The Flying Dutch Family Annette de Graaf Pippa Jools Sol

Zo’n soort moeder wil ik niet zijn. En jij ook niet.

Oh, absoluut: ik ben een trotse moeder. MEGA trots. Zou zo zeven dagen op rij een avondvullend programma kunnen geven over alle knappe, stoere, lieve en interessante dingen die onze allerleukste kinderen kunnen, konden, doen en hebben gedaan. Alleen: volle zalen zal het niet trekken. De enige fans zouden hoogstwaarschijnlijk Thaddeus en de opa’s en oma’s van Jools, Pippa en Sol zijn. Zij zijn net zo trots als ik en trekken 1001 anekdotes over hun (klein)kinderen any day, any time. Ze doen net zo hard mee. Maar…. (let op, nu komt de news flash) alle andere mensen op aard zitten hier nu niet en nooit niet op te wachten. Dus al dat opscheppen mag keurig bewaard worden voor de hardcore supporters. Het zal de rest van de wereld een worst wezen wie op welke leeftijd dit en dat en zus en zo al kon. (note to self – note to self – note to self)

Kippen met haantjesgedrag

Met grote regelmatig verbaas ik me te pletter tijdens gesprekken tussen moeders. Het lijkt wel een competitieve woordenwisseling die de naam gesprek niet waard is. Twee of meerdere monologen door elkaar heen waarin de één op haar beurt wacht om de ander te overtreffen met knappe prestaties haar wonderkind. Of, voor de afwisseling, een opschepbeurtje over zichzelf: “Had jij 7 maanden nodig om je figuur terug te krijgen? Nou, ik paste na 3 maanden al weer in al mijn kleren hoor.”

AHHHHHHHH!!!!

Help. Help. Help. Sla mij alsjeblieft voor m’n kop wanneer mijn gedrag jou ook maar aan iets van bovenstaande situaties doet denken. Want zo wil ik echt, echt, echt niet zijn. Ik wil juist jou lekker aan het woord laten en jou horen vertellen over hoe het met je gaat en wat je doet en wat je leuk vindt en wat je kids interesseert. Het gesprek steeds maar overnemen van de ander is niet tof, echt NIET TOF. (note to self – note to self – note to self) Maar ik snap het wel: als je een connectie in je hoofd kunt maken met het onderwerp, dan wil je uit enthousiasme graag ook jouw ervaringen delen. Toch is het van enorm belang voor de sfeer dat je probeert aan te voelen of het oké is om het gesprek naar jou toe te trekken of om juist door te vragen naar de ervaring van de ander. (note to self – note to self – note to self)

Super benieuwd hoe jouw ervaringen zijn op dit gebied. Go ahead, steek lekker van wal! Voel je alsjeblieft vrij om los te gaan met je monoloog 😉

liefs,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: