Annette is er klaar mee.

Zo. Ik ben er efkes helemaal klaar mee vandaag.

Geen idee hoe/wat/waarom, maar rond een uur of 13 vanmiddag veranderde ik in een opgefokte draak. De ochtend was gezellig met de meisjes: we hadden geschilderd en waren gestart met afscheidscadeautjes maken voor de kleuterjuffen. Thaddeus vergezelde ons om 11 uur, nadat hij eerst lekker gesport had in de duinen en op het strand. Twee uur later veranderde mijn bui als donderslag bij heldere hemel: de muren leken op mij af te komen en m’n lontje kon niet korter. WHHHAAAAA!!!!

Heb je dat ook wel eens? Dat je echt NIETS, maar dan ook niets kunt hebben. Waar je normaal gesproken de 100e ‘MAMAAAA’ in een uur met liefde beantwoordt, zat ik nu bij ieder hulpgeroep tegen het plafond. Oké, misschien gaat frisse buitenlucht helpen. Laten we naar het bos gaan ofzo.

Het bos haalden we niet, want een afslag daarvoor stond namelijk een bord met ‘Mercado de Ibiza – linksaf’. TOP, doe mij die maar. Jools, Pippa en ik belandden dus bij Strandplaats Nederzandt, waar we een warme stroopwafel scoorden, een Ibiza Style naambordje beschilderden en in de nieuwe speeltuin speelden. Yesssss. Dit was fijn. Ik kon weer een beetje rustig ademhalen.

Toch bleef het opgefokte gevoel. M’n lontje had vrij weinig vuur nodig om tot ontploffing te komen. Wat ik dan natuurlijk met alle kracht onder controle probeerde te houden. Wat dan weer dat opgefokte gevoel vermenigvuldigde.

AHHHH is deze dag al voorbij??

Thaddeus bracht de meisjes naar bed, zodat ik wat mindful vaatwasseropruimdingen kon doen. Dat is waar ik op hoopte. Normaal vind ik dat heerlijk. Maar nu werkte het niet: Als een Woeste Willem droogde ik de plastic bordjes en bakjes af (waarom stoppen we die dingen uberhaupt in de vaatwasser, want ze komen er altijd weer zeiknat uit) en propte de koffiebekers terug in de kast (doe de deur niet open, want dan vallen ze er allemaal weer uit).

Boven aangekomen zaten Thaddeus, Jools & Pippa in een tegenovergestelde mood super cute een boek te lezen. Ik smolt.

Dit bleek hét wapen om de draak weg te jagen. Liefde. Liefde is altijd het antwoord.

Oh en koffie, chocola en wijn. Die helpen ook.

(in dat laatste heb ik trouwens echt zin > nog maar 2,5 week: Yes!)

liefs en welterusten,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: