Annette, Thaddeus, Pippa & Jools - MOMspiration

10 maanden bij je schoonouders in huis wonen: zou jij dat willen of kunnen?

Mijn antwoord op bovenstaande vraag is: “JA!” Dat is bij ons op dit moment trouwens ook écht gaande, want sinds half augustus mogen wij bij mijn schoonouders in huis wonen. Ik schrijf bewust ‘mogen’, want ik ben mijn schoonouders onbeschrijflijk dankbaar dat zij hun huis zo lang willen delen met ons viertjes. Wanneer ik aan anderen onze huidige woonsituatie beschrijf, dan fronzen de wenkbrauwen zich en volgt vaak de reactie: “Ohh… Jeetje. Heftig!” Maar zo ervaren wij dat zelf dus helemaal niet. We vinden het zelfs erg gezellig en zullen straks in maart/april (wanneer we ons nieuwe huis in kunnen) flink moeten wennen wanneer we ‘maar’ met z’n viertjes aan het ontbijt en diner zitten. 

Hoe deze bijzondere woonsituatie tot stand is gekomen…

In mei 2017 verkochten we ons huis in Nieuw Vennep en mochten toen ook al een paar weken bij opa Frank en Monique in huis logeren. Deze quality time samen was extra fijn, want in juni 2017 vertrokken we met z’n viertjes naar Kaapstad. Dit was het begin van 14 maanden wereldwijd (t)huisjes hoppen: 89 (t)huisjes hebben we er samen gehad in 13 verschillende landen. Vanaf mei 2018 verbleven we regelmatig -tussen reisjes door- voor korte tijd in Nederland en toen waren we ook weer bij beide opa’s en oma’s altijd welkom. En toen we in juli onze handtekeningen zetten onder het kopen van een huis waar we pas in april 2019 in zouden kunnen, werd eigenlijk ook zonder al te lang overleggen de deur wagenwijd voor ons opengezet. Wow! Hoe gastvrij en gul en flexible en lief en hartverwarmend?

Een ware invasie

Dus nu bezetten Thaddeus & ik de zolderkamer en Jools & Pippa samen het logeerkamertje. Onze spullen hebben alle andere ruimtes in het huis ook wel redelijk overgenomen. We begonnen keurig met 2 koffers met spullen waarmee we 14 maanden lang gereisd hadden, maar inmiddels is daar heel wat bijgekomen: winterspullen (die we uit de opslag hebben kunnen halen), schoolwerkjes en speelgoed kom je overal tegen. Wat zullen Frank en Monique straks een ruimte hebben wanneer we al onze zooi mee naar het nieuwe huis nemen!

Genieten van nu en voorzichtig dromen van straks

Maar echt, we zijn ze ZO ZO ZO dankbaar. En wij vinden het oprecht ook heerlijk in huize Knops. Nog even genieten van 3,5 maand samenwonen in deze bijzondere situatie en dan is het tijd om na bijna 2 jaar weer een eigen huis te betrekken. Hier beginnen we langzaamaan naar uit te kijken: al onze spullen uit de opslag een mooi plekje geven en aanvullen met juweeltjes van onze reizen. Maar misschien ook wel nieuwe fijne spullen het geheel samen nog meer karakter geven en versterken. Morgen heb ik een oriënterende afspraak bij woonwinkel Happy Home met eigenaresse en interieurstylist Anita Notenboom. Let the ‘voorpret’ begin!!!! 

Hebben jullie nog leuke tips wat betreft de styling van ons nieuwe huis? Kom maar door!

liefs,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: