MOMspiration moederschap het komt goed

Waarom ik mij 4 dagen per week een waardeloze moeder voel

Zit ik dan. Achter mijn bureau. Om 7.45 uur. De accreditatievergadering hier op school begint pas over een uurtje, maar om files te vermijden ben ik al om 7.10 uur de deur uitgegaan vanochtend. De meisjes lagen op dat tijdstip nog heerlijk te slapen. Op dit moment zullen ze samen aan tafel zitten met hun liefste papa, opa en oma. Vanavond zie ik hen allemaal pas weer, tijdens het avondeten. Dan hebben ze 100.000 dingen meegemaakt waarvan ik niets weet. Wat we niet samen beleefd hebben. En zo gaat dat 4 dagen per week. Tijdens deze 4 dagen voel ik mij een beste wel toffe juf, maar helaas ook een best wel waardeloze moeder. 

I know, I know, dit moet ik gewoon ‘upsucken’, want dat hoort nu eenmaal bij een werkende moeder. Niet werken zou niet eens een optie zijn, want door te werken blijf ik scherp in m’n koppie. Ik word op compleet andere vlakken uitgedaagd dan dat ik zou worden wanneer ik full-time moeder zou zijn. Daardoor ben ik voor mijn gevoel een leukere moeder en partner. Maar ja, de prijs die daarvoor betaald moet worden is behoorlijk hoog: ik moet m’n meisjes 4 dagen per week missen, kan Jools maar 1 keer per week naar school brengen en van school halen, op Pippa haar speelschool kom ik nooit en ik ben er nog nooit bij geweest toen een vriendje na school bij Jools & Pippa kwam spelen. Ik mis zo, zoveel!

Maar gelukkig ben ik er toch een soort van wel bij. Thaddeus heeft namelijk gezegd dat hij het brengen en het halen van de meisjes namens ons doet. Met liefde voor 2. Dat ik mij niet schuldig moet voelen.

Hij heeft helemaal gelijk: mij schuldig zitten te voelen heeft nul komma nul zin. Maar al deze gedachten gaan wel dagelijks door m’n hoofd: wat ben ik nou voor een moeder die haar kinderen zo weinig ziet? Gelukkig word ik tijdens werktijd flink bezig gehouden en kan ik mij volledig focussen op het hier en nu. Dit is waar ik blij van word, ik ontwikkel me op deze school suf en ben omringd door mensen die mij inspireren. Alle schuldige moedergevoelens zijn dan ver weg.

Ben heel benieuwd of andere werkende moeders dit herkennen. Hoe gaan jullie hiermee om? Heb je tips voor mij? Kom maar door!

Tijd om m’n papieren te printen en de vergadering in te duiken. Heb er enorm veel zin in! We gaan praten over hoe het gaat met onze school en hoe we het nog beter kunnen maken. Om je een idee te geven, is dit waar we voor staan:

Screen Shot 2018-11-16 at 08.21.47

 

Hier hebben we afgelopen woensdagmiddag al over gesproken en gaan we vandaag verder mee. Love it!  Screen Shot 2018-11-16 at 08.39.20

Nu begrijp je misschien beter waarom wij onze vrije avonden en weekenden helemaal vrij houden. Hoeveel ik ook van mijn vriendinnen houd, mijn gezinnetje gaat voor. De schaarse tijd die we samen kunnen doorbrengen willen we ten volste benutten. Lekker langzaam ontbijten, boekjes lezen, knutselen, kletsen, rondje fietsen, ergens koffie drinken: dat soort dingen.

Maar ja, dan voel ik mij weer schuldig over iets anders: wat ben ik toch een waardeloze vriendin!

Oké, daar kunnen ook 100 blogs over geschreven worden. Want hoe doe je dat dan? Hoe maak ik tijd voor m’n vriendinnen vrij zonder mij schuldig te voelen dat die schaarse tijd voor het gezin aan andere dingen opgaat? Best ingewikkeld allemaal!

Klets je mee over dit onderwerp op Facebook en/of Instagram?

 

liefs,

Annette

 

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: