Annette blog Pamplona

Ik ga over 11 uur op reis en ik heb (natuurlijk) nog niets geregeld…

Ja mensen, wie mij inmiddels een beetje kent weet: ik leef heel, heel, heel erg in het moment. Als je vraagt of we over een paar dagen of week of maand kunnen afspreken moet ik je helaas teleurstellen: dat is niet hoe ik rol. Dingen die afgesproken moeten worden zoals werk of andere verplichtingen, oké. Dat doen we. Kan ook niet anders. Maar wat niet persé moet, dat leggen we niet vast. We willen op vrije momenten doen waar we op dat moment zin in hebben. En die zin kunnen we niet voorspellen. In welk hotel ik morgen zin heb, dat weet ik ook nog niet. Vandaar dat ik dat lekker open ga houden. 

Wat ik wel weet:

 • Op vrijdag- en zaterdagochtend ga ik een interactieve workshop leiden in het Engels en Spaans over ‘Using Thinking Routines as a Foreign Language Teacher: Turning Challenges into Opportunities’. Dit is onderdeel van de internationale conference ‘Project Zero Perspectives: Understanding for a Complex World’.
  Conference Annette PamplonaVoor wie nieuwsgierig is wat Thinking Routines van Harvard’s Project Zero zijn, dan kan dit filmpje je het in een korte tijd uitleggen.

  https://youtu.be/oKV_S5NpDdc

 • De tickets zijn geboekt: Woensdagochtend 24 oktober om 9.15 uur van Amsterdam naar Bilbao (Noord-Spanje) met KLM (duh ;-)) en op maandagochtend 29 oktober om 6.30 uur terug van Bilbao naar Amsterdam.

En ja, dat was het wel zo’n beetje. Ideetjes heb ik wel: Met een huurauto van Bilbao naar San Sebastian naar Pamplona en uiteindelijk weer terug naar Bilbao. Dan rijd je een mooi driehoekje. Voor iemand die gek is op roadtripjes is dat helemaal perfect.

Kaart Noord-Spanje

Of ik morgen in Bilbao ga blijven of naar San Sebastian ga (surfen!?!?), dat weet ik nog niet. Net waar ik zin in heb. Net wat voor leuk hotel ik tegenkom. Dat kom ik vast tegen. En alles komt goed. In

Nu eerst eens even die huurauto regelen via Sunny Cars. Toch wel fijn wanneer dat vanuit Nederland geregeld wordt.

Oh ja en m’n koffer + handbagage inpakken met:

 • paspoort (die ik net kwijt was, maar m’n schoonvader gelukkig heeft gevonden…)
 • portemonnee met in ieder geval een rijbewijs en creditcard
 • camera (Canon EOSM5, het verlengstuk van m’n hand) + extra lens + oplader
 • telefoon + oplader
 • laptop + oplader + snoer die op een groot scherm kan worden aangesloten
 • prentenboeken en map met prints benodigd voor de workshops
 • het boek ‘Het Labyrint der Geesten’ van Carlos Ruiz Zafón.
 • zonnebril + koker
 • zonnebrand
 • (sport)kleding + (sport)schoenen + sandalen
 • surf gear
 • gezichtsverzorging van Matis Paris Beauty Expert (via Erna’s Beauty)
 • zakdoeken
 • pennen
 • notitieboek

(Bijna) klaar voor vertrek!

Behalve dat ik m’n paspoort kwijt was (STRESS!), gaat alles verder prima. Die koffer is zo ingepakt en de rugtas ook. Genoeg tijd over om Thaddeus en m’n meisjes heel, heel veel knuffels en kusjes te geven. Jools moest net, toen ik haar naar bed bracht, een beetje huilen. Wanneer ze morgenochtend wakker wordt, ben ik namelijk al weg en daar schrok ze van. Maar met het vooruitzicht op een leuk souvenirtje viel ze gelukkig met een glimlach in slaap.

Volgen jullie m’n Spaanse avonturen op MOMspiration.nl en Instagram (@theflyingdutchfamily)?

liefs,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Ik ga over 11 uur op reis en ik heb (natuurlijk) nog niets geregeld…

 1. Je hebt in ieder geval een goed boek mee!
  En ik zou het wel weten. Ik wil graag ooit het Guggenheim Museum in Bilbao zien.
  Veel succes met de cursus!
  groeten van Frank en Marja die een paar dagen tegelijk met jullie in Andalusië waren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: