“Haha ja dág! Dat houd jij nog geen twee weken vol!”

Mijn vriendinnen kennen mij een beetje. Een beetje goed. Een beetje te goed. Zij weten namelijk dat ik best wel belachelijk slecht voor mijn uiterlijke zelf zorg. Mijn haar, nagels en huid voelen voor mij niet als prioriteit, maar juist als een veel te tijdrovende bijzaak. Zo van: nou, laat ik maar weer eens naar de kapper gaan, want het is alweer een jaar geleden. Of: Ehh… die nagellak van 6 weken geleden heeft z’n beste tijd wel gehad, maarrrrr die paar extra dagen kunnen er heus nog wel bij. En dat m’n huid wel een crèmetje zou kunnen gebruiken weet ik écht wel, maarrrrr dat komt morgen wel. Dus, wanneer ik dan doodleuk aankondig dat ik VANAF NU iedere ochtend én avond mij aan een strak schoonheidsschema met 7 verschillende producten ga houden, dan begrijp je de hysterische reactie van mijn vriendinnen misschien wel. Ze plasten bijna in hun broek van het lachen toen ik bloedserieus vertelde dat ik er he-luh-maal voor ga en zélfs iedere ochtend een speciaal voedingssupplement ga drinken ter verbetering van mijn huid. Toen ik zei: “Ik wil dit, dus ik ga ervoor.” verbaasden m’n vriendinnen zich iets minder. Dat klonk iets meer als de Annette die zij kennen. 

Even terug in de tijd

Hoe het nou zo gekomen is dat ik op m’n 35e (jaaa ik was vrijdag jarig!) ein-de-lijk echt voor m’n huid wil gaan zorgen? Dat ik zwaar gemotiveerd ben om voor verbetering te gaan? Dat is allemaal de schuld van Amanda. Nee hoor, grapje, dat is juist te danken aan Amanda. Amanda van Erna’s Beauty in Nieuw Vennep is mijn favoriete en vaste schoonheidsspecialiste. Al 4,5 jaar laat ik niemand anders aan m’n gezicht plukken, want haar vertrouw ik (letterlijk) blindelings. De eerste keer dat ik bij haar op de stoel -die beter voelt dan een bed- mocht plaatsnemen, was mijn allereerste moederdagcadeau van Thaddeus: een Matis Expert Gezichtsbehandeling. Dus eigenlijk is het Thaddeus zijn schuld, want tijdens deze behandeling werd ik verliefd op de handen van Amanda. Bedankt Thaddeus!

Competitiedrang

Maar… na iedere behandeling die volgde voelde mijn huid echt zo fantastisch en wilde ik dat graag ook zo houden. Toch bleven de lotions en tonics en crèmes steeds met slechts een likje eruit in het badkamerkastje staan. Hallo discipline?? Waskeburt?? Dus…. bedacht Amanda iets nieuws zodat het beter vol te houden is: een soort HuidVolgSysteem die álle huidwaardes die Amanda bij je gemeten heeft in de computer bewaard. Zodat je de volgende keer kunt zien op welke wijze de goede zorgen hebben geholpen. Die waardes meet ze met geweldige (in mijn ogen) futuristische apparaten en een mega confronterend fotoprogramma. Ik was best wel in shock toen ik zag hoeveel zonschade m’n huid opgelopen heeft, hoeveel rimpels ik heb en het aantal rode vaatjes en gebieden die Amanda mij liet zien wanneer ze inzoomde. Al deze dingen zijn met het blote oog niet te zien en dat is maar goed ook. De cijfertjes die nu in het HuidVolgSysteem (mijn zelfverzonnen naam hiervoor) staan, schreeuwen om verbetering. Dat wil ik en dat kan ik. Dus vertrok ik afgelopen woensdag na een hemelse Matis Expert Behandeling van 90 minuten met 3 tasjes vol producten die er niet alleen prachtig uit zien, maar die keihard onderdeel uitmaken van Team Beautify Me. Samen gaan wij over 1,5 week eens even wat laten zien aan Amanda. Die gaat haar ogen niet geloven en het computersysteem al helemaal niet.

amanda-gezichtsbehandeling-stoom-ontspannen-ernas-beauty-huidverzorging-huidverbetering

Hoe bedoel je fanatiek…?!?!

Ik ben nu 4 dagen op weg en verschillende mensen is het opgevallen dat mijn huid er heel goed uitziet. Of ze even mogen voelen. Ufkurssss. Lekker zacht hè?

Iets wat ik nooit verwacht had, is nu happening. Ik vind het LEUK om zo lekker te tuttelen voor de spiegel. Smeren met Matis Réponse Jeunesse Essential Cleansing Foam, wassen met een washandje, smeren met Matis Réponse Corrective Hyaluronic Performance Tonic, smeren met Matis Beauty Elixir Cell Expert, smeren met Matis Eye Contour Balm, smeren met Matis Réponse Corrective Hyaluronic Performance dag/nachtcrème en smeren met Matis Réponse Corrective Flash Gum. Smeren smeren smeren!

———————————————–

EN: Ik doe mee met de September Matiskin Maand: een kuur van 28 dagen waarbij je iedere ochtend een glas water drinkt met daarin een paar druppels drinkbare schoonheidsbehandeling. Stiekem ben ik al in augustus begonnen en I FEEL GOOD. Ik geef mijn huid van binnen uit een enorme boost dankzij de ingrediënten vitamine C (beschermt, neutraliseert en stimuleert de collageensynthese), collageen (voor versteviging) en hyaluronzuur (voor volume en hydratatie). Dit drankje is serieus lekker!
Bij Erna’s Beauty in Nieuw Vennep kun je deze Beauty from Inside Out kopen voor E33,50 voor sachets voor 14 dagen. Je krijgt er een kalender bij om je te helpen herinneren je schoonheidsdrankjes te drinken.  Bel ( 0252-347749 ) of mail naar Erna’s Beauty om mee te doen met de September = MATISKIN Maand. 

—————————————————-

Amanda heeft al laten weten trots op me te zijn. Ze begrijpt als geen ander dat tijd voor jezelf nemen een uitdaging is. Ze heeft zelf 3 kinderen (van bijna 1, bijna 3 en 4) en dat schept best wel een band. Wij jonge moeders begrijpen elkaar!
Wat ook leuk om te vermelden is: Amanda inspireert mij op beauty gebied en ik probeer op mijn beurt Amanda meer/weer aan het sporten te krijgen. As we speak is ze volgens mij een workoutje aan het doen en gaat deze week voor 3 keer 15 minuten ‘iets’ doen. En iets is altijd beter dan niets. Trots op jou, girl!

Ik zeg: we zijn behoorlijk goed bezig. Of in ieder geval van start gegaan. Wij kunnen dit! 

M’n bezwete sportlijf en ik gaan lekker douchen. Daarna gaat het steeds normaler wordende ritueeltje om mijn gezicht te reinigen en te voeden weer beginnen. Het begint erbij te horen. Net als mijn tanden, krijgt mijn gezicht nu ook 2 keer per dag de volle aandacht en geef het zo een extra boost. FIJN!

Matis huidverbetering drankje Matis Erna's Beauty Nieuw Vennep

Wil jij een vrijblijvend intake gesprek over huidverbetering of een gratis huidanalyse van 30 minuten? Neem dan contact op met Amanda of een andere fantastische medewerkster van Erna’s Beauty ( 0252-347749 of mail@ernasbeauty.nl ) . Ik beloof je: dit ga je geweldig vinden. Ondanks dat we nu niet meer in Nieuw Vennep wonen (waar Erna’s Beauty is), rijd ik met liefde heel wat kilometers extra voor een date op de Elemastraat 85.

 

liefs!

Annette

PS: En jij? Hoe goed zorg jij voor je huid? Gebruik je ook fijne producten? En ga je regelmatig naar de schoonheidsspecialiste om jezelf eens heerlijk in de watten te laten leggen? TIP: vraag dit cadeau voor je verjaardag of een andere feestdag.

PS2: Die toffe haarband die ik op de foto’s draag is van Elves + Wolves. Moet je ook even checken. Zo’n te gekke webshop!

Over de schrijfster van dit artikel
Annette de Graaf (34 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (32) en mama van dochters Jools (4,5) en Pippa (3). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje zijn op dit moment samen een jaar aan het reizen. Van juni tot en met december 2017 reden ze in een Jeep met daktent Zuidelijk Afrika door (Zuid Afrika, Namibië en Botswana). Op 9 december vlogen ze -na een korte stop in Amsterdam- door naar Argentinië om vanuit hier Zuid Amerika te ontdekken per bus, taxi, trein, en boot. Met z’n viertjes probeerden ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen (Argentine, Uruguay, Brazilië, Paraguay en Chili). In april deden zij een ‘Rondje Nederland’ waarbij ze verbleven op het ss Rotterdam, in de Efteling op vakantiepark Het Loonsche Land, Recreatiepark Terspegelt, WILDLANDS Emmen/CenterParks Sandur. Eind mei heeft ze met Eliza het zuiden van Spanje ontdekt. In juni heeft ze 2 weken genoten van La Douce France en in juli reisde ze een vriendin door Californië. In augustus en de rest van 2018 gaan Annette en haar gezin zich focussen op wat meer rust en regelmaat terugbrengen in hun leven: ze gaan namelijk weer werken en naar school én hebben een huis gekocht waar ze begin 2019 in zullen gaan wonen.

Over dit alles wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl, blog.klm.com en Instagram onder de naam @theflyingdutchfamily

Disclaimer
Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

 

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: