The Flying Dutch Family Annette de Graaf Sol slaaptraining Marijke Bureau van Slaap

Na 2 weken slaaptraining: Hoe gaat het nu met Sol? (+ THad the Dad & La Mama?)

Oké. Ik wil even wat zeggen. Ik zou ALLE ouders die zelf geen slaapexperts zijn willen aanraden om een training te volgen bij slaapcoach Marijke van Bureau van Slaap. Hadden we al die informatie en tips en trucs maar geweten toen Jools en Pippa net geboren waren! We dachten dat het gewoon aan onze kind lag dat ze er zo lang (beiden 1,5 jaar) over deden om goede nachten te maken, maar nu weten we dat het helemaal niet zo hoeft te zijn. De dingen die we van Marijke hebben geleerd hebben ons enorm veel inzicht gegeven op wat nu echt belangrijk is om goede nachtrust op te bouwen. En die goede nachtrust is niet alleen fantastisch voor mr Petit, maar voor het hele gezin. We zijn Marijke intens dankbaar dat we hier nu weer van mogen genieten.

Dat je denkt dat je alles wel een beetje weet bij een derde baby…..

Nou uhhh dikke vette NOT dus. Marijke vertelde ons dingen die we in geen enkel babyboek hadden gelezen of van andere ouders hadden gehoord. Tijdens ons kennismakingsgesprek bracht ze al dingen naar voren die we gelijk zijn gaan toepassen en toen al vrij snel verschil merkten in Sol z’n slaapjes overdag en ’s nachts. Maar de allergrootste switch werd gemaakt nadat Marijke ons een mega uitgebreide analyse en een slaapplan voor Sol stuurde. Dit schreef ze naar aanleiding van ons kennismakingsgesprek, een daglog van 3 dagen en het digitale intakeformulier. Daardoor kreeg ze een duidelijk beeld van Sol zijn dagritme en hoe het er verder aan toegaat in ons gezin.

Consequent blijven

Marijke gaf tijdens het kennismakingsgesprek, in het slaapplan en tijdens het follow-up consult aan dat de kans van slagen vooral in onze handen ligt. Marijke reikt als slaapcoach ons de optimale omstandigheden en handvatten aan, maar de uitvoering ligt toch echt bij ons. Deze uitspraak heeft ons regelmatig door de moeilijke nachtelijke momenten gesleept, waarbij ik bijnnnnna op het punt stond om Sol lekker bij ons in bed te nemen. Maar doordat we merkten dat er echt verschil optrad bij iedere keer dat we wel volgehouden hadden, bleven we ons vasthouden aan Marijke’s slaapplan voor Sol.

Hadden we dit maar eerder geweten!

Jarenlang dachten we dat die heftige nachten er de eerste jaren gewoon bij hoorden. Zo van:

Suck it up, buttercup. Op een dag wordt het vanzelf beter.

Maar dat hoeft dus helemaal niet! Ik weet zeker dat als we al deze informatie tot ons hadden gehad toen Jools klein was, dit voor haar ook had gewerkt. Wat we nu weten over het belang van ‘wakkertijden’ overdag, daar hadden we toen nog nooit van gehoord. Bij het consultatiebureau werd gewoon gezegd dat we haar moesten laten uithuilen. En bij Pippa werd hetzelfde advies gegeven. Ik ga bijna weer huilen als ik daaraan terugdenk. Wat een verschrikking was dat zeg. Dat er ook andere (liefdevolle!) manieren zijn, daar hadden we geen weet van.

Wat zijn wij onze slaapcoach Marijke dankbaar!

We hebben het slaapplan nu 2 weken in ons bezit en we hebben een ENORME shift gemaakt van standaard heftige nachten met af en toe een uitzondering naar standaard heerlijke nachten met af en toe een uitzondering. Je begrijpt dat we Marijke van Bureau van Slaap hier niet normaal dankbaar voor zijn. We zijn allemaal 1000x scherper en missen die zombienachten als kiespijn. Want, eerlijk: je wordt er niet echt gezelliger van. Vooral ’s nachts niet. We hadden al een afspraak gemaakt over dat wat we ’s nachts hadden gesnauwd en gesneerd tegen elkaar, we overdag maar gauw moesten vergeten. Haha, dus nu zijn we een stuk liever en kunnen we gelukkig lachen om dat wat we ooit in een ver verleden (2 weken ;-)) hebben uitgekraamd tijdens de zombienachten.

Mijn dieptepunt (letterlijk) van vermoeidheid en verminderde scherpte: Ik ging midden in de nacht met Sol in de stoel in zijn slaapkamer zitten om hem te troosten. Althans, ik dácht dat ik in de stoel ging zitten. Want: de stoel stond een meter verder naar links dan de plek waar ik m’n billen dacht neer te strijken. Dat neerstrijken werd een flinke plof op de grond. Sol merkte er gelukkig niets van, want die hield ik keurig in de lucht met twee handen, terwijl m’n stuitje de klap opving.

En nu? Volhouden!

We houden ons als de braafste studentjes uit Marijke haar klasje keurig aan het slaapplan. Vooral natuurlijk omdat we zien wat voor goede uitwerking het heeft op Sol en op onszelf. De aanhouders winnen en worden beloond met meer rust. Dat is de beste beloning die je kunt krijgen! Daarom weten we waar we het voor doen: die structuur blijven we volhouden.

Als jij vragen hebt voor Marijke, dan kun je haar een berichtje sturen via Instagram @bureauvanslaap (op dit account behandelt ze o.a. iedere week een slaapvraag) of kijk even op haar website.

liefs,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: