Weeën op vakantie én in het vliegtuig: Hoe ik toch bijna een Portugese baby had gehad…

Och jongens, dat had best een mooi verhaal geweest: wij gaan op reis en nemen mee terug naar huis….. een baby broertje! Tot twee keer aan toe in Portugal én afgelopen zaterdag in het vliegtuig had ik zeer regelmatige weeën die ik flink moest wegpuffen. Uiteindelijk bleken het voorweeën en zit ik hier -36 weken en gewoon in Lisse- hetgeen wat een mooi verhaal had kunnen worden te typen.

Yeahhhh! 36 weken zwanger vandaag! Onze prachtige Stokke Beat is al helemaal klaar voor le baby boy!

Weeën wegpuffen deel 1: aan de rand van het zwembad in Sintra

Harde buiken zijn mij niet vreemd. Tijdens de zwangerschappen van Jools, Pippa en de baby boy had ik al vanaf een week of 20 harde buiken. Niets om je zorgen over te maken zei de verloskundige. Met de baby’s en mij ging verder steeds alles goed. Bij de ene vrouw komt dat gewoon wat vaker voor dan bij de ander. Blijkbaar hoort het bij mijn zwangerschappen.

Maar…. daar aan de rand van het zwembad bij Quinta Verde Sintra aan de Costa de Lisboa (geboekt via Eliza was here), merkte ik dat het geen ‘vertrouwde’ harde buiken meer waren. Dit was een aantal tikkies heftiger. Ze kwamen zeer regelmatig en ik kon geen woord meer uitbrengen. Puf, puf, puf it was…..

Ik hoorde Thaddeus tijdens een pufsessie zeggen: “Schat, je klinkt alsof je weeën hebt.” Waarop ik terugsnauwde: “JA! STIL!”

Of ik iets wilde eten of drinken: “NEE!”

Waarvoor mijn excuses. Alles wat ik tijdens de vorige bevallingen en dit gepuf heb uitgekraamd neem ik terug.

’s Nachts ging het feest vrolijk door. Sliep ik even in, dan werd ik vanzelf wel weer gewekt door eerst een soort kortademigheid en daarna een wee die weggepufd diende te worden.

Mensen, wat is dit?

Maar de volgende ochtend was alles weer volkomen rustig. Het feest was over. De baby zal niet als geboorteplaats ‘Sintra’ of ‘Lissabon’ krijgen.

Een paar dagen later beklommen we met ons gezin de berg waar het gekleurde Pena Palace bovenop staat. Ik voelde me super! On top of the world! Mede dankzij deze fijne Baby Belt van Anita.

Weeën wegpuffen deel 2: in het winkelcentrum van Tavira

Yes! Ik had er zin in! Lekker shoppen in de sale in het grote winkelcentrum van Tavira! En in winkel 1 ging het shoppen top. We kozen nieuwe outfits voor Thaddeus en de meisjes. Voor mezelf kijk ik momenteel niet echt. Ik heb voor nu echt genoeg en ga wel weer los wanneer de baby geboren is.

“Uh, maar ik bedoelde dus niet dat hier haast bij is. De baby mag nog een paar weekjes veilig blijven zitten.”

Dit pufte ik uit nadat we winkel 1 verlieten. De pasjes die ik zette waren een paar centimeter per stuk en vaak moest ik zelfs helemaal stil blijven staan. Och hemeltje, de weeën waren terug.

Maar ik gaf niet op en zei dat het wel ging. (puf puf)

Op naar de volgende winkel. Daar shopten we 2 mega schattige en heerlijk tuttige Portugese outfits voor le baby boy. Volgens Jools leken het universiteitsoutfits. En ze had helemaal gelijk. Haar broertje zal er ontzettend ‘smart’ in uitzien straks in z’n hippe blouse-romper.

Thaddeus zag me strompelen, puffen en af en toe zelfs wegtrekken. Hij plantte mij in een stoel bij een koffiebar. Dat was wellicht een zeer verstandige beslissing. Hij en de meiden doken gauw de supermarkt in om lunch te scoren en daarna mocht ik verder puffen aan de rand van het zwembad van ons huisje bij Fazenda Grande.

De hele nacht gingen de weeën door, maar waren -net als de vorige keer- ’s ochtends volledig verdwenen.

Weeën wegpuffen deel 3: in het vliegtuig

Zo, die kan ik ook van m’n bucket list wegstrepen: weeën wegpuffen in het vliegtuig. Inmiddels was ik wel gewend geraakt en had er het volste vertrouwen in dat de baby heus nog wel zou blijven zitten.

Dat deed ons meneertje ook. Zoals gedacht, zoals verwacht. All = good.

Waarom ik niet over de weeën verteld heb op social media….

Dat heeft één heel, heel belangrijke reden: mijn moeder. Ik denk niet dat zij nog normaal had kunnen functioneren wanneer ze dit allemaal geweten had. Ze trok het al behoorlijk slecht dat ik met 12 weken zwangerschap de Halve Marathon van Egmond rende. Dikke tranen van opluchting bij de finish waren daarvan het bewijs. Ze had zich zo zorgen gemaakt of het wel goed zou gaan met mij en de baby. Het leek mij dus beter om pas in geur en kleur over deze avonturen te vertellen wanneer we weer voet op Hollandsche bodem hadden gezet.

De geboorteplaats van le baby boy wordt dus ‘gewoon’ Haarlem. Alhoewel ik stiekem Lissabon behoorlijk gaaf had gevonden. Dat had best een mooi verhaal geweest, toch? Of vind je dit al avontuurlijk genoeg?

liefs,

Annette

PS: Tijdens het uitpakken van onze koffers gisteren, zei Thaddeus ineens tegen mij: “Lief, waarom heb je dít meegenomen op reis??” In zijn handen had hij het eerste pakje van de baby…. Tja, die had ik voor alle zekerheid toch maar ingepakt. Samen met wat hydrofiele luiers en een dekentje. En we hadden het nog bijna nodig gehad ook!

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: