Hoe ga ik ervoor zorgen dat ik niet helemaal knettergek word?

Gisterochtend beleefde ik het allerlaagste dieptepunt in mijn recentelijk aangenomen nieuwe carrières: alle banen en rollen raakten zo in elkaar verstrikt dat ik struikelde en keihard onderuit ging. Mijn twee zeer ongehoorzame, eeuwig hongerige en om-de-seconde afgeleide leerlingen dreven mij als huismoeder SLASH thuisjuf SLASH vanuit-huis-werkende-docent-op-internationale-school SLASH politieagent SLASH wannabe-supportende-partner-van-vanuit-huis-werkende-fysiotherapeut even compleet NUTS. Ik wist niet waar ik het moest zoeken en waar te beginnen. Sol wilde aandacht en drinken, Pippa had geen zin meer in haar taakjes en zat te zeuren om een filmpje, iets lekkers en aandacht en Jools deed 1001 dingen die totaal niets te maken hadden met haar waslijst aan schoolwerk. Het was inmiddels 11 uur en ik had het gevoel nog helemaal NIETS voor elkaar te hebben gekregen. Ja, m’n koffie voor de derde keer koud laten worden. Dat was dan wel gelukt. Check.

Vandaag ga ik het allemaal anders doen

En dus bedenk ik iedere dag weer iets nieuws wat wel zou moeten werken om een soort van structuur in deze dagen te brengen. Geloof me: ik heb al heeeeeel wat geprobeerd, maar óf het werkte niet, óf het werkte maar heel kort. Vandaag is een nieuwe dag en ga ik een nieuwe poging wagen. Ik ga het eens over een compleet andere boeg gooien en ga proberen om op alles en iedereen vooruit te lopen: vroeg(er) opstaan dan de rest, tijd voor mezelf nemen om iets te doen wat IK leuk vind en de dag voor de rest van het gezin voorbereiden.

Dank je wel Elles en Mel Robbins, voor de inspiratie!

The early bird catches the worm – én de energie

Vroeg opstaan is voor mij best een dingetje. Ieder minuutje slaap in de ochtend ontvang ik namelijk met open armen. Maar vanochtend dacht ik:

Kom op, de Graaf. Doe eens gek. Probeer die ochtendroutine van Elles en Mel Robbins eens. Geef het een kans.

En ja, dat doe ik dus nu! Het is inmiddels 6.30 uur en er zit al een (warme!) kop thee in en een broodje hagelslag (YUM). En: ik typ. Daar had ik ook al heel lang zin in, maar het kwam er steeds niet van. Wanneer de kids op bed liggen, liggen Thaddeus en ik er ook standaard af en kijken we redelijk brainless wat series op Netflix en/of scrollen we Instagram door. Zo fijn dat het nu wel lukt. Zo fijn om nu wel die energie te voelen en zonder haast of schuldgevoel iets te doen voor mezelf.

Dat het aanrecht nog vol staat met vuile vaat kan mij niet echt (lees: echt niet) interesseren. Dat kan prima wachten. Nu is het tijd voor mij. Al is het maar even. Dit voelt goed!

It takes two to Tango

HA! En ik ben niet de enige hier in huis met dat idee. Thaddeus rende net (letterlijk) de deur uit voor zijn favoriete invulling van ongestoorde me-time: even alleen én actief bezig zijn in de frisse buitenlucht.

Playback je (niet) gek

Wat voor ons de afgelopen dagen ook een goede game changer is geweest om even uit de hectiek van de dag te stappen, was om met z’n allen iets hilarisch te doen. Iets lekker geks om niet gek te worden. Om het leven niet al te serieus te nemen. Met een hele bak zout. Wat we dan doen? >> Een talentenjacht met Sol als ster van de show (hij had géén idee en wij kwamen niet meer bij), Het Grote Houd De Ballon In De Lucht Spel, samen sporten in de tuin (met z’n allen bij Thaddeus op z’n rug en hem een push-up laten doen) en andere leuke spelletjes zoals Kubb spelen.

The Flying Dutch Family

Een goed begin…….

De me-time is voorbij. Inmiddels is het 7 uur en komt de rest van het huis langzaam ook in actie. Er zit er een meisje voor me aan tafel die een luisterboek heeft aangezet en een schaakbord voor ons klaar aan het zetten is en ligt een jongetje onder m’n stoel die mamamamamama zegt en me verliefd aankijkt. Allemaal dingen waar ik nu nog meer van kan genieten met deze fijne energie die ik verkregen heb dankzij dat uurtje voor mezelf. Dat gaat vast de rest van de dag ook z’n vruchten afwerpen. Dat kan niet anders!

liefs,

Annette

PS: Hoe gaat het bij jou? Zit jij ‘er lekker in’? Of ben je ook nog flink zoekende naar fijne routines?

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: