“Mommy, one more thing…”

Wanneer we op het punt staan om Pippa’s kamer uit te lopen voor ze gaat slapen, roept ze 10 van de 10 keer: “Mommy, ONE thing! Only one more thing!” Wanneer die woorden haar mond uit zijn begint ze op haar allersnelst na te denken wat ze nou eigenlijk dan als laatste ding wil zeggen. Ze heeft er gelukkig nooit veel tijd voor nodig om iets mega origineels en onverwachts te zeggen of te vragen. En vandaag was geen uitzondering: “Mam, eigenlijk is het raar dat jij straks beneden de troep op moet gaan ruimen, terwijl ik het heb gemaakt. Dus ik kan beter nog even met je mee naar beneden gaan om dat voor jou te doen, dan kun jij lekker relaxen.” Ik legde haar uit dat die hulp zeer gewaardeerd zou zijn tussen 7 uur ‘s ochtends en 19 uur ‘s avonds, maar dat het nu voor haar tijd was om te gaan slapen.

Tien minuten later, toen Thaddeus en ik net op de bank beneden ploften, kwam ons middelste gupje voorzichtig om het hoekje van de deur gluren: “Ik kom jullie nog even helpen met opruimen.” Ook kwam ze nog even knuffelen en kletsen en in het laatste avondzonnetje liggen: “Dit is best wel lekker hè, jommes?” Oh, Pips, je bent heeeeeerlijk. Wat zijn we toch verliefd op jou en je geweldige onbevangenheid. Blijf alsjeblieft altijd zo.

Liefs,

Annette

PS: deze foto maakte ik net van haar, in dat laatste avondzonnetje. Ik vertelde dat ze er zo mooi uit zag, met strepen op haar gezicht van de schaduwen van de luxaflex. Toen begon ze spontaan ‘Roar’ van Katy Perry te zingen.

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: