Ik ben een dikzak. En daar ben ik trots op.

Nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar ik ben er mega trots op dat ik een dikzak ben. Eerlijk: het was even wennen, maar inmiddels voelt het goed. Het voelt heerlijk. Deze dikzak valt straks uiterst tevreden met een glimlach om de mond in slaap.

Oké, oké. Ik ben je uitleg verschuldigd. Want waar gáát dit over?!?! (zul je vast denken…)

Hier volgt het verhaal:

Het was eigenlijk al bedtijd, maar Jools & Pippa waren zo lief aan het tekenen en schrijven dat we ze nog even hun gangetje lieten gaan. Daarvoor hadden we samen Sint Maarten liedjes gezongen en het sfeertje was fijn. Ik vind het leuk om de praatjes van de meiden vast te leggen op beeld en maakte een paar Insta Stories. Jools had een tekst overgeschreven van de klantenkaarten van een koffiebar in Leiden en Pippa vertelde dat ze hartjes had getekend. Voor mij. Want: “Je bent de allerliefste dikzak van de hele wereld.” Ik dacht dat ik het verkeerd verstaan had ofzo, maar ze had het echt gezegd. Ze herhaalde het zelfs. Vol liefde. Waarop Jools begon te zingen en Pippa inhaakte:

Sinte Maarten Mik Mak

Mijn moeder is een dikzak

Mijn vader is een duntje

Geef me een pepermuntje

Volgens Pippa –>en later bleek dat Jools dit ook dacht<- betekent ‘dikzak’ dat je een allerliefst iemand bent. Een dikzak zijn is een enorm compliment.

Want: wanneer je een lied over je moeder zingt, dan moet dat wel iets positiefs zijn.

Och wat heerlijk dit. Ik had er geen seconde bij stilgestaan dat er überhaupt ooit een misverstand zou kunnen ontstaan bij het woord dikzak. Fantastisch toch? Die onbevangenheid! Van zo’n kijkje in een peuter- en kleuterkoppie word ik nóg verliefder op onze guppies.

Nu ben ik trouwens vergeten te vragen wat ‘mijn vader is een duntje’ betekent. Dat is een goed gesprek voor aan de ontbijttafel morgen.

Liefs,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: