Annette ouderschapsverlof MOMspiration

Ik zou eigenlijk vandaag weer moeten beginnen met werken….

Vandaag zou mijn eerste werkdag na het zwangerschapsverlof moeten zijn. Maar, zoals je ziet op bovenstaande foto, zat ik vanochtend heerlijk met m’n prins op de bank. Prinsheerlijker kon niet. We deden precies waar wij met z’n tweetjes zin in hadden. We dronken samen (hij melk, ik cappuccino), we bekeken wat (hij de binnenkant van z’n oogjes en ik Expeditie Robinson) en knuffelden ons suf. YAY voor ouderschapsverlof!

Ouderschapsverlof is gekochte extra tijd met mijn baby

Het ouderschapsverlof wat vandaag is ingegaan als vervolg op het zwangerschapsverlof voelt ZO goed. Ik slurp alle babymomenten als een malle in mij op. Werken kan altijd nog, maar die babytijd is maar zo kort. Ik ga hier de komende 9 weken als een malle van genieten. Ouderschapsverlof nemen brengt flink wat financiële nadelen met zich mee, maar het is het mij zo waard. Ik gun mezelf deze gekochte tijd met ons jongste mannetje.

Hoe mijn juiste keus voor ouderschapsverlof bevestigd werd

Sol werd vanochtend wakker met een warm hoofd. Hij was wel vrolijk enzo, dus ik besloot geen actie te ondernemen en het gewoon aan te kijken de rest van de ochtend. Hij bleef wel een warm koppie houden en leek wat vaker te huilen, maar hij liet zich ook makkelijk troosten. Hij deed een paar korte slaapjes en zo kwamen we de ochtend en het begin van de middag best goed door.

Tot een uurtje of 13.30 uur. Toen ging de sirene aan en bleven de waterlanders stromen. Sol was 1,5 uur lang op geen enkele manier te troosten. Pas rond 15.15 uur, toen Thaddeus met de meisjes de tuin in kwamen fietsen, was hij in de draagzak in slaap gevallen.

Tijdens al mijn pogingen om Sol te troosten, voelde ik mij nog dankbaarder dat ik er voor hem kon zijn. Dat hij -mijn pasgeboren baby- zijn moeder 24/7 tot zijn beschikking heeft, vind ik enorm waardevol. Dit ouderschapsverlof ik een cadeau voor Sol en voor mij. En voor de rest van het gezin natuurlijk, want we zijn lekker veel samen!

Trots. Oh, wat ben ik trots op mijn gezin.

Terwijl ik dit verhaal typ, liggen alle drie (drie, ja drie! het klinkt nog steeds zo onwerkelijk!) onze kindjes te slapen. Thaddeus is aan de keukentafel bezig met de voorbereidingen van zijn nieuwe bedrijfje dat 7 november zal starten: thaddeus.nl – unlock your potential. Door fysiotherapie, educatie en training laat hij mensen presteren op een niveau wat ze zelf niet kunnen bereiken. Op zijn eigen, eigenwijze, wijze. Man, wat ben ik trots! Op Thaddeus, op de meisjes, op ons zoontje, op mezelf! We worden iedere dag wakker om weer de beste versie van onszelf te zijn. We leven ons leven zoals wij dat willen en helpen elkaar om te groeien en bloeien. Had ik al gezegd dat ik trots op ons ben?!?!?

En dankbaar.

En verliefd.

Het leven is mooi.

Liefs,
Annette

PS: Die prachtige ringetjes die ik op de foto’s met de Ilmaha Mei Tai draagzak draag, zijn van La Stories. Als je ook wat moois in hun webshop ziet en wilt kopen, dan kun je de kortingscode annette20 gebruiken. Je krijgt dan 20% korting op je aankopen bij La Stories.

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: