Waarom we geen verlanglijstje maken voor Sol z’n 1e verjaardag

As we speak staat de veranda VOL met baby- en kinderspullen die vanmiddag naar de kringloopwinkel gebracht gaan worden. We hebben zo, zo, zoooooooveel spullen die al een jaar ergens in een mand een beetje niets lagen te doen en die gaan nu allemaal lekker foetsie. Zeven shoppers vol. De reden dat het amper aangeraakt werd? Onze kinderen spelen bijna nooit met speelgoed. Jools verslindt Donald Ducks, is gek op knutselen, buiten met de bal spelen, kliederen met modder en bordspelletjes doen. Pippa zorgt graag voor haar plantjes in de tuin, tekent schriften vol poppetjes en hartjes en doet de hele dag door experimentjes met water, zeep, zand lijm, plakband en scharen. En Sol? Sol is gek op de Ikea bordjes die hij uit de vaatwasser gegrist heeft, een fietstochtje maken, de glijbaan opkruipen in het zitje van het winkelwagentje van de supermarkt zitten, het drempeltje van de keuken naar de veranda, de trap op en af, het omgooien van de blokkentoren van z’n zussen, met water spetteren en overal op ontdekkingstocht gaan. Voor al onze kids geldt: (het meeste) speelgoed is een paar minuten leuk, maar daarna zijn ze er wel klaar mee. Dus…. wat zou super zonde zijn om als cadeau aan onze kinderen te geven? Juist: speelgoed.

Verjaardag vieren = gezellig samenzijn

Natuuuuuurlijk gaan we Sol z’n verjaardag wel vieren. We laten het heus niet ongezien voorbijgaan. Er zal taart worden gegeten en we zetten vast een feestmuts op. Maar dan wel dus zonder cadeaus. Hij gaat uberhaupt niet eens doorhebben dat hij op die dag jarig is en wat cadeautjes zijn, dus het is echt niet zielig ofzo. Wat wel zielig zou zijn? Heel veel visite. Een huis vol gasten. Een papa en een mama die druk heen en weer aan het rennen zijn om mensen te voorzien van eten en drinken. Want voor wie is dit feestje? Voor Sol. We gaan kijken naar wat leuk voor hem is. Dat gaan we doen. En waar maak je Sol helemaal blij mee? Een rondje fietsen, spelen met water, rollebollen, kijken naar diertjes en ‘gewoon’ gezellig samenzijn. Less is so much more.

Wat gaan we dan doen?

Dat is een goede vraag. Geen idee. Misschien staan we wel ergens op een camping of zitten we in het huisje van opa en oma in Duitsland. Maar het kan ook zijn dat we hier in Nederland zijn en een dagje dierentuin doen met de familie Knops en de Graaf. Net waar ons gezin en de opa’s, oma’s, ooms, tantes, neefjes en nichtje op dat moment behoefte aan hebben. En tja, dat kun je een maand van tevoren natuurlijk nog niet weten. Er geen ‘big deal’ van maken en de ‘alles is goed’ vibe zit er bij al onze familieleden heerlijk in. Daar rollen we allemaal super goed op!

Food for thought

Ik ben heel benieuwd hoe jij over verjaardagsfeestjes denkt. Ben je tevreden met hoe het tot nu toe gegaan is? Zijn de feestjes fijn voor de jarige en de andere gezinsleden? Wat zou voor jou ideaal zijn?

Interessant om eens te reflecteren en mogelijk iets aan te passen als je dat zou willen.

Fijne week lieve jij!

liefs,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Waarom we geen verlanglijstje maken voor Sol z’n 1e verjaardag

  1. Door Corona selectiever geworden…en de feestjes die geweest zijn waren toch leuk… fijne mensen om de tafel…gezelligheid.. direct spelen met dat spel wat je gekregen hebt. Papa en mama die tijd voor je hebben omdat het huis niet uitpuilt van visite..
    En niet overprikkeld na liggen stuiteren in je bedje!

    Wij houden het erin!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: