Welkom op de wereld, lieve Sol!

Op 30 juli, om 8.35 uur is ons zoontje en het broertje van Jools & Pippa geboren. Zijn naam is Sol Freddy Knops. Sol doet het super goed en is (tot nog toe 😉) een heerlijk ontspannen mannetje. Hij drinkt lekker aan de borst, is gek op knuffelen (vooral met zijn zussen) en slaapt heel, heel graag.

Het moment waarop Jools & Pippa voor het eerst hun broertje zagen….
Prachtig vastgelegd door Wendy Verloop.


Met mij gaat het vandaag met vlagen wat beter. Dat grote genieten wat iedereen je zo lief toewenst voor tijdens en na de geplande keizersnede had ik al geparkeerd voor later. Ik wist al bijna zeker dat dit voor mij geen realistische verwachting zou zijn. Tijdens de spoedkeizersneden van Jools & Pippa reageerde ik erg heftig op de ruggenprik en andere medicatie (zoals morfine) en zoals in de lijn der verwachting lag, gebeurde dat nu weer tijdens en na de operatie. Ook kon ik mij de buik- en wondpijn tijdens de dagen erna nog herinneren en dat is nu wederom het geval. Ik denk dat als je tijdens een kooigevecht een uur lang in je buik bent geschopt, het ongeveer hetzelfde voelt 🙈😆. War Zone in de buik it is. Genieten met zoveel pijn? Uhhh mwah 🤪 


Langzaamaan krabbel ik letterlijk en figuurlijk weer op. Vandaag maakte ik een paar eerste stapjes. Ik zwijmelde voor het eerst weg bij de geluidjes en bewegingen van ons mannetje. We doen het heel rustig aan en leven van seconde tot seconde. Met heerlijke momenten, maar ook met nare pijnen om (soms zelfs gepaard met tranen) weg te puffen. Die blauwe/roze wolk is voor mij geen reëel streven. Deze knusse cocon -met heel veel tijd, liefde en aandacht voor elkaar- is onze wereld. Ons alles. Hier is ruimte voor alles.


Het grote verschil met hoe ik deze bevalling en de periode erna beleefd heb en aan het beleven ben, is dat ik reëele verwachtingen had geschept in m’n hoofd. Zo van: tja, het gaat hoogstwaarschijnlijk geen feestje worden, maar met alle confetti, ballonnen en slingers die ons gegund zijn vullen we onze armen en hart.

Zo, ik duik weer terug ons coconnetje in.

liefs,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: