Studio Spruit pretecho 3D/4D Annette de Graaf MOMspiration the flying dutch family

De 3D/4D echo van ons 3e kindje: Hoe was het?

Ik zweef. Op een bontgekleurde wolkje. Want: gisteren hebben we een kijkje binnenin mijn buik mogen nemen. Een half uur lang wegzwijmelen bij iedere beweging, zijn kloppende hartje en bij het zien van een minivoetje van 4 centimeter. Gevolg: ik ben nóg verliefder op ons heerlijk gemiddelde mannetje!

Doe mij alstublieft een heerlijk gemiddelde baby….

Mijn gevoel over de zwangerschap werd gisteren een heel stuk onbezorgder na het horen van heel, heel goed nieuws. Ik vroeg de echoscopiste van echocentrum Studio Spruit of ze ook de buikomvang van de baby wilde meten. Daar maakte ik mij namelijk toch wat zorgen over. Zou het wel gemiddeld zijn? Door de bloedsuiker-zelftester én gezonde voedingspatroon weet ik dat m’n waarden prima zijn. Maar de woorden van de gynaecoloog zitten nog steeds in m’n koppie:

Als we er na 22 weken achterkomen dat je baby een te grote speklaag heeft ontwikkeld, dan is het al te laat. Je moet wel aan je baby blijven denken, niet alleen aan jezelf.

Dit zei ze nadat ik had aangegeven niet in het ziekenhuis onder controle te willen blijven en er vertrouwen in had dat het bij de verloskundigepraktijk icm zelfcontrole goed zou komen. Ik ontkende de stempel zwangerschapsdiabetes die werd gegeven na 2 ietwat verhoogde gemeten ochtendwaarden (die simpel op te lossen waren door ’s avonds voor het slapen gaan een koolhyrdraatrijke snack, zoals een volkoren cracker met kaas, te nemen).

DE bevestiging: geen suikerbaby

Dus toen de buikomvang van de baby gisteren heerlijk gemiddeld bleek te zijn, kon ik wel een gat in de lucht springen. Daar was eindelijk de bevestiging: Zie je wel! Geen suikerbaby! Ik kan dit. Zelluf!

Dat gat in de lucht was zeer figuurlijk. Want, ik bleef lekker liggen: de echo ging vrolijk verder. Na dat hele goede nieuws kon ik pas echt genieten van het bewonderen van ons wondertje. Dat hij 25 van de 30 minuten zijn handen, voeten én de navelstreng voor z’n gezicht had, kon de pret(echo). De kiekeboetjes waarbij we wel z’n snoetje konden zien waren goud waard. Oh, en die beentjes. Te geweldig om naar te mogen kijken!

Trotse grote zus

Dat vond Jools ook. Ze was zo blij dat ze bij dit speciale moment aanwezig mocht zijn. Pippa was uit logeren, dus het was een heel fijn uitje voor 3. Wat het nog specialer maakte, was dat gisteren Thaddeus en ik ons negenjarig samenzijn vierden. Eerst romantisch uit eten bij Panini in Lisse en daarna kijken naar ons zoontje. Dat onze oudste dochter daar allemaal bij was, voelde heerlijk.
’s Avonds voor het slapen gaan zei Jools: “Oh, ……… is toch zoooo schattig!” (Jools weet de naam van haar broertje al ;-))

Negen jaar geleden: hoe het allemaal begon. En kijk ons nu…. Bijna een gezin van vijf! 

 

Ja, ik zit hier ongegeneerd even lekker al m’n zegeningen te tellen. Voel me een heel rijk mens vol liefde.

Oké, genoeg zwijmeldezwijmel hihi. M’n middagpauze is om. M’n grade 4 kids komen zo binnen om Nederlands te leren. Nog even gauw wat laatste dingen voorbereiden. Zin in!

liefs,

Annette

PS: Toen ik gisteren een blij berichtje over de goede echo naar de familie app stuurde, had mijn moeder niet helemaal in 1 keer door over wie z’n buikomvang ik het had….

IMG_3203

 

Hahaha, goooo mam!

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: