MOMspiration blog Annette de Graaf

Oh, hoe kon ik zo dom zijn???

Serieus, what was I thinking toen ik om 13.55 uur voorstelde om op rolschaatsen en skeelers naar de atletiektraining te gaan. Nou ja, ik zelf hield het gewoon bij gympies, maar de meiden konden dan eindelijk allebei los op hun nieuwe speeltjes. Jools kreeg een paar weken geleden skeelers en Pippa ‘verdiende’ deze na het behalen van haar A-diploma afgelopen zondag. Maar eigenlijk had ik gelijk na dat enthousiaste voorstel al spijt. Kon ik m’n woorden nog terugnemen? Want: de atletiektraining startte om 14.30 uur en om 13.55 uur zaten allebei de meiden nog in Pietenpakjes op de bank. Ik zag na m’n voorstel de bui al hangen: dit ging een hele lange kilometer worden.

Ik kon m’n woorden niet terugnemen. De meisjes hadden aan de woorden rolschaatsen en skeelers al genoeg en waren al de gang ingeschoten om zichzelf te behangen met beschermers. Het tij nu nog keren zou heel wat drama opleveren. Oeps. Het gaat dus gewoon gebeuren. We gaan dit doen.

Om 14.10 uur sloot ik de deur van ons huis achter mij. Ik reed de kinderwagen met Sol erin de steeg in en de meisjes kwamen ‘skeelerend’ en ‘rolschaatsend’ achter mij aan. In vergelijking met deze twee girls on wheels was Bambi een ster op het ijs. Dan heb je een beetje een idee van hoe het eruit heeft moeten zien. Niet best. Niet best.

Dus liet ik ze allebei de kinderwagen vastpakken. Allebei aan 1 kant van mij. Jools gehoorzaamde keurig en vond het wel prima. Pippa niet. Die vond dat ze het zelluf kon. Het werd -zoals ik al verwachtte- een hele lange kilometer. Het moet er wel hilarisch hebben uitgezien: een moeder die een kinderwagen voortduwt met twee wannabe Bambi’s on Ice hangend, vallend en struikelend aan de stang.

Toch haalden we onze bestemming nog best op tijd. In een razend tempo transformeerden we Jools van skeeler girl naar atletiekster. Whoppa. Time to breath op de tribune. Nou ja, een soort van. Want Pippa had nog steeds haar rolschaatsen aan. Gelukkig kon ik haar aan het verstand brengen dat rolschaatsen op een tribune het aller-aller-allerslechtste plan ooit was en kocht ze m’n horrorverhalen. Pippa bleef redelijk keurig naast mij zitten om naar Jools te kijken.

Tja, en toen de terugweg:
> We verloren Jools haar achterwiel + schroef van haar skeeler. Check.
> Pippa ging al kruipend op handen en knieën op zoek naar Jools haar verloren wiel + schroef en haar gloednieuwe rolschaatsen hebben nu al versleten neuzen. Check.
> De remdop van Pippa haar rolschaats viel eraf. Check.
> We kregen een mega regen- en hagelbui op onze koppies. Check.
> Pippa viel languit in een plas. Check.
> Jools viel languit in een plas. Check.
> Pippa probeerde hagels van de straat te pakken om op te eten. Check.

Jools probeerde geheel in mama Annette style de boel nog op te vrolijken:

Zo erg is het allemaal niet, mam. Oorlog is erger.

Doe mij maar een open haardje en een glas wijn.

CHECK!

liefs,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: