Erna's Beauty Nieuw Vennep

7 Beauty Tips: Zo zie jij er weer fris & fruitig uit!

Young & Successful Mom (van 3 kids onder de 4!) Amanda is samen met haar moeder Erna eigenaresse van schoonheidssalon Erna’s Beauty in Nieuw Vennep. Ondanks dat zij een behoorlijk Bezig Bijtje is, is zij het levende bewijs dat je zelfs met een behoorlijk vol dagprogramma echt wel voor jezelf kunt blijven zorgen. Ik verbaas mij iedere keer weer over de prachtige conditie van haar huid en haar jeugdige look. Volgens Amanda is tijd vrijmaken en zorgen voor jezelf zorgen essentieel. Het is zelfs de basis van een ontspannen gezin. Want: een relaxte moeder = relaxte kids en partner. Toch? 

Let’s Talk Skin Care…

Wil jij weten hoe mijn one & only favoriete schoonheidsspecialiste Amanda haar drukke leven combineert met een goede verzorging van haar huid? Lees hier haar tips & tricks.

Amanda Erna's Beauty

Geschreven door Amanda Vermeulen: 

Zou je wel een schop onder je kont kunnen gebruiken wat betreft huidverzorging? Dan zijn hier mijn tips!

1. Try Hard, Shine Bright!

Alle veranderingen zijn lastig. Voor het eerst starten met een routine om je huid goed te verzorgen ook. Maar onthoud goed dat alle kleine stapjes bij elkaar uiteindelijk een grote sprong zullen zijn. Met een frisse en gezonde look als resultaat. Met dat doel voor ogen gaat het je lukken. Zie het ook als een mini-verwen momentje voor jezelf, iedere ochtend en avond. Het geeft je energie en een mooie zachte huid.

2. Wat zijn nou die paar minuutjes?

Start je met een nieuw beauty routine? Bedenk dan dat je in het begin langer bezig zult zijn dan wanneer je over een tijdje wat meer ervaren bent. Na een maand heb je een ritme en beloof ik je dat je sneller klaar bent. Mijn dagelijkse huidverzorging duurt niet langer dan de twee minuten die het tandenpoetsen ook kost. Voor mij voelt het overslaan van mijn gezichtsverzorging overigens hetzelfde als zonder tanden poetsen naar bed gaan… Met vieze tanden en vieze huid gaan slapen is een NO GO!

tanden poetsen

3. Een Goede Start Is Het Halve Werk

Begin met een goede reiniging. Zonder reiniging geen huidverzorging. Geen zin in? Stop dan ook met de rest van je verzorging. Stop het geld in de spaarpot van je kinderen. Het verzorgen van je huid heeft namelijk geen enkele nut als je niet goed reinigt. Doekjes en water tellen niet mee, lieve dames. Je maakt je jus pan immers ook niet schoon met alleen water.

De schoonmaakdoekjes zitten vaak vol conserveringsmiddelen en zorgen ervoor dat je huid geïrriteerd raakt. En je huis maakt je ook niet schoon met kant en klaar doekjes, dus waarom je huid (wat je grootste orgaan is) wel? Je hebt een reinigingsemulsie nodig om het vettige vuile laagje van je huid te halen.

Gebruik een cleansing milk, gel of foam. Iets wat bij jouw huidconditie past. Was je gezicht met je handen en haal het er zorgvuldig af met een washand. Maak je washand lekker warm, dit voelt net even aangenamer. Met een lotion (tonic/conditioner) sluit je de reiniging af.

Matis Réponse Jeunesse Foam
Annette’s Favo Foam!

4. Smeren Kun Je Leren

Na de lotion gebruik je een dag- of nachtcrème. Ook hierbij geldt dat de keuze voor het juiste product bepalend is voor het resultaat. Een product dat voor een vriendin geweldig is, kan voor jou totaal verkeerd uitpakken. Met irritatie of pukkeltjes tot gevolg. Laat je huid deskundig analyseren en bespreek samen met de schoonheidsspecialiste welke producten van welke merken geschikt voor jou zijn.

Annette's favoriete producten van Matis - Erna's Beauty

5. Doe Dat Masker Op

Breng 2-3 keer per week een masker aan. Het liefste op een dag dat je ook je gezicht gescrubt hebt. Je denkt nu vast, wanneer dan?! Het gemakkelijkste is om een masker te kiezen waarmee je ook kunt slapen. Dat wordt dus een echte schoonheidsslaap. Hydraterende crème maskers zijn bijna altijd goed. Zorg ervoor dat je je laat adviseren door een pro. Je wilt natuurlijk wel een masker waar jouw huid gewenst op zal reageren.

Wanneer je ’s ochtends je masker hebt verwijderd, reinig je je huid na met lotion (tonic/conditioner) en breng je dagcrème op.

6. Laat De Zon In Je Hart, Niet In Je Huid

De volgende beauty tip gaat ervoor zorgen dat je huid minder snel veroudert, minder (pigment)vlekken maakt, je huid egaler is én deze tip bied je bescherming tegen schade van je DNA! Want waarom zal je al deze bovenstaande moeite doen als je het niet goed afmaakt?

Breng een zonbeschermende crème aan over je dagcrème. Kies voor een crème die bescherming biedt tegen de meest belangrijke verouderingssymptomen: de UV-stralen. Ga voor een crème met Sun Protection Factor (SPF) die geschikt is voor dagelijks gebruik en minimaal met minimaal factor 30. Een zonbeschermende crème voor dagelijks gebruik is veel minder vet dan eentje die geschikt is voor bijvoorbeeld het zonnebaden op het strand.

Het verschil tussen een SPF 30 en SPF 50 is trouwens maar 2%. En helaas… een sunblock crème, die 100% bescherming biedt, bestaat niet!

Een zonbeschermende gezichtscrème werkt verzachtend en behoudt de jeugdigheid van de huid. Ga je vol in de zon op een terrasje zitten? Dan is nogmaals insmeren verstandig.
Een zonbeschermende gezichtscrème is geen bescherming voor een dagje zonnebaden op het strand, maar echt voor dagelijks gebruik. Smeer -wanneer je de zon in gaat- iedere twee uur voor optimale bescherming: dit geldt voor alle zonnebrandcrèmes.

Ik hoor regelmatig; “Ik heb een dagcrème met een SPF er al in.” Echt, je bent al heel goed bezig. Alleen vind ik dat zonde en ik zal je uitleggen waarom:
De makers van een crème hebben maar een beperkte ruimte voor werkstoffen. Je hebt namelijk te maken met water. Zonder water geen crème-substantie. Daarnaast moeten er nog emulgatoren in om de creme niet uit elkaar te laten vallen. En uiteindelijk wil je dat de crème ook iets doet. Dus heb je werkstoffen nodig. Door het toevoegen van de SPF is er minder ruimte voor belangrijke werkstoffen. Door deze informatie begrijp je hopelijk nu waarom ik je zou willen aanraden om voor een aparte dagcrème en zonbeschermende crème te kiezen.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat blue light -het blauwe licht van je telefoon laptop, en tv-scherm- net zo schadelijk is als de UV-straling. Wil je ook tegen deze stralingen bescherming? Vraag dan of er in de zonbeschermende crème ook een filter tegen blauw licht zit.

Matis CityProtect - Erna's Beauty
Annette smeert deze crème iedere ochtend als laatste op haar gezicht: nadat ze los is gegaan met al haar andere lotions en crèmes 😉

7. Last, But Not Least…..

Ontspan, relax en laat je niet gek maken. Doe waar je energie van krijgt en besef goed dat er vaak minder dingen moeten dan dat je denkt.

Warme groet,

Amanda

PS: Heb jij een brandende beauty vraag of ben je op zoek naar een bepaalde tip en/of trucs? Stuur mij via Instagram (@ernas_beauty) een berichtje en ik zal kijken hoe ik jouw vraag het beste kan beantwoorden.

 

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: