MOMspiration Mama Meltdown pasgeboren baby Sol

Mijn 1e meltdown als mama van 3…

Ik lig op mijn rug in bed en weet even niet zeker of ik nou wakker ben of slaap. Als ik m’n ogen activeer, voel ik mezelf ietwat meer terugkeren naar de wakkere wereld. De klok tikt 4.15 aan. Goede(bijna)morgen, wat heb ik het heet. Bloedheet. Wat me verder opvalt aan de situatie is dat er een compleet ontspannen baby bovenop mij ligt. Een ontspannen, maar verrassend oplettende baby die zijn territorium bewaakt: the boob zone = his zone deze nacht. Uit deze zone probeer ik hem al sinds gisteravond te verplaatsen naar zijn eigen bed. Oké, klaar voor poging weet-ik-veel. Ik probeer voorzichtig met behulp van 1 hand omhoog te krabbelen en houd de baby tegen met de andere. De pijn in m’n buik is brandend en met alle macht probeer ik mezelf in bochten te wringen zodat het beter uit te houden is. Gaat dit lukken? Kom ik met baby en al overeind? Kan ik hem al slapend in zijn bedje leggen zodat deze mama zelf ook wat rust kan pakken?


Yup. Dat was dus afgelopen nacht. Een nacht vol uitdagingen. Maar ook een nacht vol eigenwijsheid van mijn kant. De uitdagingen die ik hierboven beschreef en mezelf oplegde, hadden niet persé zo ingewikkeld hoeven te zijn. Ik maakte het mezelf veel moeilijker door niet de hulp van Thaddeus in te schakelen. Want: ik wilde Thaddeus met al mijn liefde zo graag lekker laten slapen. Ik wist hoe moe hij was. Ik had gezien hoe hij de afgelopen tijd in de allerhoogste versnelling had geleefd om alle gaten dicht te lopen. Ik gunde hem met heel mijn hart deze (minimaal) 5 uurtjes ongestoorde slaap. Al moest ik er de mijne voor opofferen en deed het zelfs letterlijk pijn.

Je voelt de meltdown al aankomen. Ik was keihard aan het klungelen om Sol terug in z’n mandje te krijgen en stootte ondertussen m’n telefoon (die ik gebruikte als zaklamp om Sol welgemikt in z’n slaapzak te leggen) op de grond. Het licht was compleet weg, maar ik gaf niet op. Zelf toen ik merkte dat Sol wakker aan het worden was mijn mijn onhandige bewegingen.

Maar toen ik voelde dat ik de slaapzak in alle verkeerde bochten en hoeken mogelijk gewoeld had én Sol weer begon te huilen omdat hij wakker was geworden, knapte er iets. Ik legde Sol in z’n mandje, liet mezelf achterover vallen in bed gevolgd door een scheldwoord en heel veel tranen. Ik was boos (op geen idee wie trouwens), verdrietig en moe en alles. Ik kón niet meer.

Thaddeus werd hier wakker van en schrok van mijn paniek. Ik vertelde met horten en stoten hoe m’n nacht tot nog toe verlopen was.

Thaddeus zijn reactie was de meest liefdevolle actie die ik mij had kunnen wensen. Hij zei dat we dit samen konden, dat hij mij ging helpen en dat het allemaal goed kwam. Hij ging zich over Sol ontfermen en wilde dat ik goed voor mezelf ging zorgen door te rusten.

Daarna volgde een groot zwart gat en het volgende moment was het 9.30 uur.

Dank je wel liefste schat.

De rest van de dag heb ik Thaddeus zijn woorden nog verder in mijn hart gesloten: Wij kúnnen dit. Samen. Wij helpen elkaar. Want liefde overwint alles.

liefs,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: