Jools zesde verjaardag cadeautjes top zes

Jools haar (best verrassende) Verjaardagscadeau Top 6

Wie ons ook maar een beetje kent, weet dat wij gek zijn op het motto ‘less is more‘. En zo geldt dat ook wat betreft verjaardagen. Helemaal wanneer het om de verjaardagen van onze kinderen gaat. Ervaring heeft ons geleerd dat verjaardagen met meer dan 20 personen (inclusief wij zelf) en een eindeloze reeks aan cadeaus voor niemand leuk is. De gasten krijgen niet de aandacht die ze verdienen, de cadeaus krijgen niet de aandacht die ze verdienen, wij als ouders racen ons in het zweet als horeca-eigenaren-voor-één-dag en de Jarig Job/Jet is compleet overprikkeld en helemaal gesloopt. Met die ervaring is ons achterhoofd, bewaakten we Jools haar 6e verjaardag scherp: we willen haar heel graag in het zonnetje zetten, maar dan wel op een manier die voor iedereen prettig is. Het allerbelangrijkste: dat Jools de hele dag straalt.

Jools haar 6e verjaardagsfeest: hoe was dat?

Een klopje op onze eigen schouder is best verdiend, want het is gelukt! We hebben zo’n fijne ontspannen dag gehad met onze familie. De voorbereidingen waren minimaal:

> Jools & Thaddeus bakten samen een dag eerder brownies en deden er 34 + 6 kaarsjes op (Thaddeus & Jools vierden samen hun verjaardag)
> Mijn vader regelde een fototaart bij de bakker in Wormer


> Thaddeus deed inkopen voor borreltijd en een soep-met-brood maaltijd
> We vroegen mijn moeder om haar befaamde verjaardagslekkernijen mee te brengen (wraps en gevulde eieren)
> Jools versierde het huis met zelfgeshopte slingers en mooie bordjes + bekers van Hema
> We pakten samen met de familie van te voren overzicht wat betreft cadeaus voor Jools, zodat het niet te gek zou worden

Wat waren Jools haar favoriete cadeaus?

(let op: de volgorde is willekeurig, want Jools was zeeeeer in haar nopjes met al haar cadeaus!)

1: Een Beleveniscadeau: Twee dagen magische avonturen beleven in en om de Efteling 

Ja jeeeeeetje, hoe mega magisch is dat?? Samen nieuwe herinneringen maken in en om de Efteling. Zo fijn dat we er op een donderdag en vrijdag naar toe kunnen gaan waarop de rest van Nederland naar school of naar het werk gaat. In Lisse is het namelijk nu feestweek en zijn de scholen deze twee dagen dicht. We zullen dus vast heel wat bekende gezichten uit Lisse tegenkomen in de Efteling!
We blijven overnachten in Efteling Bosrijk, in vakantiewoning Boshoeve. Mét onbijtarrangement! Yeah!

Wat ook ontzettend gaaf gaat worden, is dat wij op vrijdagochtend aanwezig mogen zijn bij de opening van het 30e sprookje in het Sprookjesbos, genaamd De Zes Zwanen. Er gaat tijdens deze opening nog iets heel, heel, heel, heeeeel bijzonders gebeuren, maar dat mogen we nog niet verklappen. So… Stay Tuned!

2: Een Weggeefcadeau: €50,- om aan een goed doel te geven.

Jools heeft gekozen voor IT4Kids. Zij zorgen ervoor dat kinderen die opgroeien in een gezin dat moet rondkomen van bestaansminimum, de mogelijk krijgen om te kunnen sporten. Aanstaande zaterdag 28 september zal ik het IT4Kids Gala bijwonen en namens Jools het geld overhandigen aan de stichting. Ze is er super trots op dat ze haar steentje aan mooie projecten bij kan dragen en zegt hierover:

Sporten is belangrijk. Als je gaat sporten dan maak je heel veel plezier, beweeg je lekker en maak je vrienden. Maar als je niet veel geld hebt dan ga je natuurlijk eerst eten en drinken kopen, want anders ga je dood.

#kinderlogicarocks

3: Een Smulcadeau: De chocoladeletter met feestspikkels was TE lekker!

Het water liep Jools in de mond bij het zien van háár chocoladeletter J die versierd was met gekleurde spikkels die ze daarvoor alleen nog maar op softijs had geproefd. We waren op dat moment met een ander doel in de Hema en liepen de afdeling etenswaren door zonder daar iets te kopen. Later in de auto begon ze weer over háár mooie en lekkere letter. Je kunt je dus vast indenken hoe Jools reageerde toen ze het papier van een rechthoekig cadeautje afscheurde…!

4: Knutselspullen: #nevernotknutseling

Onze eettafel ligt dagelijks bezaaid met potloden, stiften, gelpennen, notitieblokjes, plakband, lijm, glitters, washi tape, scharen, gekleurd papier, kralen, verf en stempels. Knutselen is zeg maar echt ons ding. En het is dan heeeeel fijn wanneer de knutselspullenvoorraad op momenten als een verjaardag aangevuld wordt. Jools was in de Gloria met een Topmodel etui vol Topmodel potloden, pennen en een kleur/notitieboekje, een Jill knutselboek, een Geheimenboek, pailetten om dolfijnen van piepschuim mee te versieren en vlindermalletjes om gips in te gieten.

5: Een speciale verjaardagsoutfit

Jools en ik hadden 1,5 uur om met z’n tweetjes te besteden. Sol was er ook bij, maar hij sliep. Het was echt even moeder & oudste dochter quality time. Ik zei dat zij als vervroegd verjaardagscadeautje mocht kiezen wat ze wilde doen samen met mij. Ze koos ervoor om een verjaardagsoutfit te shoppen bij Hema. Hoe heerlijk?!?! Ik liet haar helemaal haar gang gaan en vond het geweldig om te zien hoe ze haar eigen stijltje aan het ontdekken en creëren was met allerlei zeer doordachte combinaties. Dikke vette love!

6: Abonnementen op tijdschriften

Yeahhhh! Jools krijgt nu eens in de twee weken de Donald Duck Junior door de brievenbus. Ennn eens in de maand Wild van Freek en Okki. Het feest gaat daardoor nog een heel jaar door.

Hoe heeft Jools haar verjaardag ervaren?

Als ik bovenstaande opsommingen nog eens doorlees, dan is Jools wel echt enorm verwend. We hebben echt geprobeerd het aantal cadeaus te minimaliseren, maar het is toch nog best veel geworden. Het is ook gewoon ontzettend leuk om haar te verwennen, dus er kwam bij iedereen toch weer steeds een extra cadeautje bij in de week voor haar feestje. Gelukkig weet Jools precies wat ze van wie gekregen heeft en heeft ze haar dankbaarheid aan iedere gast getoond. Ze zei zelf hierover dat ze vooral zo lief vond dat mensen op haar feestje waren gekomen en hun best voor haar gedaan hadden om iets mee te brengen.

Yessss! Missie geslaagd!

Benieuwd naar wat jij van kinderverjaardagen vindt en hoe dat bij jullie gaat? Deel het met ons op Instagram of Facebook.

liefs,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: