DE ZES ZWANEN - OPENING - MOMspiration - the Flying Dutch Family - Efteling

Hoe ik mijn tranen niet kon bedwingen in de Efteling…

Het vooruitzicht van 2 dagen naar de Efteling met ons gezinnetje en goede vrienden was al heerlijk. Dit alles ter ere van Jools haar zesde verjaardag: hoe leuk!?! Maar toen we het verzoek kregen of Jools het allernieuwste sprookje van de Efteling wilde openen -en Jools hier JA! op zei-, konden we helemaal niet meer wachten. Dit konden niet anders dan 2 hele memorabele dagen worden.

Zo trots als een zwaan

Dat Jools had toegezegd om ‘De Zes Zwanen’ te willen openen, vonden Thaddeus en ik best bijzonder. Jools is normaal gesproken niet iemand die er gek op is om in de schijnwerpers te staan. Na haar enthousiaste eerste reactie, polsten we de dagen daarna nog een aantal keer voorzichtig hoe ze tegen de opening aankeek. Haar houding ten opzichte van het event bleef zeer stabiel: ze had er heel veel zin in en had al een outfit uitgekozen. Hoe dichter we bij het avontuur in de Efteling kwamen, hoe meer ze begon te stralen. Ze kon niet wachten!

De directeur, de ontwerper & Jools

Vlak voor Jools officieel het 30e sprookje in het Sprookjesbos mocht openen, ontmoetten we de directeur van de Efteling en de ontwerper van het sprookje. Meneer Fons en meneer Sander hadden er net zoveel zin in als Jools. Nadat kabouters Klaar en Kobus het sprookje voorgelezen hadden, trokken meneer Fons, meneer Sander en Jools (met assistentie van Pippa) de bloemenkrans voor het hekje los en was het tijd voor het allereerste ritje op de rug van een zwaan. Maar niet voordat er een enorm applaus losbarstte: De Zes Zwanen was nu écht geopend!

Jools stond er al die tijd zo zelfverzekerd bij alsof ze iedere dag een nieuw sprookje opent. Met een relaxte houding en een twinkeling in haar ogen stond ze (na een stuk of 10 ritjes op de rug van de zwanen) de landelijke en lokale pers te woord. Ook weer compleet ontspannen. Ze was duidelijk aan het genieten van háár momentjes.

En daar genoot ik weer van. Als een malle. Ik pinkte stiekem zelf wat traantjes weg. Jeetje, wat was ik niet normaal trots op mijn meisje.

Pippa vond het ook geweldig. Ze feestte net zo hard mee met haar grote zus en keek vol liefde naar Jools. Zo nu en dan pakte ze Jools haar hand vast tijdens één van de vele ritjes op de rug van de zwanen. Ik smolt!

Het openen van De Zes Zwanen was voor ons als het middelste gedeelte van een overheerlijke sandwich. Wat er voorafging (een dag in het park én overnachten in een Boshoeve op vakantiepark Bosrijk) en wat er na de opening gebeurde (nóg een dag Efteling met 1001 avonturen), maakte de perfecte sandwich helemaal compleet. Om dat gevoel zo goed mogelijk over te brengen, is hier een fijn filmpje!

En jij? Ben je net zo’n fan van de Efteling als wij? We hebben nu al zin in ons volgende sprookjesavontuur. Tot die tijd lezen iedere avond thuis uit het sprookjesboek wat we kregen na de opening. Zo houden we het magische gevoel lekker lang vast!

liefs,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: