The Flying Dutch Family Annette de Graaf Pippa Jools Sol

Pippa is volgende week jarig: Hoe gaan we dat vieren?

Pippa is al begonnen met aftellen: “Nog maar VIJF nachtjes slapen, mam! Nog maar VIJF! En dan word ik VIJF Dan is het ÉÉNENDERTIG MAART!” Haar enthousiasme is enorm, maar we merken ook dat ze heus wel in de gaten heeft dat deze verjaardag een tikkeltje anders gaat worden dan die van vorig jaar. Nou ja, een tikkeltje? Zeg maar heeeel anders. Vorig jaar werd ze als stralend middelpunt toegezongen door haar opa’s, oma’s, ooms, tantes, neefjes, nichtje, een aantal goede vrienden, Jools, Thaddeus en mij. Dat er dit jaar helemaal geen visite zal komen, begint ze langzaamaan te beseffen. Dit jaar vieren we haar verjaardag met z’n vijfjes. Dat nieuws ontving ze op een wel heel bijzondere manier…

Onze Pippa, onze inspiratiebron

Toen ik voorzichtig aan haar probeerde uit te leggen dat we haar verjaardag dit jaar met z’n vijfjes gaan vieren en dat er helaas geen andere visite mag komen, keek ze mij met grote ogen aan, was even stil en riep daarna DOLBLIJ uit:

Vijf?! Met z’n VIJFjes??!! Maar ik word vijf! Dat is goed zeg! Dat is echt toevallig! Ik word vijf en we vieren het met VIJF mensen! Ja! En het is nog maar vijf nachtjes slapen dat ik vijf word en we het met z’n vijfjes vieren. Leuk hè! Vijf is mijn favoriete getal en als ik zes word dan is dat zes.

Oké. Whoppa. Wat een heerlijk kind. Sowieso: wat zijn kinderen heerlijk. Laten we vooral die kids spirit heel hoog houden met z’n allen. Zeker in tijden als deze. Kinderen denken van nature mega creatief in oplossingen. Laten we dat nooit proberen in te dammen met onze eigen belemmerende gedachten, uitspraken of acties. Het leven door de ogen van een kind is heel simpel, heel puur en heel mooi. Daar kunnen wij echt wat van leren.

Spreekwoordelijke & letterlijke slingers

Pippa’s leven is een feestje. Ze hangt werkelijk iedere dag de spreekwoordelijke slingers op. En volgende week hangen wij ze letterlijk voor haar op. Ik denk dat we nog meer dan anders uit gaan pakken op dat vlak. Kan nu al niet wachten om haar koppie te zien als ze ’s ochtends beneden komt! Ballonnen erbij, taartje en eens even kijken wat we voor cadeautje voor haar zullen scoren. Ik heb haar nog niet heel erg over cadeautjes gehoord trouwens. Gelukkig is Pippa super makkelijk blij te maken. Van een mooie tekening of kaart met een lieve boodschap of een bosje bloemen kan ze oprecht ontroerd raken. Dat iemand zijn of haar best voor haar gedaan heeft, raakt haar. Nou en dat raakt mij dan weer!!

(voorbeeld: Toen de juf had gebeld nadat ze op het schoolplein een hersenschudding op had gelopen, vertelde ik haar dat juf Lydia haar de groetjes had gedaan. Met grote ogen vol verwondering en die volstroomden met tranen vroeg ze: “Had mijn juf jou gebeld? En gaf ze de groetjes aan mij? Echt?”)

Zo simpel is het dus

Ter voorbereiding op haar verjaardag, vroeg ik Pippa gisteren of ze nog wensen heeft. Ja, die heeft ze:

Ik wil een kachelfeestje. Dat we bij de open haard spelletjes gaan doen en liedjes gaan zingen en chips eten. En hoef je dan niet boven te werken, mam? Want als je boven werkt dan mis ik je. En mijn kinderfeestje vier ik ook met jullie, oké? Want ik nodig jullie uit. En als Sol jarig is dan mag onze familie wel weer komen toch?

Mooi hè? Oh, ik vind dit zo mooi. Onze Pips, ons bijzondere meisje. Die gedachtes en uitspraken van haar zijn om te smullen. Zij is ons cadeautje en wij in haar ogen de hare.

liefs,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: