Yes! We hebben een naam voor onze baby!

Dank dank dank jullie wel. Alle reacties op m’n oproep om ons te helpen een naam te bedenken voor het broertje van Jools & Pippa hebben enorm geholpen om tot DE naam te komen. Het laatste stapje om te checken hoe zeker we van onze zaak zijn was om DE naam op een geboortekaartje te zien. Dat gaf de doorslag. DE naam is aan! 

> Tussen bovenstaande namen in de uitgelichte afbeelding staat ‘ie trouwens nie 😉 <

Het grappige van dit alles is, is dat we deze naam al hadden voordat Jools en Pippa waren geboren. De namen Jools en Pippa hadden we al voordat ik überhaupt zwanger was. Maar toen we al vroeg in allebei de zwangerschappen wisten dat we een meisje zouden krijgen, werd over de jongensnaam niet meer gesproken. Ik denk ook dat we daarom in eerste instantie twijfelden of we deze naam nog wel geweldig genoeg vonden: omdat het zo op de achtergrond geraakt was.

Maar toen we AL jullie allerliefste reacties lazen, kwam meer en meer ‘onze’ naam weer terug naar voren. Terug in ons hart. Want tussen die namen die jullie opperden zaten echt wel een aantal die in onze top 6 kwamen, maar DE naam zat er niet tussen. DE naam was en bleef onze naam. Hoe meer andere namen we niet geweldig genoeg vonden, hoe meer ‘onze’ naam eruit begon te springen. De vergeten verliefdheid werd nieuw vuur en leven ingeblazen.

Tja, en toen DE naam daar stond te pronken op HET geboortekaartje op de site van Lief, Leuk & Eigen, wisten we het helemaal zeker: zo gaat ons zoontje en het broertje van Jools & Pippa heten.

Thaddeus en ik noemen hem samen al bij naam en ook Jools is op de hoogte. Uh, heeft zichzelf op de hoogte gebracht. Ze zat namelijk foto’s te kijken in mijn telefoon en daar zaten ook wat screenshots tussen van allerlei geboortekaartjes waarop zijn naam staat. Jools kan prima lezen en is ook niet van gisteren: “Mam, ik denk dat ik weet hoe mijn broertje gaat heten, want het staat hier in je telefoon. Ik beloof dat ik het aan niemand zal vertellen.” En ze heeft woord gehouden. Ze vindt het heerlijk dat ze deelgenoot is van dit geheimpje en eigenlijk vind ik dat ook wel een heel mooi iets. Zo is het voor haar nog een stukje echter en kan ze al een beetje een band opbouwen met haar broertje. Het is toch allemaal ook zo abstract, zo’n baby in de buik. Door zijn naam stiekempjes te gebruiken, hoort hij er steeds wat meer al echt bij.

En oh ja: de tweede naam van onze zoon weten we ook al. Helemaal in lijn met de tweede namen van Jools & Pippa. LOVE LOVE LOVE! Alles komt samen en het voelt zo goed.

De afgelopen weken zijn er ook wat dingen gebeurd die ons lieten weten dat deze naam de naam van ons kindje gaat worden. Kan niet wachten om dit allemaal met jullie te delen. Nog eventjes geduld tot eind juli!

IMG_0387 (1)

Nu ben ik wel heel benieuwd hoe en wanneer jullie wisten wat de naam van jou kindje ging worden. Deel je dit op Facebook of Insta? Super benieuwd naar de leuke, gekke, bijzondere en liefdevolle verhalen!

Liefs,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Yes! We hebben een naam voor onze baby!

  1. Mijn oudste dochter haar naam heeft voor mij een hele bijzondere betekenis en kreeg ze niet zomaar. Voor zij werd geboren had ik twee keer een miskraam. De eerste keer was dit met 14 weken, heel inimini, maar wel al een compleet mensje. Helaas konden we niet heel goed zien of het een jongetje of een meisje was (waarschijnlijk een meisje). Toch wilde ik de baby graag een naam geven, het was ten slotte toch mijn kindje. Ik gaf het de naam Renee, omdat dit zowel voor een meisje als een jongen kon. Daarbij vind ik het een hele mooie naam.
    Natuurlijk is deze naam altijd bij me gebleven maar zou nooit bedacht hebben om een volgend kindje deze naam te geven. De derde zwangerschap ging godzijdank supergoed zonder veel complicaties. We besloten niet van te voren te willen weten of het een jongen of meisje zou zijn. Dus moesten we een jongensnaam en een meisjesnaam kiezen. Ik kwam er maar niet uit, maakte lijstjes en streepte de meeste namen weer weg. Bij elke naam zocht ik de betekenis op en zo wilde ik ook wel eens weten wat de naam Renee betekend. Toen ik de betekenis las brak ik in tranen uit en wist ik dat Kleine inimini Renee mij vertelde dat het zo moest zijn. Renee betekend: opnieuw geboren! En zo geschiedde, we kregen een dochter die de mooie naam Renee draagt! Een hele mooie bijzonder naam..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: