Noppies MOMspiration - eerste setje baby boy

Help je mij om de ziekenhuiskoffer in te pakken?

Het is nu 2 dagen voor de geplande keizersnede (dinsdag is de dag!) en ik heb nog nul komma niks ingepakt. Wanneer ik dit zo schrijf zie ik een terugkerend dingetje: zo gaat het bij ons ook altijd wanneer we op vakantie gaan… Haha, nou dit is misschien ook wel een soort vakantie naar Costa del Hospital. Maar dan net efkes een heel klein beetje anders. Maar wel heb ik dezelfde no-stress vibe. Want: als we iets vergeten zijn, dan kan dat altijd nog ter plekke geregeld worden. En: daar in het ziekenhuis hebben ze wel vaker baby’s en net-bevallen vrouwen over de vloer. Dus: het komt wel goed.

De enige dingen waar ik een beetje over na heb gedacht zijn de dingen waar ik GEK op ben en gráág over nadenk: kleding voor de baby en kleding voor mij. Daarom werd ik ook zo, zo, zo blij van een allerliefst pakketje met baby- & voedingskleding basics dat wij van Noppies mochten ontvangen. Jools & Pippa pakten het pakketje uit en je zult zien dat de appel niet ver van de boom valt:

Deze prachtige essentials gaan dus sowieso mee naar het ziekenhuis: het donkerblauwe voedingsshirt, 2 voedingsbh’s, twee witte rompertjes die niet over het hoofd hoeven worden getrokken (in maat 50 en 56), het groene broekje met matching mutsje, het boxpakje (wat ook niet over het hoofd hoeft, sokjes en nog een aantal rompers en broekjes in maat 50 en 56 (alles van Noppies! Love love love!). Voor de zekerheid zit er ook een romper in maat 44 tussen. Jools en Pippa hebben allebei die maat de eerst 2 weken gedragen!

Daarnaast gaat deze prachtige swaddle van Mies & Co mee:

Ik vind het heel prettig om tijdens de eerste dagen van ons kindje ons eigen dekentje te kunnen gebruiken. Hier kan hij in wanneer hij in z’n eigen bedje in het ziekenhuis ligt, maar we kunnen er ook samen onder wanneer hij bij mij ligt. Ik slaap er al een aantal dagen mee, zodat mijn geur er een beetje in kan trekken. Geen idee of het echt verschil zal maken, maar wie weet voelt/ruikt het dan voor hem vertrouwd wanneer hij in z’n eigen bedje ligt. Kan ik ook wat uurtjes slaap meepikken zo nu en dan!

Andere fijne/belangrijke spulletjes die meegaan in de koffer:

  • onderbroeken die geschikt zijn voor de eerste periode na de bevalling (lees: waar van die megamatrasmaandverbanden in passen) én die niet pijn doen op de plek van de buikwond (na de keizersnede)
  • lekker luchtige losse hemdjes (ik krijg het vaak enorm warm van een baby die bij mij ligt)
  • lekker luchtige losse jogginbroeken
  • Canon EOS M5 fotocamera met lege SD kaart en volle batterij –> voor de eerste periode voor, tijdens en na de bevalling zijn we voorzien van een professionele geboortefotografe, genaamd Wendy Verloop –> maar daarna kan ik het zeer hoogstwaarschijnlijk niet laten om zelf lekker ons mannetje te fotograferen!
  • mijn vaste scala aan huidverzorgingsproducten van Matis – van Erna’s Beauty > die gebruik ik iedere ochtend en avond, dus natuuuurlijk gaan deze vriendjes met mij mee. Dan blijf ik mij in ieder geval lekker fris en fruitig in het gezicht voelen.
  • tandenborstel en tandpasta voor mij en Thaddeus
  • Stokke autostoeltje + wagen > voor wanneer we naar huis mogen! Dan kunnen Jools & Pippa de wagen met baby broertje erin voorduwen.

En verder kan ik nu even niets verzinnen. Dus… heb je nog tips?! Let me know!

liefs,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: