MOMspiration Stokke Beat kinderwagen

Hoe de baby in mijn buik mij gisteren flink liet schrikken…

Voordat je zwanger bent begint de onzekerheid al: zal het lukken? Is alles in orde met mijn vruchtbaarheid en die van mijn partner? En als dat magische wonder zich dan voltrokken heeft en er bewijs te zien is in de vorm van een positieve zwangerschapstest, dan kan het echte ademhalen pas beginnen na het zien van een kloppend hartje en een rondzwemmend lijfje met armpjes en beentjes. Daarna leef je uit naar de 20 weken echo en hoop je met heel je hart en ziel dat je daar een lekker gemiddelde baby te zien krijgt. Kortom: tijdens de gehele zwangerschap (en dus daarvoor) kun je je behoorlijk onzeker voelen. Er blind op vertrouwen dat alles maar goed gaat zou een hele geruststellende oplossing kunnen zijn, maar dat vind ik zelf gemakkelijker gezegd dan gedaan. Zelfs nu, in de laatste fase van mijn zwangerschap van ons derde kindje, vloog de angst mij gisteren opeens naar de keel….

’s Morgens had ik nog wat heerlijke wiebelbillen- en trappelvoetenmomentjes gehad met onze baby boy in mijn buik. Toen ik ’s avonds in bed lag, realiseerde ik mij opeens dat in die gehele tussenliggende periode, ik de baby helemaal niet meer gevoeld had. Ik deelde deze beginnende en nog redelijk lichte zorgen met Thaddeus. Met zijn hand en mijn hand op m’n buik hoopte ik van harte dat meneertje wat zou gaan bewegen en we gerustgesteld in slaap konden vallen.

Thaddeus had weinig moeite met in slaap vallen. Het kostte hem een minuut of 5. Bij mij daarentegen, groeide de onrust doordat ik nog steeds niets voelde in mijn buik. Normaal gesproken begint de baby gelijk lekker te bewegen zodra ik rustig ga liggen of zitten. Aangezien liggen niets scheen op te leveren, ben ik rechtop gaan zitten. Handen strategisch geplaatst op de bol en wachten maar.

Tijdens dat wachten in het donker -wat als mega lang voelde- kwamen allerlei donkere gedachten m’n hoofd doorspoken. Zó niet Annette Style, maar er was geen houden aan: ik bleef maar niets voelen en dat gebeurt nooit. Mijn meneertje is altijd actief als ik rust. Kom op, doe iets. Iets!

Waarschijnlijk duurde het niet langer dan een half uur, maar voor m’n gevoel heb ik daar uren als een boeddha met de meest ongunstige scenario’s m’n hoofd doorkruisend en m’n handen om m’n buik gevouwen in het donker gezeten.

Tot ik voorzichtig wat beweging voelde en in 1 klap ALLE duisternis verdween. Pffffffffffffffffewwwwww. WAT een opluchting. Wat een geruststelling. Hij doet het nog. Hij beweegt. Hij leeft. Dank dank dank!

Zo, tijd om Thaddeus zijn voorbeeld te volgen. Tijd om ontspannen in slaap te vallen. Zelfs dat steeds actiever wordende getrappel in m’n buik weerhield mij daar niet van. Trappel jij maar lekker door, lief klein meneertje.

liefs,

Annette

PS: Ik zit dit hier nu -tijdens m’n verlof en 37 weken zwanger- op de bank te typen onder het genot van een kop thee én een gezellig actieve baby. Zo, zo, zo, ZO fijn!

Fijne dag, lieve jij!

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Hoe de baby in mijn buik mij gisteren flink liet schrikken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: