pretecho echocentrum MOMspiration Studio Spruit the Flying Dutch Family

Wordt de Pretecho vanavond wel Prettig?

Bij alle echo’s deze zwangerschap voelde ik me zo anders dan bij Jools en Pippa. Waar ik bij hen behoorlijk onbezorgd door de negen maanden heen vloog, voel ik nu bij iedere echo weer een spanning opkomen. Wanneer ik met andere mama’s van 3 kinderen spreek, leer ik dat ik zeker niet de enige ben. Je zit nu helemaal middenin motherhood en bent honderden ervaringen rijker. Je kent de mooie verhalen, maar bent je nu nog bewuster dan ooit van alle risico’s. En hoe positief ik ben ingesteld, dit is toch in m’n koppie gaan zitten. Daarom voel ik voor de 3D/4D Pretecho van vanavond best wel wat spanning.

Natuurlijk heb ik er ook enorm veel zin in. Kan niet wachten om het snoetje van onze zoon te mogen bewonderen! Zal hij op zijn zussen lijken? En: kom maar door met die handjes, voetjes, beentjes en billetjes. Wanneer hij eind juli geboren is, ga ik die zeker weten opvreten! Zo’n echo gaat mij helpen om het bizarre abstracte idee van een levend wezentje in m’n buik net weer even wat realistischer te maken. Zo van: Ja! Het is een echte baby die ik steeds voel rondzwemmen! Dit jongetje wordt over 3 maanden onderdeel van ons gezin!

BABY-_KNOPS_20130624_RT-_3D-_2-_-R_0049
Dit is een foto van Jools toen ik 25 weken en 5 dagen zwanger van haar was. Nu ben ik 26 weken en 1 dag zwanger van haar broertje! 

De grootste reden van mijn spanning is doordat ik rond 15 weken zwangerschap de stempel zwangerschapsdiabetes kreeg. Uiteindelijk ben ik door de internist ontslagen uit het ziekenhuis: hij was het met mij eens dat de stempel onjuist was. Toch blijven de woorden van de ongezellige gynaecoloog door m’n hoofd spoken:

Na 22 weken zullen we pas kunnen zien of hij een extra speklaag ontwikkeld heeft door jouw te hoge suikerwaarden.

De laatste echo die ik gehad heb, was de 20 weken echo. Alles was goed, de baby zat zelfs een beetje net onder het gemiddelde lijntje qua lengte en geschat gewicht (exact hetzelfde als Jools & Pippa), maarrrrrr we waren de 22 weken nog niet voorbij. Nu wel, vanavond wel. Ik ben 26 weken en 1 dag zwanger. Op de echo van vanavond zullen we kunnen zien of mijn zo nu en dan afwijkende suikerwaarden invloed op de baby hebben gehad. De echo wordt gedaan door een medische echoscopist bij echocentrum Studio Spruit in Zoetermeer. Duim duim duim duim dat zij ons goed nieuws gaat brengen.

Wish me luck! Ik houd je op de hoogte.

Liefs,

Annette

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: