Vakantie Met z’n vijven in Duitsland: och, wat was dat fijn!

Een keer of vijf per jaar zijn wij een lang weekend of een week te vinden in Hochsauerland. Lucky us, want opa en oma Knops hebben daar een huisje waar we gebruik van mogen maken wanneer we willen. Nou, dat willen we heel graag en heel vaak! We zijn de tel kwijt geraakt hoeveel keer we daar vakantie hebben gevierd en er komen vast nog heel wat Duitse avonturen bij. We raken niet uitgekeken op dit heerlijke gebied. In alle seizoenen is het hier zo mooi. Ben je nieuwsgierig naar wat we allemaal beleefd hebben? Bekijk dan onze winterse vakantiefilm!

(PS: wat denk je dat we uiteindelijk allemaal gekocht hebben van ons winkeltegoed in de supermarkt??)

Om op woensdag wakker te worden in een wondere witte wereld was echt heeeeel gaaf. De dag ervoor liepen we nog door de groene velden in het zonnetje en een dag later zag alles er anders uit. We hebben onwijs genoten van de sneeuwpret. Die verse laag poeder was geweldig!

We hebben de drukte van Winterberg dit keer niet opgezocht en waanden ons alleen op de wereld op de Hochheide (waar Jools en Pippa de Sneeuwclub oprichtten: voor mensen die sneeuw het allerleukste vinden wat er is), tijdens een wandeling door Hildfeld naar de Clemensberg Hütte en rondom het meertje in Niedersfeld: de Hillebachsee (daar is een super leuke speeltuin en aan de andere kant van het bos staan ezels en paarden). Zo kneuterig, zo fijn.

foto’s van Dinsdag 25 februari: zonnig en groen

foto’s van woensdag, donderdag en vrijdag: sneeuw, sneeuw en zon!

Olaf de sneeuwpop op woensdag (links) en op donderdag (rechts). Zo kun je goed zien hoeveel sneeuw er gevallen is in de nacht!

Eigenlijk wilden we allemaal nog helemaal niet weg uit Duitsland. We hadden gewoon TE veel sneeuwpret. Maar ja, Thaddeus had toch echt een volle agenda op zaterdag, dus we moesten wel terug!

De terugreis verliep super soepel: Jools & Pippa vermaakten zich heerlijk met een zelfbedacht spel waar Thaddeus en ik niets van begrepen, maar who cares 😉 Iets met kleuren raden, streepjes zetten, links, rechts, geeeeeen idee. Ze hadden de grootse lol en Sol vond dat dan weer ontzettend grappig. Z’n hoofdje ging van links naar rechts om bij te kunnen houden wat er allemaal gebeurde. Hij heeft de eerste 3 uur van de rit zo zoet wakker tussen ze ze in gezeten en zich kostelijk vermaakt. Het laatste uur viel hij in een diepe slaap.

En nu zijn we weer thuis! Ook weer lekker hoor! Nog even 3 dagen samen voordat de meiden weer naar school mogen. Maandag hebben ze een studiedag, dus dan gaan ze gezellig mee naar de babyzwemles van Sol in het SKWA Hoofddorp. Afgelopen maandag waren ze ook al mee en ze tellen de dagen af tot het weer zover is. Binnenkort zal ik een blog plaatsen over babyzwemles. Het is echt te leuk!

Fijn weekend lieve jij! En tot gauw.

liefs,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: