Anouk Boetzer fotografie - Little Elephant-17

Zaten we dan. M’n dochter en ik. Samen een potje te huilen in de bios.

Vorige week vertelde de juf van Pippa dat Pippa heel emotioneel had gereageerd toen in de klas het verhaal van Mozes voorgelezen werd. Pippa vond het zo zielig voor het baby’tje en voor zijn echte papa en mama dat ze niet bij elkaar mochten zijn. Maar ze had ook traantjes van blijdschap, omdat er toch een andere mevrouw voor Mozes ging zorgen. De juf wilde aan mij laten weten dat dit gebeurd was, mocht Pippa later op de dag of avond hier nog over beginnen. Uiteindelijk hebben we haar er niet meer over gehoord. Het inlevingsvermogen in zo’n verhaal en het gevoel van medeleven vindt op het moment zelf plaats, maar ze kan het ook gelukkig al snel weer loslaten en verder gaan met de orde van de dag. Een soortgelijke situatie diende zich vandaag weer aan, maar dan in de bioscoop.

Een uitje voor 2: Just me & The Pipster

Pippa en ik gingen even lekker met z’n tweetjes op pad. Heerlijk zo’n uitje voor 2 en alle aandacht voor elkaar. Alle 3 onze kinderen genieten zichtbaar van dat soort dingen. Pippa is gek op bioscoopbezoekjes en nu dat weer mag maakten we daar vanmiddag graag gebruik. Om kwart over drie vertrokken we samen (ik lopend en zij op de step) richting de bioscoop in Lisse. Op stap met Pippa voelt altijd alsof je op safari bent, want ze ontdekt in iedere struik, bloem of stukje aarde wel beestjes. Vanmiddag stonden we een minuut of tien naar een bijtje te kijken die druk bezig was nectar te verzamelen in de vlinderstruik van de buren op de hoek. Daarna hadden we de grootste lol met en in een watersproeier in de tuin bij de kerk, kroop Pippa door een spiraalvormig fietsenrek en als diepte- en tegelijkertijd hoogtepunt organiseerden we nog een begrafenisje voor een dood bijtje die we vonden op de stoep. Never a dull moment met Pippa & La Mama….!

De film: Big Trip

De film was leuk, grappig en zat vol lekkere muziekjes waarop uitbundig door Pippa en haar 2 buurvrouwen geswingt werd. Die buurvrouwen bestonden uit haar klasgenootje die toevallig ook in de zaal zat en mij. De ouders van Pippa’s klasgenootje en ik hebben een heel groot deel van de film naar onze kinderen zitten te kijken, want zij waren eigenlijk nog mooier entertainment dan de film zelf. Hun pure reacties waren GOUD. Schrikken, lachen, gieren, giechelen, waarschuwen: hashtag no filter. Zo heerlijk. Maar de allermooiste reactie van Pippa vond ik toen het op het einde (spoiler alert) allemaal weer goed kwam. Ze zat met een tevreden lach om haar mond en glimmende oogjes naar het doek te kijken. Terwijl ze mijn hand pakte, zag ik dat haar oogjes steeds natter werden en er een traantje naar beneden rolde. Oh en natuurlijk, natuuuuuurlijk hield ik het ook niet droog. Ik deed natuurlijk, natuuuuuurlijk keihard met haar mee. Wow, wat voelde ik mij mega trots op het grote hart van mijn dochter.

Nagenieten

Op de terugweg kletsten we samen (uh, zij) honderduit over de avonturen van Patrick, Oscar, Janus, de babypanda en hun andere dierenvrienden. Vooral de wolf (slap)Janus had veel indruk op haar gemaakt. Hij was heel belangrijk geweest voor de goede afloop door eindelijk over z’n angsten heen te stappen. Dat vond Pippa echt super stoer van hem. En ze zei dat ze nu heel veel zin had om weer met Sol te knuffelen, want tijdens de film had ze veel aan hem gedacht doordat de babypanda dezelfde geluidjes als hij maakte. Eerlijk: ik had EXACT hetzelfde gevoel! Gauw terug naar huis dus!

Het was een memorabele middag. Zo fijn!

liefs,

Annette

PS: Hebben jullie kinderen dat ook, dat ze echt helemaal ‘in’ een film of boek kunnen zitten en er emotioneel in betrokken raken? Of heb je dat zelf? Ohhhhh ik ben ook echt zo’n jankerd haha! Bij ieder mooi of zielig moment komen de waterlanders al!

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: