momspiration blogger reizen met kinderen

Vakantievieren aan het Gardameer. Daar is toch niks te beleven?? Nou, zeker wel!

Het is volop zomervakantie! Althans, wij hebben nog even. Whihoooo! We looove vakantie vieren. Heerlijk alle tijd voor mijn gezin, leuke dingen doen of gewoon helemaal niks doen en de hele dag pyjama feestjes houden. Vorig jaar zijn we niet op vakantie geweest. Dat was ook niet zo gek, we zaten vol in de voorbereidingen voor ons nieuwe huis. En laten we eerlijk zijn; vakantie is toch eigenlijk een mega luxe? Genoeg gezinnen die helemaal niet of zelden op vakantie kunnen. Dus je snapt, ik voelde me extra blessed toen we een paar weken geleden midden in de nacht onze kindjes in de autostoeltjes zetten en het feest kon beginnen. De sleurhut achter de auto en GO! Op naar het prachtige Italië! 

We hadden de sfeer er goed in! Lauren vertelde ongeveer de hele rit dat ze pink ijsjes wilde eten en heel veel pizza. En Pippa vond het allemaal wel prima. We reden naar Zuid Duitsland waar we midden in de regen belandden… Iets waar ze in Nederland op dat moment om smeekten. We waren allemaal best moe en ik kan je vertellen; om dan met z’n vieren in een caravan te zitten en naar buiten te staren naar de regen…nee, dat was niet helemaal wat we ons voorgesteld hadden. Maar, we hielden de moed erin, we waren tenslotte nog niet op onze eindbestemming. We besloten naar het restaurant te gaan (‘laten we op tijd gaan, dan heeft niemand last van ons’ aldus manlief) waar Pippa de tent af brak. Mijn heerlijke ijskoude wijn vloog over de tafel, patat werd naar de buren gesmeten en toen we dachten dat het niet erger kon, ontdekten we dat Lauren het prachtige geborduurde tafelkleed had onder getekend met haar nieuwe stiften. Het was overduidelijk tijd om naar bed te gaan.

De volgende ochtend vertrokken we uitgerust en wel naar Italië! Wat is er heerlijker dan wanneer je Italië binnen rijdt, het zonnetje op je gezicht schijnt en je een paar uurtjes later het prachtige Gardameer ziet! Een paar jaar geleden ben ik verliefd geworden op Italië. De bergen, het meer, de natuur, de gezellige stadjes, het heerlijke eten en de lieve mensen. Die overigens dol zijn op kleine kindjes. Niemand kijkt ervan op wanneer je kind een feestje viert in het restaurant. I-de-aal.

We gaan nu een aantal jaren naar dezelfde camping in Malcesine, niet ver van het prachtige stadje Riva. De camping heet Lombardi en ligt in de heuvels, ongeveer 5 minuutjes lopen naar het Gardameer (wel een flinke klim maar dat is goed voor het verbranden van alle lekkere pizza’s). Het is een kleine camping tussen de olijfbomen. Zeker een aanrader, mocht je een leuke camping zoeken aan het Gardameer. Er is verder weinig op de camping maar dat heb je ook helemaal niet nodig aangezien alles om de hoek is. Deze omgeving is super geschikt voor watersport! (Kite)surfen, suppen, (catamaran)zeilen, van alles is er mogelijk. De sfeer is echt super layed back. Ik hou daar zo van! In de ochtend staat er een harde wind. Al heel vroeg zie je mensen met al hun spullen naar het strand lopen om de golven te trotseren. En in de ochtend vind ik het Gardameer extra mooi. de golven, de wind, de opkomende zon. Prachtig! Tip 1: Ga ‘sochtends vroeg lekker met een kleedje, wat eten en wat drinken naar het meer. Heerlijk wakker worden en ontbijten in de wind en het schouwspel op het water bekijken.

 

Malcesine is een klein vestingstadje met een prachtig kasteel, mooie smalle straatjes en veel leuke restaurantjes aan het water. Iedere week is er een grote markt. Heel gezellig! Je kunt in dit stadje heerlijk struinen. Lauren wilde graag naar het kasteel. Ze wilde zien waar en hoe de prinses woont. Lauren wist de weg wel zei ze. Dus we hebben haar laten lopen en zijn achter haar aan gelopen. Super leuk om eens achter je kind aan te lopen in plaats van andersom. “Kom maar mee mama, ik weet de weg!” Dus dat deden we. Wat kwamen we een hoop leuke dingen tegen. Kleine straatjes, katten in raamkozijnen, kunst en natuurlijk het kasteel. De prinses was er helaas niet 😉 Tip 2: Laat je kind eens een mooie route kiezen, wie weet wat voor leuks je allemaal tegen komt en ziet! 

 

We zijn ook nog een dag naar het Zuiden van het Gardameer geweest. Een drukkere omgeving met leuke stadjes zoals Peschiera. Maar ook het grote Gardaland met een pretpark en een mega zwemparadijs met glijbanen. Maar, de meiden wilde heel graag naar Sea Life en ik moet zeggen, dat was de moeite waard. De kinderen hebben genoten van alle vissen, het aquarium boven je hoofd met de haaien en pijlstaartroggen. Er was ontzettend veel te zien en te beleven. Lauren heeft het er nog steeds over. Super leuk om te zien hoe de vissen gevoerd werden en hoe de zeeleeuwen dansten in het water. Tip 3: Mocht je in de buurt zijn, breng dan een bezoekje aan Sea Life!

Wat heb je ontzettend veel leuke restaurantjes in deze omgeving. Van alles wat! Toch kookten wij ook gewoon regelmatig bij de caravan op de Skottelbraai. Zo kwamen de meiden ook nog aan hun dagelijkse gezonde hap in plaats van alleen maar pizza. En het is nog easy en lekker ook! Maar mocht je nou toch voor iets gezelligers willen gaan maar niet in een restaurant willen zitten? Dan komt hier Tip 4: Neem lekker je kleed, een fles wijn (of wat anders) mee naar het strand, haal bij het restaurant om de hoek een paar lekkere pizza’s en ga lekker op het strand zitten. Jij kunt heerlijk relaxen en de kids kunnen lekker spelen. Hartstikke gezellig! Vergeet niet zwembandjes mee te nemen voor je kroost. Ook al spelen ze aan de kant van het water, veiligheid gaat voor alles. Zwembandjes met een goed drijfvermogen waarmee ze vrij kunnen spelen en zwemmen. Wij gebruiken de ideale zwembandjes van lekker-zwemmen.nl

 

In heel veel stadjes heb je een grote speeltuin. In Riva bijvoorbeeld. Riva is één van de mooiste kleine stadjes in deze omgeving. Je kijkt je ogen uit! Veel mooie straatjes, prachtige bootjes, gezellige restaurantjes, straatmuzikanten, erg leuke winkeltjes en dus ook een grote speeltuin. Mocht je een bezoekje brengen aan Riva? Dan komt hier Tip 5: ga lekker spelen in de speeltuin van Riva. Het is er gezellig druk, er is veel te beleven én er is schaduw dus je kunt ook nog lekker in de schaduw een gezellige picknick houden.

 

Ach en zo kan ik nog wel 10 tips geven. Een bezoekje aan Lago di Tenno bijvoorbeeld. Of de grotten van Cascata Varone. En wat dacht je van de super mooie stad Trento! Ook zeker de moeite waard. Het is gewoon ontzettend mooi aan het Gardameer. We hebben genoten met elkaar! Niks leuker dan samen mooie herinneringen maken, plezier te hebben en mooie dingen te zien en te doen. Mocht je nog gaan of ooit willen gaan? Dan hoop ik dat je wat aan deze tips hebt.

 

Voor wie nog vakantie heeft: Geniet er lekker van!! En wie alweer volop aan het werk is: succes, veel plezier en geniet nog even na van de mooie vakantieherinneringen die je gemaakt hebt. Liefs! ❤

 

Benieuwd naar meer tips?? Neem eens een kijkje op Instagram: blueeyes.and.happiness

Over de schrijfster van dit artikel:
Tessa Bonhof-Regnerus (38 jaar) is echtgenote van Henk Bonhof, moeder van Lauren (2) en Pippa (1). Woonachtig in de polder en leerkracht van beroep. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.
Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Gepubliceerd door

Tessa

Tessa Bonhof-Regnerus is echtgenote van Henk Bonhof en moeder van Lauren en Pippa. Woonachtig in de polder en leerkracht van beroep. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg en Anouk Boetzer Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s. Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: