Gezinsuitbreiding in Huize Knops-de Graaf!

Nee, nee, schrik niet: DE baby boy is nog niet geboren. Maar…. we wonen sinds gistermiddag niet meer met z’n viertjes in ons nieuwe huis. We hebben er welgeteld 3 nieuwe gezinsleden bij. Ze worden wakker met een wijsje, zijn erg gezellig en tegelijkertijd ook heerlijk rustgevend. We stellen met liefde aan jullie voor: Sterre, Zon & Maentje!

Vóór gistermiddag 13 uur, hield ik al 9 jaar de boot af: Thaddeus zijn parkietenwens kon hij op z’n buik schrijven. Want: Wat moet je nou met een vogel? En: tot 2 jaar geleden hadden we nog poes Mexx met wie een vogel mij geen topcombi leek. Wat er nu precies gebeurd is dat er nu 3 parkieten in onze keuken op een stokje aan het kwetteren zijn? Uhhh… Blame it on the hormones???

Nadat we gisterochtend van een ontzettend gezellige Baby Brodur Sjouwur Pouwur -georganiseerd door Jools & Pippa- hadden genoten met mijn liefste mama, schoonmama, tante Elly, schoonzus Cindy, Jools, Pippa & Mason, ontstond er een spontane after-party in de kinderboerderij. Vlak voor we naar het huis van opa en oma (mijn ouders) gingen, wasten we onze handen in de schuur van de kinderboerderij. En opeens stond daar een bordje met: vogels te koop. Het waren hele schattige kleine vogeltjes met rode snaveltjes, een stukje rood gezicht, zwarte lijfjes en witte spikkeltjes. Voor ik het wist zei ik tegen Jools: “Ahhh… zullen we papa daar mee verrassen?” Waarop Jools mij met grote ogen aankeek, gevolgd door een razendsnelle: “JAAAAA!!!”

Het meisje die op dat moment aan het werk was op de kinderboerderij kon ons vertellen dat de vogeltjes 5 euro per stuk kosten, maar verder wist ze er niets vanaf. Een extra hok had ze niet in de aanbieding. Dus: schoonzus Cindy, neefje Mason, Pippa, Jools en ik raceten naar het huis van mijn ouders, werden door mijn ouders voor gek verklaard (ze zeiden het niet, maar ze dachten het vast ;-)), sprongen in de auto en reden naar de dierenwinkel in het dorp. Waar ze helaas geen vogelkooien verkochten. Nou ja, eentje. Maar die was een soort roomwit, mega groot en best lelijk. Cindy en ik hadden al bedacht dat een zwarte super mooi in de keuken zou passen.

Google deelde mede dat de volgende dichtstbijzijnde dierenwinkel in Koog aan de Zaan was. Hop, de auto weer in, op naar Rentenaar in Koog aan de Zaan voor een kooi.

Daar hadden ze de prachtigste kooien. Maar ook: een enthousiaste verkoper met verstand van vogels. En: 6 kooien vol vogeltjes. Waaronder parkieten. Jools was op slag verliefd op een blauwe. Pippa op een gele met groene vlekjes. De meiden wilden er ook eentje voor hun broertje. We zagen dat de blauwe onafscheidelijk aan het knuffelen was met een witte, dus die keus was snel gemaakt. Niet veel later stonden we buiten met 3 kartonnen doosjes met 3 parkieten, een mooie zwarte kooi en allerlei vogelverzorgingsproducten. Hoppa: koppen met spijkers.

We reden terug naar Wormer, knuffelden nichtje Lily en ome Mies, brachten een bliksembezoek aan mijn omaatje en zoefden daarna naar Lisse om onze gevederde familieleden hun nieuwe thuis te laten zien.

Toevallig kwam Thaddeus precies tegelijk met ons aan in de straat (hij had een middagje geMegaBlubberMountainBikePowerRaced en werd thuisgebracht door een collega) en trof ons met kooi en al aan in de auto:

Het was ZO leuk om met z’n viertjes het nieuwe huisje in ons thuisje voor de vogeltjes voor te bereiden. En het is goed gelukt! De 3 vogelvriendjes zitten prinsheerlijk op hun stokje te genieten van alle aandacht en de smakelijke stukjes fruit die ze toegeschoteld krijgen.

En wie denk je dat het eerst begroet werden na het wakker worden vanochtend? Juist, dat waren niet Thaddeus en ik!

Een hele fijne zondag voor jou toegewenst.

liefs,

Annette

PS: Hier zijn nog wat foto’s van de Baby Brodur Sjouwur Pouwur bij de Huiskamer in Wormer. Georganiseerd door Jools & Pippa ter ere van hun brodur ;-).

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: