Doe maar gek, dan doe je normaal genoeg!

Hoe gek ben jij? Welke rare dingen zijn jouw nieuwe normaal geworden? Toen ik deze vraag aan m’n MOMspiration Teamies stelde, moest iedereen hier eerst even heel diep over nadenken. Al die heerlijke eigenaardigheden vallen je zelf niet eens meer op. Dit is hoe jij lekker rolt. Maar na een paar minuten stroomden de berichtjes binnen. Tessa, Marjolijn, Anouk en Elles gingen los. Oh en ik deed zelf ook een duit in het spreekwoordelijke zakje.

Laten we als eerst het woord geven aan onze nieuwste aanwinst, Elles:

Anouk Boetzer fotografie - Elles_nu-38

 • Ik kan wildvreemde mensen aanspreken op straat. Mijn partner Wigbert zegt altijd: “Geef Elles een boom en ze praat er nog mee.”
 • Ik betrap mezelf erop dat ik ’s ochtends altijd fluitend en zingend op de fiets zit.
 • Ik gebruik nog steeds een papieren agenda en ga nergens heen zonder mijn Passion Planner.

Elles had ook aan haar zoon Freek gevraagd wat zij anders doet dan andere moeders. Hij zei:

Tom naar school brengen in je sportkleren.

En doorrrrr met Anouk!

lrm_export_28396122825352_20181206_2223309897025844705563623566.jpeg

 • Ik ben linkshandig, maar kan alleen met rechts knippen.
 • Ik praat heel veel hardop tegen mijzelf. Ook op de fiets of in de supermarkt.
 • Ik schrijf boodschappenlijstjes met een vulpen.
 • Ik eet geen dingen die bewegen zoals vla een pudding of iets met gelatine.

Tessa kan er ook wat van:

5CCE4FCD-CB99-4532-9B28-6ED6FCA27BBA

 • Ik check altijd 3 keer of het gas uit is, de deur in het slot is, de auto op slot zit.
 • Ik eet eigenlijk altijd hetzelfde voor ontbijt en lunch
 • Ik slaap met mijn make-up op
 • Ik vind het een sport om voor zo min mogelijk geld mijn weekboodschappen te shoppen. Ik kan daar echt van genieten wanneer ik net iets lager uit kom dan de week ervoor.
 • Als ik fiets dan moet ik altijd diegene die voor mij fiets inhalen.

Tijd voor Marjolijn haar eigenaardigheden!

momspiration blogger marjolijn

 • Wanneer ik een minuut in bed lig, ga ik er altijd weer uit om te plassen.
 • Ik strijk het liefst de theedoeken en dekbedovertrekken.
 • Ik word vrolijk van opgeruimde kasten.
 • Ik kijk altijd achter me als ik ergens gezeten heb.

Nou vooruit, ik zal nog een staartje geven aan alle gekkigheid:

img_7390

 • Ik slaap wel eens in mijn badjas en pantoffels, op het dekbed. Als ik er dan ’s nachts uit moet voor de meiden ben ik gelijk startklaar.
 • Tijdens het trap(op)lopen sla ik minstens 1 trede over. Vaak ook 2. Toch weer een goede training voor de beenspiertjes.
 • Er ligt in mijn auto altijd een sporttas klaar. Je weet maar nooit of er een mogelijkheid om de hoek komt kijken om een rondje te rennen of een workout in de sportschool te doen.
 • Ik hou niet van plannen en doelen stellen. Daar krijg ik jeuk en een opgejaagd gevoel van. Ik stel liever geen verwachtingen en denk niet te ver vooruit. Want: het enige wat we zeker weten is wat er nu is en dat is waar ik mee bezig wil zijn. Door te veel te denken aan de toekomst, verlies ik voor mijn gevoel de grip op het heden. Door te veel te denken aan de toekomst, zou ik mij onnodig ergens zorgen kunnen gaan maken. Door te veel te afspraakjes (hoe leuk ook!) te plannen ben ik bang dat er te weinig tijd over blijft voor quality time met ons gezin en voor spontane plannen: dingen waar wij op dat moment bedenken en écht zin in hebben.
  Dit vinden heel wat mensen best raar. Gelukkig zijn onze familieleden en goede vrienden er inmiddels wel aan gewend.
  Door deze ‘rare’ manier van leven zitten wij zelf in heerlijk rustig vaarwater. Daar dobberen we allemaal prettig op. We leven heel erg in het hier en nu en maken ons weinig to geen zorgen over wat dan ook.
 • Wij voeden onze kinderen tweetalig op: Thaddeus spreekt altijd Nederlands met de meiden en wanneer ik alleen met ze ben, dan spreek ik Engels met ze. Wanneer we met z’n vieren zijn -of wanneer er andere Nederlandstalige mensen bij zijn- spreken we Nederlands. Een uitgebreid blog over het hoe/wat/waarom volgt!
 • Wanneer ik iets mooi aan iemand vind, dan zeg ik dat. Ook wanneer het een wildvreemd iemand is die ik toevallig tegenkom op straat, in de kroeg of op het vliegveld.
 • Ik lust geen snoep. Blegh! Met ijs maak je mij ook niet blij. Maar, van chocola wel hoor. Vooral van die Kinder chocoladereepjes.
 • Al sinds ik heel klein ben wil ik altijd aan van die zachtje lintjes of merkjes aan kleding voelen. Ze zitten tegenwoordig ook wel aan babyvoeldoekjes en ik vind dat heerlijk. Laatst zag ik het Jools ook doen: ze pakte een lintje van mijn badjas en zat er tijdens het kijken van een film een half uur mee in haar handen.
 • Ik heb 1 witte/zilveren pluk boven op m’n hoofd. Precies zoals Anna van Frozen, maar dan niet omdat hij ooit bevroren is geweest. Het is een stuk pigmentloze uit waar witter dan wit haar uitgroeit. Het valt niet te verven! Kappers vinden het fantastisch en vinden dat ik het meer moet laten zien in m’n haardracht. Haha nou mooi niet!

Oké, voordat dit een boek wordt is het tijd om te stoppen. Want nu is het tijd voor jou! Kom maar door met jouw heerlijke gekkigheden! Wat zijn jouw raarste gewoontes? Of gewoonste rariteiten? Waarvan denk je dat anderen ontzettend moeten lachen, maar is voor jou dagelijkse kost?

Laat je ons hiervan meegenieten??? YES PLEASE!!!

liefs,

Annette

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: