Geboortekaartje Sol Lief Leuk & Eigen MOMspiration The Flying Dutch Family

Het geboortekaartje van Sol: pak je zakdoek er maar bij!

Yessss! Ein-du-luk zit ik weer eens lekker te typen achter mijn laptop. Dat was nogal een tijdje geleden namelijk. De wil was er wel, maar de handjes waren de afgelopen weken niet vrij genoeg. Om een heerlijke reden, want ik had 24/7 mijn allerliefste liefdes om mij heen en dan zijn er heel, heel weinig momenten waarop je een uur of wat ongestoord aan de typ kunt gaan. Vandaag zijn Jools & Pippa weer voor het eerst naar school gegaan en ben ik thuis met Sol. En over dat laatste guppie, daar gaat dit verhaal over: ik ga je vol trots zijn geboortekaartje showen!

Het ontwerp van het geboortekaartje: hoe ben ik begonnen?

De geboortekaartjes van Jools en Pippa zijn ontworpen door ons super lieve vriendinnetje Maaike. Nog altijd kijken we met een brede smile en een warm hart naar deze prachtige kaartjes.

Toen ik 20 weken zwanger was en met Thaddeus over het geboortekaartje aan het praten was, kwam Maaike natuurlijk weer ter sprake. Maar ja, onze vriendin is een fanatiek reizigster en bevond zich op dat moment op de Galapagos eilanden en zou daarna verder door Chili en Argentinië reizen. Handiger was dus om dit keer zelf het kaartje te gaan ontwerpen. Super spannend, maar ook super leuk!

Het belangrijkste ingrediënt voor het kaartje van ons zoontje moest zijn dat het een heel persoonlijk kaartje zou worden. Eentje die recht uit het hart komt en met heel veel trots de liefde voor ons kind en het broertje van Jools & Pippa uitdraagt. Toen ik een bedrijf zocht die geboortekaartjes maakt, voelde ik gelijk dat dit bij Lief, Leuk & Eigen zeker zou gaan lukken.

De allereerste start maakte ik zelf: lekker scrollen door reeds bestaande geboortekaartjes. Gewoon lekker wat ideeën opdoen.

De eerste 10 weken stond dit kaartje bovenaan het lijstje….

Maar opeens, rond week 30 van de zwangerschap viel mijn oog hierop:

YES! Liefde op het eerste gezicht. Dit kaartje past nog meer bij ons. Dit kaartje gaat het worden.

Het ontwerpen van ons lieve, leuke en eigen geboortekaartje kon nu echt gaan beginnen!

Samen met Jools & Pippa dook ik achter de laptop. Ik was namelijk ontzettend benieuwd naar hun mening én ideeën. Samen veranderden we de kindjes op de wereldbol en kozen de silhouetten van 2 zussen en een broertje. We probeerden allerlei verschillende lettertypen uit, bekeken de kleuropties en kletsten over de rest van de invulling van het kaartje. Zo gezellig om dit samen te doen! Papa Thaddeus bekeek het tafereel van een afstandje en liet het ontwerpen lekker aan zijn meiden over.

Een paar weken later zaten we te knutselen aan tafel (dat doen we zo goed als dagelijks) en maakte Pippa een tekening van mij met een baby in de buik. Toen kwam opeens het idee in mij op om de silhouetten op de voorkant van het geboortekaartje te verplaatsen door een tekening van ons hele gezin, gemaakt door Pippa. Geen idee of dat mogelijk zou zijn, maar vragen kon altijd!

Vanaf dat moment was de samenwerking tussen Jools, Pippa, mij en Kristie (van Lief, Leuk & Eigen) helemaal aan. Jools bedacht om een gedichtje te schrijven voor haar broertje en Pippa tekende ons gezin in de nieuwe samenstelling.

Kristie toverde alles om in een geboortekaartje waar ik alleen nog maar van had kunnen dromen. Toen ze de eerste versie mailde, moest ik huilen…. Wow. Dit is ZO wij. Dit is zo eigen.

We pasten nog wat kleine dingen aan en bestelden een proefkaart. Ook bij het moment toen we deze thuis ontvingen kreeg ik een brok in m’n keel. YES. Dit is het. Dit is ‘m!

Na de geboorte van Sol voerden we de juiste gegevens in (datum, gewicht, lengte) en een paar dagen later werd het pakketje met kaarten, enveloppen, gepersonaliseerde sluitstickers en geprinte adresstickers geleverd. Terwijl ik Sol aan het voeden was, vouwden de meisjes de kaarten, stopten ze in de enveloppen en plakte ze de sluit- en adresstickers erop. De kaartjes voor de mensen die ik de buurt wonen gingen in Jools haar fietstas en samen met Pippa en Thaddeus bezorgden ze die als echte postbodes.

Genoeg getypt voor mij, genoeg gelezen voor jou. Het is nu tijd om ons kaartje uitgebreid te showen!

Geboortekaartje Sol Lief Leuk & Eigen MOMspiration The Flying Dutch Family
Geboortekaartje Sol Lief Leuk & Eigen MOMspiration The Flying Dutch Family

De reacties die we ontvingen nadat de kaartjes bij onze familie en vrienden op de mat waren gevallen, leken heel sterk op de onze, toen wij het kaartje voor het eerst zagen. Ontzettend gaaf dat het dus gelukt is om onze liefde voor Sol uit te dragen via dit oh zo bijzondere geboortekaartje.

Dank dank dank jullie wel hiervoor, Team Lief, Leuk & Eigen. Alle support, geniale ingevingen en finishing touches hebben wij zeer gewaardeerd.

liefs,

Annette

PS: Ja, die ene met die 4 benen daar op links…. That’s me!

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

2 reacties op ‘Het geboortekaartje van Sol: pak je zakdoek er maar bij!

 1. GE-WEL-DIG!!!
  Dat kan jij alleen maar!
  Als je er nog een over hebt houd ik me aanbevolen! Ben ook verhuisd , nu
  Pontsteiger 189
  1014 ZP Amsterdam

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: