The Flying Dutch Family Pippa My Muesli voor de hap

Wij houden onze kinderen thuis van school (en dat zorgde voor dikke tranen)

Op maandag begon Pippa al met aftellen: “Mama, wanneer is het vrijdag? Hoeveel dagen en nachtjes nog?” Toen ik haar vroeg waarom ze dat wilde weten riep ze dolenthousiast uit: “Want dan is de verkeerswandeling!” Iedere dag had ze het erover en was ze opgelucht dat het nu echt niet lang meer zou duren tot het zover was. Gistermiddag toen ze uit school kwam sprong ze van blijdschap: “Jaaaa nu is het nog maar 1 nachtje slapen! Morgen is de verkeerswandeling.” Dus toen ik vanochtend in m’n eentje in de keuken mij klaar stond te maken om naar m’n werk te gaan en ik boven Pippa KEIhard ontroostbaar hoorde huilen, kon dat maar 1 ding betekenen: Thaddeus had haar het nieuws verteld: door haar snotneusje mag ze vandaag niet naar school…

Hoe leg je dit uit aan een kind van vier?

Snel sprintte ik naar boven om Pippa te troosten. Thaddeus en ik probeerden haar samen uit te leggen dat de minister president -die de baas van het land is- heeft gezegd dat kinderen die verkouden zijn niet naar school mogen. Daar kun je andere kinderen en de juf mee aansteken en dat willen we niet. Waarop Pippa zei: “Maar de minister president is de baas helemaal niet. Hij kan niet zeggen dat ik niet naar school mag, want hij is de baas niet. De koning is de baas. Koning Willem Alexander is de baas en hij zegt niet dat ik niet naar school mag, dus dan ga ik naar school en de verkeerswandeling doen.”

L*llen als Brugman

Gelukkig kregen we het voor elkaar om Pippa enthousiast te maken voor een te gekke ochtend met de allerleukste leraar van het land: Meester Papa. Eerst in de kring om 8.30 uur >^hoe leuk is dat? samen met Sol en Jools (die we ook maar thuishouden vanwege een soort van vol neusje) en papa in de kring!^<, dan samen nieuwe dingen leren >^mama heeft allemaal dingen van school meegenomen!”^<, een boek lezen >^we hebben nieuwe biebboeken!^<, knutselen ^>een cadeautje maken voor de mama van een vriend die geopereerd is!”^< én een verkeerswandeling maken >^jaaaa leuk hè!^<.

Voordat ik naar mijn werk vertrok vanochtend, stopte ik Pippa nog een verwennerij toe: een schepje uit de PaasMyMuesliBox, ondanks dat het nog lang geen Pasen is en we die box hiervoor proberen (lees: probeerDEN) te bewaren… ^>YUMMMMM, stiekem smullen smaakt nóg lekkerder!^<

We houden alles zo normaal mogelijk

Ondanks dat de wereld op z’n kop staat, proberen we voor de kinderen (en natuurlijk voor onszelf ook) alles zo normaal mogelijk te houden. Juist nu is het belangrijker dan ooit om de paniek niet door te geven aan de meest gevoelige categorie van de samenleving. Dit is nu het nieuwe normaal. We got this.

Succes allemaal met alle uitdagingen die je vandaag en de komende tijd tegemoet gaat. You got this!

liefs,

Annette

PS: Terwijl wij ons hier op de Internationale School maximaal voorbereiden op Distance Learning via Google Classroom en Google Meet (mocht de school dichtgaan), krijg ik een video van Thaddeus toegestuurd. Ik denk dat hij maar een carrière switch moet overwegen, want hij is echt de allerleukste meester ever!! Zo cute om Jools & Pippa in full focus in de keuken te zien rekenen (Jools) en letters te oefenen (Pippa).

LOVE dit!

PS2: Als je via deze link: https://nl.mymuesli.com/theflyingdutchfamily-pasen voor minimaal 10 Euro aan producten besteld op My Muesli (My Musseli volgens Pippa), dan krijg je 6 superleuke Paas Mini’s twv €12,90 cadeau.

Uit deze box snoepten wij vanochtend (ondanks dat het nog lang geen Pasen is)….

En zo had ik dus vanochtend een Paasontbijtje op m’n werk 😉

Benieuwd hoeveel hier over een week of 2 nog van over is!

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: