MOMspiration bij Branding Noordwijk

Wie zijn eigenlijk jouw vriendinnen?

Oké. Dit geloof je misschien niet, maar het is echt waar: Tessa, Marjolijn, Anouk en ik zijn dikke vette vriendinnen. Figuurlijk dan hé. Oh, kan beter ‘niet-letterlijk’ zeggen misschien. Of? Nou, uh, laat maar. Sorry girls. Het wordt er nog niet veel beter op. Maar wat ik dus zeggen wilde is dat wij viertjes heel close zijn. Dat ook niet letterlijk, want we zien elkaar vrij weinig. Jeetje, echt een goed verhaal dit. Begrijp jij het nog? Van wie ik wel weet dat ze het sowieso begrijpen, dat zijn Tessa, Marjolijn en Anouk. Dit chaotische geklets is namelijk exact wat ons typeert. We kunnen blind de belangrijke boodschap tussen de regels doorlezen. Heb jij ‘m al gevonden in dit eerste stuk tekst? Zo ja: YEAH! Zo nee: dan volgt nu de minder cryptische omschrijving van mijn idee van vriendschap. 

Vroegah, toen we nog jong en onbezonnen en heeeeeel veel vrij waren, hadden we mega veel sociale contacten. Althans ik wel. Op wie z’n verjaardag kwam ik niet? Bij mensen uit korfbalteams, collega’s van bijbaantjes, vrienden van vrienden van vrienden, studiegenoten van kennissen en de zoon van de buurvrouw haar vader (oh wacht, dat is dus haar broer). Nou, bij iedereen dus ongeveer van wie ik de naam wist. En met plezier hè. Net als allerlei andere feestjes. We reden met gemak naar Voorburg om daar een legendarisch korfbalfeest bij te wonen of gingen met ALO klasgenoten beljatten in Tilburg op donderdagavond. Vrijdagochtend zaten we dan -zo brak als een tientje- weer in Amsterdam bij het college Biomechanica te doen alsof we aan het opletten waren. Bij de judoles die hierop volgde moesten we flink ons best doen alle versnaperingen van die nacht netjes binnen te houden. Ja jongens, dat was vroegah. Ik had energie voor 10. 

Mijn hemel, daar moet ik nu toch echt niet meer aan denken. HELP. No way José. De laatste 2 keer heb ik met Oud en Nieuw niet eens de jaarwisseling gehaald. Dat is nu de stand van zaken.

En met de sociale contacten ligt het á la moment ook efkes heel, heel anders. Toen Jools nog een baby’tje was hopten we samen nog best van hot naar her en dat was helemaal prima. Heel langzaam maar zeker werd dat steeds een stukje minder. Heel geleidelijk en natuurlijk werd onze kring van belangrijke mensen en dingen kleiner. Duidelijker ook. Zeker toen Pippa erbij kwam en we nog minder tijd en energie hadden voor allerlei externe factoren. We gingen heel, heel goed nadenken over wat we willen en vooral ook wie we willen.

Ja, we willen elkaar. Gelukkig! En onze familie. Ohhhh we houden zoveel van onze familie.

Waar ik ontzettend veel over na heb gedacht op reis en tijdens het Mom in Balance Be The Best You Weekend is: wie zijn eigenlijk mijn vriendinnen? Ik heb letterlijk een lijstje gemaakt: Wie zijn mijn vriendinnen en waarom?

Dat ‘waarom’ was enorm verhelderend. Deze vriendinnen (naast Tessa, Marjolijn en Anouk ;-)) hebben namelijk allemaal iets met elkaar gemeen:

 • Ze zijn van nature positief ingesteld
 • Ze denken oplossingsgericht
 • Ze geven mij energie
 • Ik hoef nooit na te denken over hoe ik een verhaal vertel, hoe ik een berichtje typ of hoe ik mij in hun bijzijn gedraag: de manier waarop iets overkomt is ook precies zoals ik het bedoel en dit is zoooo relaxed
 • Ze gunnen mij het allerbeste
 • Ze durven eerlijk tegen mij te zijn, wetende dat ik dan ten zeerste waardeer. Draai er niet omheen, zeg precies wat je voelt, denkt en wilt. Dan komen we ergens.
 • Ze inspireren mij. Gewoon met hoe ze zijn. Wat dan juist helemaal niet gewoon is.
 • Mijn rare en zelfs idiote karaktereigenschappen en trekjes weten zij om te buigen in iets waar ik dan opeens trots op leer te zijn.
 • Bij hen voel ik mij gewoon mentaal groeien
 • Zij zijn er voor mij wanneer ik ze nodig heb. Ze voelen precies aan wanneer dat is.
 • We hoeven elkaar niet persé vaak te spreken of zien om onze vriendschap in stand te houden.
 • Wanneer we samenzijn is het magisch…. Een liefdevolle knuffel, ogen die stralen… Yes! Ik ben zo blij met jou in m’n leven!

14b20ac20d663d5bade90e8b002d07c5

Ohhhh m’n hartje klopt. M’n hartje klopt zo blij. Wát een rijkdom om meiden vriendinnen te mogen noemen die al bovenstaande punten -en deze TE GEKKE quote- keihard rocken. Ja echt, ze bestáán!

Zo…. die quote komt in een lijstje in ons nieuwe huis te hangen. L O V E!!!

Wat is voor jou belangrijk op het gebied van vriendschap? Zijn bovenstaande punten ook belangrijk voor jou, of kijk je daar totaal anders tegenaan? Deel het met ons op Facebook, Instagram of hieronder.

liefs,

heel veel liefs,

Annette

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: