Pippa Mae Knops - MOMspiration - ik wil geen baby

Kijk, en daarom wil ik dus nooit een baby!

Het is zaterdagochtend. Thaddeus is beneden aan het ontbijten met Jools. Sol maakt vrienden met de parkieten. Pippa slaapt uit. Ik zie mijn kans SCHOON: yessss ik ga lekker douchen. In m’n eentje. Zo’n fantastisch home spa moment die je normaal alleen in fillums ziet. Kom. Maar. Door.

Alleen douchen = te mooi om waar te zijn

Het idee van een home spa moment was ontzettend leuk. De eerste 3 minuten ook. Maar toen had Pippa vanuit haar bed de douche gehoord. En als Pippa de douche hoort, dan is ze sneller dan het licht en staat ze in een flits naast/voor/achter je. Of zit ze onder je. Je kunt Pippa letterlijk wakker maken om te douchen.

Super gezellig. Maar wel even schakelen van een zen mama moment naar kletskousen met Pips.

Alle niet zo charming mama dingen op een rijtje

Dat er heel, heel veel dingen zijn die totaal absoluut compleet niet aantrekkelijk zijn aan een net-bevallen moeder…?! > dat weet ik. Ik probeer er alleen niet teveel aandacht aan te besteden en neem ze gewoon voor wat ze zijn. Focus on the good, dat werkt voor mij het allerbeste. Als ik echt stil zou staan bij wat er allemaal met mijn lijf gebeurd is en nog steeds gebeurt + mij in die zwaar onaantrekkelijke vrouw-onterende zaken zou verliezen: dan jank ik wel een uurtje of wat. Maar hé, daar schiet niemand wat mee op en dus suck ik het up en lach erom.

Tot het moment komt dat je kind bij je onder de douche staat en je aan alllll die punten herinnert.

Pippa in al haar eerlijkheid:

Kijk, en daarom wil ik dus nooit een baby!

Pippa wijst naar het doucheputje. Een eigenaar van een pruikenwinkel zou er een goed bod op doen. Er ligt genoeg haar om een hoofd mee te vullen. Al weken doe ik mijn best om de aandacht niet om mijn steeds kaler wordende koppie te leggen, maar er is geen ontkennen aan. Het is heftig. Het is heel heftig. Zo heftig zelfs dat het Pippa ervan afschrikt om ooit kinderen te willen krijgen.

Maar je krijgt er heel veel voor terug!

…. moedig ik Pippa aan om haar van gedachten te veranderen. “Sol is toch een superlieve baby?” “Ja mam, ik vind een broertje ook heel leuk. Dan hoef ik tenminste geen nietjes in mijn buik en mag ik gewoon altijd blijven zwemmen. Want als je een baby hebt gekregen mag je heel lang niet zwemmen en ik hou zo van zwemmen. En mam, je ziet ook nog aan je buik dat er een baby in heeft gezeten. Wanneer word je buik weer normaal? En bij je liftteken zitten ook bobbels. Gaan die nog weg?”

Tja, geen speld tussen te krijgen. Helder. Logisch. Wat is het toch fantastisch om een kijkje in het koppie van mijn kind te krijgen. Ondanks dat ze keihard alle punten aanstipt die ik liever niet onder ogen zie. Ik kan dat hebben. Ik kan dat aan.

Want voor al die ongemakken (het zijn er nog veel meer dan de dingen die Pippa opnoemde ;-)) heb ik -zoals al eerder vermeld- zoooooveel teruggekregen: mijn drie allerliefste kindjes voor wie ik dit allemaal opnieuw zou doen!

liefs,

Annette

PS: Zijn mijn onaantrekkelijke apres-baby dingen herkenbaar? Hoe ga jij daar mee om? Klets mee op Facebook of Instagram 😀

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: