Annette de Graaf NPO Radio 1 The Flying Dutch Family Ilmaha Handmade draagdoek Mei Tai La Stories ringen ketting Love Grace and Us

Hoe ik vanmiddag voor schut werd gezet op NPO Radio 1…

Vanochtend werd ik gebeld door de redactie van het NPO Radio 1 programma Stax en Toine: Of ik bij wilde dragen aan een gesprek over het delen van foto’s van je kinderen op sociale media. Geen debat, gewoon een gesprek over dit onderwerp. Het voorgesprek met de redactrice was super gezellig, dus gaf ik aan dat ze mij mochten bellen voor de uitzending. Wel een beetje onhandig dat ik in m’n eentje met 3 kids thuis zou zijn tijdens dat uurtje ‘on air’, maar hé: komt goed.

Ben ik er ingeluisd?


Nou, dat kwam het niet. Het kwam niet goed. Want: WÁT een naar gesprek! Ik voelde me door Dionne en specialist mediaopvoeding Justine Pardoen ontzettend in een hoek gedreven en voor het blok gezet. Ik werd (samen met alle andere moeders die hun kinderen herkenbaar in beeld online plaatsen) neergezet als dom en naïef.


BLEGH. Wat voelde dat naar zeg! Het leek wel een ‘roast’. Maar wel een mooi leermoment: aan een gesprek over zo’n gevoelig onderwerp ga ik nooit meer deelnemen. Zeker niet op radio of tv 🙈

We houden de Sunny Side Up!


Om dit positief af te sluiten: Na de uitzending heb ik mega veel lieve berichtjes ontvangen met steunbetuigingen waarin werd gezegd Dank dank dank dank daarvoor. Hoe mooi kan social media zijn?? Deze positieve online community waarin we elkaar versterken en in kwetsbaarheid vinden is toch prachtig? Dát wil ik meegeven aan mijn kinderen.

Kijk nou wat een niet normaal lieve berichtjes ik mocht ontvangen:

Zo. Nu ga ik lekker brainless m’n nieuwe favo serie op Netflix kijken: Valeria. Love it.

Liefs,

Annette

PS: UPDATE > Jullie allerliefste berichtjes blijven binnenstromen. Ik lees ze allemaal en het heeft ervoor gezorgd dat ik nu op wolken loop. DANK DANK DANK!!!!

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

2 reacties op ‘Hoe ik vanmiddag voor schut werd gezet op NPO Radio 1…

  1. hé powervrouw, what doesn’t kill you makes you stronger! Volgende keer gewoon weer meedoen en dan geef je hun van repliek. Jou kennende ben je toch echt niet op je bekkie gevallen.
    Keep going girl!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: