Vanmiddag herbeleefde ik -samen met mijn dochter- mijn jeugd

Wat een voorrecht om mijn jeugd te hebben doorgebracht temidden van weilanden, vrijwel autoloze straten, een vrijwel altijd leeg honkbalveld, heel veel water en de beste klimboom op aarde. Hier ben ik mijn ouders enorm dankbaar voor. Dat mijn broertje en ik hier mochten opgroeien. Vanmiddag maakte ik samen met Sol en Pippa een wandeling door dit gebied en toen kwam dat besef nog harder binnen. Wow… wat een geluksvogels zijn mijn broertje en ik geweest!

Mama, vertel eens….

Tijdens het plukken van bloemen voor oma, stelde Pippa 1001 vragen over vroeger. Waar de beste verstopplek was, met wie we hutten bouwden, of we zelf de balk tussen de weilanden hadden gelegd, waarom ik bang was voor de zwanen in het zwanennest als we daar met de boot langs kwamen (ik liet haar zien hoe ik dan onderin de boot gebukt ging zitten), wie de schaatswedstrijden op het lange stuk sloot won, of het land nog steeds van boer Meijer was en of we wel sterk genoeg waren om de hooibalen op de kar te sjouwen en tot hoe laat we ’s avonds nog mochten voetballen op het honkbalveld. Pippa smulde van de verhalen en ik genoot daar weer van.

Ondertussen plukte ze stevig door voor oma Marijke…..

Hier ziet het veldboeket er nog prachtig uit, maar een kilometer of 5 later -toen we bij oma thuis aankwamen- hing het bossie er nogal beteuterd bij. Pippa had het met iets teveel liefde (en zweet) stevig vastgehouden terwijl ze naast de wagen met mij mee huppelde tussen de weilanden van (Enge)Wormer door.


Wat een bijzondere middag samen! Sol vermaakte zich ook prima: hij zwaaide naar alle paarden, ganzen en passerende fietsers. En hij deed gelukkig ook een tukkie. Meneertje heeft is maar weinig keren rustig naar Dromenland vertrokken de afgelopen tijd, dus die Power Nap was even van groot belang. Toen we in de supermarkt waren om popcorn te kopen voor de Pippa + Papa + Mama Movie Night (Jools is uit logeren bij haar neefjes & nichtje) werd Sol wakker. Van het gekraak van de zak popcorn… Hij heeft daar nu al een neusje, uhhh oortje voor!

Kamperen bij de boer?

Tijdens het wandelen kwamen we een boerencamping tegen die er super leuk uitzag. Heb het even gegoogled en de camping heet ‘SwartHoeve’. Wie weet gaan we deze zomer wel op een paar kilometer bij m’n ouders vandaan kamperen haha!

Oke. Bedtijd. Hopelijk blijft Sol lekker rustig slapen en zijn we allemaal morgenochtend fris en uitgerust. Duim duim duim!

Liefs,

Annette

PS: Hopelijk heb jij ook een fijne zaterdag gehad!

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Vanmiddag herbeleefde ik -samen met mijn dochter- mijn jeugd

  1. Ha Annette

    Ik herken het gevoel! Zo leuk als ik opa dan ook met mijn zoon zie vissen, net als vroeger.
    En wie wordt er nou groot met kikkervisjes, hooibalen en varen met alle buurtkinderen op de sloot. We hebben inderdaad veel geluk gehad.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: