk. Lastig kiezen hoor, zeker wanneer je 0 ervaring hebt in het rijden met een bakfiets. Ik besloot er een aantal vragen uit te gooien op instagram stories. “Ben jij een bakfietsmoeder en waarom heb je hiervoor gekozen? Welke bakfiets zou jij mij aanraden en waarom? Zou jij kiezen voor 1 wiel voor of voor 2 wielen voor?” Ik kreeg hier ontzettend veel reacties op en heb besloten om hiervan een top 3 te maken van meest favoriete bakfietsen.

Met stip op nummer 1 werd de Urban Arrow aanbevolen. Een prachtige 3 wieler waar je je kinderen en vracht met flinke snelheid kunt vervoeren, super kwaliteit en service maar ook een behoorlijk prijskaartje. Op nummer 2 kwam de Babboe City. Volgens de volgers is het een stevige tweewieler die wendbaar is en snel. De prijs-kwaliteit verhouding is ook erg goed. Op nummer 3 werd de Babboe Big aanbevolen. Een stevige driewieler, veilig en duurzaam. Ook hier werd de prijs-kwaliteit weer als erg goed benoemd.

6574FD96-EDFA-4CFC-8767-265ECFC21A47

Opvallend was dat de keuze voor 1 wiel of 2 wielen voor 50/50 was. De één ervaart 1 wiel voor als prettig en wendbaar terwijl de ander het hartstikke eng vindt.

 

Door al het voorwerk begin ik steeds meer plezier te krijgen in onze zoektocht naar een fijne bakfiets! Ik zie mezelf al gaan! Maar voordat we er één aanschaffen willen we natuurlijk wel even testen. En nu maar hopen dat ik niet uit de bocht vlieg.

En jij? Ben jij een bakfietsmoeder?? Welke bakfiets heb jij en waarom? Heb jij nog tips waar ik op moet letten bij de aanschaf van een bakfiets? Hoe meer tips hoe beter dus kom maar doorrrr!

721D6D8E-47E6-4986-A825-B9E72E901AD6

Gepubliceerd door

Tessa

Tessa Bonhof-Regnerus is echtgenote van Henk Bonhof en moeder van Lauren en Pippa. Woonachtig in de polder en leerkracht van beroep. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg en Anouk Boetzer Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s. Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

4 reacties op ‘De auto eruit. Kom maar door met die bakfiets! Toch? Of…

 1. Wij hebben een kar achter de fiets, super fijn! Af te koppelen als je de markt op gaat en dan dus als ‘kinderwagen’ te gebruiken. Of ook erg makkelijk als je daarna door naar werk gaat, slotje erom en je laat m gewoon staan!

  Like

 2. wij hebben de e-bike troy bakfiets.
  9 versnellingen en een huif voor als het regent, wind
  hij kan er helemaal af of alleen de zei-kanten.. ideaal en niet duur.

  groetjes Birgit

  Like

 3. Wij hebben een bakfiets.nl cargo. Een tweewieler was hier een bewuste keuze (wist je dat je vb met een driewieler in België niet onder ‘fiets’ valt en je dus bepaalde voordelen misloopt, zoals verboden richtingen als enkel fietsen en bromfietsen in beide richting mogen)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: