Pippa - The Flying Dutch Family - Navy Natural jurk

“Mama, ik moet kiezen, maar het lukt me niet. Kun jij me helpen kiezen?”

Bovenstaande woorden waren Pippa’s woorden toen we met z’n tweetjes in haar slaapkamer een boekje aan het lezen waren. Daarna ging ze verder met het uitleggen van haar dilemma: “Ik moet dus kiezen tussen kussen en knuffelen, maar ik kan gewoon niet kiezen. Mam, wat zou jij kiezen?” Blijkbaar had ik het niet helemaal (lees: helemaal niet) goed begrepen, want toen ik zei dat ik voor allebei zou kiezen, rolde ze met haar ogen: “Uh nee-ee, ma-am, je MOET kiezen. Kussen of knuffelen. Denk er maar even over na oké, mam. Maar dan moet je me morgen een antwoord geven.” Dat leek mij een uitstekend plan. Saved by the gaap.

Pippa’s plan

De volgende ochtend maakte ik Pippa wakker met een knuffel en vertelde haar dat ik voor de knuffel gekozen had. “Want”, zei ik, “een knuffel voel ik met mijn hele lijf.” Pippa had een tegenargument voor de kus: “Nou, als ik kus dan voel ik dat ook met m’n hele lijf. Dus dat helpt niet mee met kiezen. Maar gelukkig heb ik een plan, mam. We maken een nieuw woord. Dan mag je die kiezen als je wilt. Het nieuwe woord is knusselen. Voel maar, ik knussel nu met jou. Wil je ook kiezen voor knusselen? Want dat mag.”

Och Pips, wat ben je heerlijk! Ik knussel het liefst met jou de hele dag!

Welk zelfgetoverde woord is jouw favoriet?

liefs,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: