Foto Anouk Annette MOMspiration

Sorry, echt sorry…

De laatste weken krijg ik op Instagram en Facebook regelmatig te maken met reacties van vrouwen die mij best raken. Ze raken mij, omdat deze vrouwen aangeven dat mijn foto’s en tekst hen een vervelend gevoel geven. Andere mensen -op welke manier dan ook- een vervelend gevoel bezorgen is het allerlaatste wat ik wil. Dus als ik dit bij jou per ongeluk heb opgeroepen, dan wil ik hierbij mijn oprechte excuses voor aanbieden. 

SORRY

…. als ik jou, die niet meer kan sporten tijdens de zwangerschap het gevoel heb gegeven dat je het niet goed doet.

Niet en nooit mijn bedoeling! Ik deel ervaringen uit mijn leven en dit is wat het is.
Mega tof om te lezen dat het veel vrouwen inspireert, dat is zeker wel mijn bedoeling!
Denk over de dingen die je interessant vindt uit mijn posts en blogs na en vergeet wat je absoluut niet boeit. Het belangrijkste: vergelijk jezelf alsjeblieft niet en nooit met een ander. Daar heeft niemand iets aan.
Jij doet het super goed. Heel veel knuffels voor jou!

SORRY

….. als ik jou, die (nog) geen kinderen heeft mogen krijgen een vervelend gevoel heb gegeven.

Niet en nooit mijn bedoeling! Ik deel ervaringen uit mijn leven en dit is wat het is. Voor mij is het leven als moeder regelmatig best uitdagend. Als ik hierover m’n hart lucht in een post of blog, dan is dat om dingen voor mezelf beter te leren begrijpen, verwerken én om herkenning te bieden aan andere moeders die het ook (soms) even lastig hebben. Het spijt me ontzettend wanneer dit jou pijn doet. Jij doet het super goed. Heel veel knuffels voor jou!

SORRY

….. als ik jou, als alleenstaande ouder een vervelend gevoel heb gegeven.

Niet en nooit mijn bedoeling! Ik deel ervaringen uit mijn leven en dit is wat het is. Ja, ik ben heel heel heel erg dol op Thaddeus en ons gezin. Ik kan en ga hem niet verstoppen. Maar ik vind het wel echt heel rot als dit confronterend is. Jij doet het super goed. Heel veel knuffels voor jou!

SORRY

….. als ik jou, die in een niet zo fijne fase van je leven zit een vervelend gevoel heb gegeven.

Niet en nooit mijn bedoeling! Ik deel ervaringen uit mijn leven en dit is wat het is. Ik deel het ook wanneer het niet goed met mij gaat. Dan zijn jullie zelfs bijna de eersten die dit horen of lezen. Want MOMspiration.nl is een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders, waarbij die perfecte imperfecte moeders elkaar versterken. We zijn er met ons team ontzettend trots op dat we hier alles wat met het ouderschap (en meer) te maken heeft kunnen delen zonder veroordeeld te worden. Dat voelt prachtig! Samen staan we sterk!
Maar…. ik heb dus niet heel veel ‘niet goeds’ om te delen. Ik ben een heel, heel blij en dankbaar mens. Natuurlijk is niet alles 24/7 heppiedepeppie, maar mijn brein is zo getraind dat het weinig tot geen kracht geeft aan minder fijne gebeurtenissen. Die ben ik binnen no-time weer vergeten. In oplossingen denken en aan van alles en nog wat een positieve schwung geven: that’s me!
Als jij dit vervelend vindt om te lezen dan spijt dat mij. Jij doet het super goed! Heel veel knuffels voor jou!

Mochten er nog andere dingen zijn waardoor ik jou een vervelend gevoel heb gegeven: ook sorry. Jij doet het super goed. Heel veel knuffels voor jou!

liefs,

Annette

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

9 reacties op ‘Sorry, echt sorry…

 1. Dan hoop ik dat degene die zich aangesproken voelen ook sorry gaan zeggen want het kan toch nooit de bedoeling zijn dat jij je moet gaan verantwoorden voor jouw manier van leven. Sociale media – laat iedereen in hun waarde, pak op wat bij je past, reageer positief als iets je raakt en swipe door als het je niet een goed gevoel geef. Ik ben zelf ongewenst niet zwanger maar geniet mee van jouw geluk.

  Like

  1. Wat ontzettend lief van jou! Dank je wel voor je reactie. Gelukkig dat het op jou wel zo overkomt zoals het bedoelt is: vanuit een goed hart met alle respect naar iedereen! Liefs voor jou!

   Like

 2. Ik sluit mij helemaal aan bij Anita 👍 Ook ongewenst niet zwanger, maar ik geniet van alles wat je met ons deelt. Ga daar dus vooral mee door 😊 en zeg alsjeblieft geen sorry 😘

  Like

 3. Lieve Annet, stop hiermee zeg …..
  Degene die zich niet prettig voelen met het lezen van jouw blogs, die doen er beter aan jou niet te volgen….
  Jij deelt datgene wat je lief is, gelukkig maakt, energie geeft enzovoort
  Ik lees nu in deze sorry berichten dit helemaal niet terug en al helemaal niet zoals jij

  Blijf alsjeblieft wie je bent en datgene je wilt delen delen 😘

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik vind ook echt dat jij nergens sorry voor hoeft te zeggen. Ik geniet van jouw positieve houding.. Jij laat juist heel eerlijk jouw leven zien, met de drukte van een gezin met jonge kinderen en zelfs je eigen leermomenten of struggles die je tegenkomt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: