Annette - MOMspiration

Hé lieve mooie mama, wat doe jij het goed!

Motherhood is bij lange na niet altijd Magic. Het is keihard werken en continue scherp zijn. Iedere verslapping wordt aangegrepen om een loopje met je te nemen. Je hoofd draait overuren met afwegingen over korte- of langetermijnoplossingen: kiezen we voor even gemakkelijk (want: ik ben er klaar mee) of gaan we voor de overwinning? En laten we niet vergeten hoe uitdagend het kan zijn om in een team te werken die het regelmatig niet eens is over beslissingen aangaande het ouderschap. Yes mensen, opvoeden is een zeer gevoelig levenswerk! 

De zorgen en onzekerheden beginnen al voordat de embryo zich überhaupt in je baarmoeder heeft ingenesteld. Och, wat hoop je dat alles goed gaat. Dat er een echt baby’tje in je buik zal gaan groeien. Met een kloppend hartje en andere werkende organen. Voel ik daar een krampje? Is dat wel oké? Ahhh! Kan iemand mij zekerheid bieden en in de toekomst laten kijken?

Wat ik al eerder schreef: jouw kindje is jouw levenswerk. In jouw buik heb jij dit mensje laten groeien. Buiten jouw buik wil je dit mensje laten bloeien. En weet je? Dat doe jij! Met heel je hart, met heel je lijf, met alles wat je hebt. Je doet het goed, lieve mama.

En als je het even niet ziet zitten: vraag om hulp. Want je hoeft het niet alleen te doen. Je hoeft niet de hele wereld op je schouders te dragen. Laat mensen jou helpen. Op welk gebied dan ook. Maar geef het wel aan, want anders weten de hulptroepen niet wanneer ze groen licht krijgen van jou: la Mama. Sta open voor hulp. Vraag erom. Regel het. Steek die witte vlag in de lucht. Besteed dingen uit. Maak het jezelf lichter en gemakkelijker. Wees wat egoïstischer. Doe eerst je eigen zuurstofmasker op. Adem in en uit. Voel dat je leeft. Voel dat het goed is. Wees blij met jezelf. En trots. Pas dan heb je genoeg energie om er voor anderen te zijn.

Oh echt, mama. Je doet het super. Ook als het niet super voelt. Kijk eens wat jij allemaal al voor elkaar gekregen hebt. Kijk hoe dat kroost van jou gegroeid is. Geniet van ieder bloeimomentje. Neem de tijd om hier helemaal in op te gaan. Zie hoe prachtig jouw levenswerk nu al is. Complimenteer jezelf hiermee. Goed gedaan!

Wees eens wat vaker trots op jezelf, lieve mooie moeder. Dat verdien jij.

knuf,

Annette

PS: Onthoud alsjeblieft goed dat perfect niet bestaat. Dus…. Let that shit gooooo.
Oehhhh dat is lekker! Kun je weer een stukje lichter in het leven staan. Whoppa.

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: