MOMspiration Little Dutch pasgeboren baby wiegje laken deken bekleding

Dit is DE beste slaapplek voor je pasgeboren baby!

Zaterdag en zondag plaatste ik in mijn Insta Stories een vraag: “Waar slaapt of sliep jouw baby de eerste weken/maanden?” De reacties hierop bleven het hele weekend binnenstromen. Dank jullie wel hiervoor. Dit heeft zo enorm geholpen om HET antwoord te vinden op HET vraagstuk over wat DE beste slaapplek voor je pasgeboren baby is. Dat antwoord zal ik nu met je delen.

Jullie reacties waren prachtig, eerlijk en vaak inclusief de mooiste foto’s van en hartverwarmende verhalen over babykamertjes, familiewiegjes, hangwiegjes, co-sleepers, kinderwagenbak, babynestjes, verschoningsmatjes, draagzakken, ledikanten, etc. Liefdevolle slaapplekken in allerlei soorten en maten kwamen voorbij. Periodes bij de ouders of op de eigen kamer in allerlei lengtes.

Wat álle reacties in overeenkomst hadden, was dat jullie allemaal je gevoel gevolgd hebben en gekeken hebben naar wat bij jouw situatie op dat moment het beste past. HET antwoord op DE vraag is dus:

Dat is DE beste slaapplek voor je baby: de plek die op dat moment voor jullie gezin het beste voelt.
Volg je gevoel!

Wat veel reacties in overeenkomst hadden, was dat hetgeen dat jullie van te voren gepland/in je hoofd hadden, uiteindelijk compleet anders bleek te gaan. De baby reageerde anders en/of voor de ouders werkte het niet fijn > laten we samen onderzoeken wat wel voor ons allemaal prettig is. Baby’s en ouderschap laten zich nu eenmaal niet sturen. Hour by hour, day by day: je hebt geeeeen idee. Gewoon lekker op je af laten komen komen en go with the flow. Geen zorgen voor de dag van morgen.

Wat (in mijn ogen TE) veel reacties in overeenkomst hadden, was dat jullie vreemde reacties uit je nabije omgeving hadden gekregen over de slaapplaats van je baby. Of: het gevoel hadden dat je misschien wel een vreemde eend in de bijt was/bent wanneer je jezelf vergelijkt met anderen.

Daarom:

Lieve jij, let that SH*T go.

Jij doet het goed, jullie doen het samen goed. Blijf kijken naar jouw situatie en blijf jouw gevoel volgen. Dat is het beste, mooiste en meest liefdevolle wat je je kindje en jezelf kunt geven.

Laat je dus nooit iets opdringen. Je kunt je laten inspireren wanneer je daarvoor openstaat en daarna je eigen draai eraan geven.

Nieuwsgierig naar DE toekomstige slaapplaats van onze baby boy?

Ook wij hebben geen idee hoe de eerste weken en maanden met ons zoontje zullen verlopen. In het verleden behaalde ‘resultaten’ met Jools & Pippa bieden geen garantie voor de toekomst. Jools & Pippa hebben we allebei de eerst 4 (of was het 6?) weken bij ons op de kamer gehad in een Mozesmandje op een standaard. De eerste tijd naast Thaddeus (ik kon niet zo gemakkelijk m’n bed uitkomen na de keizersnedes) en toen alles wat soepeler ging, naast mij. Maar… ik slaap voor geen meter met onze kids dicht in de buurt, dus na 4 (of was het 6?) weken hebben we allebei de meiden in hun eigen kamer laten slapen. In het Mozesmandje, bovenop het matras van het ledikant. De nachtvoedingen gaf ik dan in een oorfauteuil in de babykamer. Dan doezelde ik zelf ook lekker een beetje weg in die heerlijke stoel. De meiden sliepen op deze manier in het mandje tot ze er te groot/lang voor werden.

Datzelfde mandje staat nu ook klaar voor het baby broertje: voor wanneer we thuis zullen komen uit het ziekenhuis. Ik denk dat we hetzelfde traject gaan volgen als bij Jools & Pippa, maar we gaan gewoon goed naar het mannetje kijken: Wat heeft hij nodig? Wat werkt fijn voor ons allemaal?

Jools & Pippa spelen iedere dag even in het kamertje van hun broertje. Ze proberen zich voor te stellen hoe het zal zijn wanneer hier een écht baby’tje in huis komt wonen. Pippa neemt tot die tijd de rol van baby wel op zich. Jools is de mama. En straks, dan zijn ze allemaal grote zussen!

Hoe vind je de bekleding van het mandje? Het wieghoeslaken, het wieglakentje en wiegdekentje zijn van Little Dutch en komen uit de serie ‘Pure Ochre’. Het past zo prachtig in de babykamer! We worden er iedere keer blij van wanneer we er naar kijken. Moet je je voorstellen hoe blij we worden wanneer we er naar zullen kijken wanneer er een baby’tje in ligt over 2 weken!?! (of eerder… dat weet niemand ;-))

liefs,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: