Hiep hiep hoera, er is er eentje (bijna) jarig….

Ohhhh ik kan bijna niet geloven dat onze baby -die toch echt nog maar gisteren geboren is- over 2 weken 5 jaar wordt. Goedendag: 5 hele jaren. Oudste kleuter. Ik vind het nogal wat! Het cliché dat de tijd voorbij vliegt is ontzettend (irritant) waar. Ze worden ZO snel ZO groot. Reden te meer om het leven iedere dag keihard te vieren. En over 2 weken extra hard, want dan is Jools jarig!

Het perfecte verjaardagscadeau voor Jools….

Alhoewel wij -na een jaar reizen- niet zulke ‘spullenmensen’ zijn, willen we Jools toch een cadeau geven. Een cadeau waar ze echt iets aan heeft. Een cadeau die dagelijks gebruikt gaat worden. Een cadeau van waarde. Een cadeau waar ze verliefd op gaat worden. En we denken dat we een match hebben. Wat denk jij?

Screen Shot 2018-09-07 at 10.23.22
Een echte ‘Jools Fiets’ toch?

De fiets die ze nu heeft (haar Vlinderfiets) hebben we gekocht toen we terugkwamen van het reizen. Maar hier is ze nu alweer te groot voor. Deze gaat over twee weken (wanneer ze haar nieuwe fiets krijgt) door naar Pippa. Want Pippa is te groot geworden voor haar Circusfiets. Voor de Circusfiets vinden we vast ook wel weer een nieuwe eigenaar. Leuk hoe ze dan weer een 2e, 3e of zelfs 4e leven krijgen!

Oh, ik probeer nu al het koppie van Jools voor te stellen wanneer ze deze Stippenfiets krijgt. We vinden dit ‘opoe-model’ ook zo cute!

Of toch liever een hoverboard?

Eigenlijk had Jools het laatst erover dat ze graag een hoverboard voor haar verjaardag wilde, maar daar vinden wij haar nog te jong voor. Hebben jullie hier ervaring mee? Vanaf welke leeftijd is dat geschikt? En zelf wel eens geprobeerd? Ben heel benieuwd of je dat snel kunt leren!

Voor wie geen idee heeft… Dit is een hoverboard (zie fietsenopfietsen.nl):

Screen Shot 2018-09-07 at 10.32.06

Een cadeau krijgen is een cadeau geven aan….. Kinderfonds MAMAS

Wat we ook heel belangrijk vinden wanneer we Jools haar verjaardag vieren, is dat ze beseft hoe bijzonder het is om een cadeau te mogen ontvangen. Er zijn zoveel kindjes op de wereld die nog nooit een cadeau hebben gekregen. Deze kinderen hebben we tijdens ons bezoek aan de township in Wellington, Zuid Afrika zelf ontmoet. Jools gaat op haar verjaardag dus niet alleen een cadeau krijgen, maar ook een cadeau geven. Aan de kindjes van Norsa Community Care die gesponsord worden door Kinderfonds MAMAS. We gaan Mama Geneava vragen of zij namens ons een mooi leesboek wil kopen waar zij en de kinderen heel veel plezier aan zullen beleven.

Annette E 560px

Van deze speciale donatie-traktatie willen wij een traditie maken. Andere kindjes blij maken vinden is ook een feestje!

Terug naar Jools haar cadeau: de Stippenfiets. Die ik NU ga bestellen. En even goed bedenken waar we haar cadeau dan gaan verstoppen tot ze jarig is. En bedenken hoe we dit cadeau gaan inpakken. Of gewoon een strik eromheen? Tips please!

Fijne dag lieve jij 🙂

Liefs,

Annette

 

 

 

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

3 reacties op ‘Hiep hiep hoera, er is er eentje (bijna) jarig….

 1. Goedemorgen

  Voor het hooverboard is ze te klein/licht waardoor het ding haar niet goed voelt en hij andere dingen doet dan ze wil ….
  Onze man heeft deze bij elkaar gespaard toen hij 6 was en dat is nog op het randje.

  Die fiets is prachtig!! Daar gaat ze heel veel plezier van hebben.

  Liefs Yvon

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: