Hoe mijn dochter mij aan het huilen bracht… – deel 2

Het begint een jaarlijks terugkerend blog te worden: vorig jaar in april schreef ik een blog met bovenstaande titel over hoe Jools meeleefde met een meisje dat gepest werd tijdens haar schoolreisje. Hoe zij ervoor wilde zorgen dat dit meisje (dat zij helemaal niet kende) toch een leuke dag zou hebben. Toen knalde mijn moederhart uit elkaar van trots en liefde. Wat er vandaag gebeurde lijkt niet op die situatie van toen, maar toch bracht Jools mij weer op een prachtige manier aan het huilen.


Blog van vorig jaar: kijk dat koppie van Jools dan!


Vanochtend was mijn schoonzus zo lief om op Jools & Pippa te passen. Ik had 2 afspraken in het ziekenhuis die niet op elkaar aansloten en zij had aangeboden om de meisjes een iets meer vakantiewaardige ochtend te laten beleven. Dank dank daarvoor, tante Anouk!


Jools zei ‘s ochtends dat ze haar portemonneetje mee wilde nemen met daarin wat geld uit haar spaarpot. Ze zei dat ze dat gisteren voor het slapen gaan al bedacht had. Dit gebeurde een beetje tijdens de ochtend’rush’ en ik besteedde er toen verder geen tijd en aandacht aan (achteraf baal ik daarvan!). De meisjes moesten gauw gauw naar Sassenheim en ik moest op tijd in het Spaarne Haarlem zijn. 


Later op de ochtend stuurde Anouk mij een foto van Jools, Pippa en neefjes Joep en Moos -met allemaal een ijsje- met het onderschrift: “Jools getrakteerd van haar eigen zakgeld.” Nou…. dat is toch niet te doen!!! M’n moederhart smólt en in m’n ogen ontstond een rivier van liefde. OCH onze Jools! Wat niet normaal lief! 


Toen ik de meiden later op ging halen kon ik niet ophouden met Jools knuffelen en kusjes geven. Ze vertelde toen dat ze gisteravond al had bedacht dat zij van haar geld op ijsjes wilde trakteren en had uitgerekend dat ze daar ongeveer €5,- voor nodig zou hebben. Dat bedrag had ze dus ook in haar portemonneetje gestopt, bestaande uit allerlei muntjes van 5, 10, 20 en 50 cent. Er zat ook 1 Euromuntje bij (dat was lekker snel tellen, zei ze).


Heb jij ook wel eens meegemaakt dat je kind zonder instructie iets ontzettends liefs heeft gedaan waar je hart van smolt?? Kom maar door met die mooie verhalen van grote harten!

liefs,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Hoe mijn dochter mij aan het huilen bracht… – deel 2

  1. Mijn vrouw ging naar een fesstje van een collega die har werkjubileum vierde. De kinderen gingen mee.
    “Maar als er een feestje is dan zijn er toch kado’s?”
    Mijn Zoon heeft een van zijn eigen Dino’s ingepakt en kado gedaan aan haar collega. 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: