The Flying Dutch Family - Kamperen met kinderen

De 21 leukste Kindvriendelijke (natuur)campings van Nederland, België, Duitsland, Luxemburg en Noord-Frankrijk

Vakanties plannen wij liever niet ver vooruit. We wachten het liefst tot het laatste moment en kijken dan waar we zin in hebben. Dan stappen we in de auto en rijden we naar ‘daar waar het leuk is’. Net wat op dat moment goed voelt. Een manier van leven die perfect is voor ons. Maar… ik hou ook enorm van de vakantievoorpret. Een beetje verdwaald raken op het internet op zoek naar pareltjes waar we wellicht onze tent op zullen gaan zetten of een tijdje kunnen vertoeven in een idyllisch huisje in het bos. Maar ja, op een gegeven zie ik door de bomen het bos niet meer en komt er te te te veel informatie op me af. Er zijn zoooooveel campings en er zijn zoooooveel reviews van mensen waarvan ik niet weet hoe serieus we ze kunnen nemen. Is die campingbaas nou echt onvriendelijk? Was het sanitair werkelijk zo vuil? Dussss.. ik dacht: laat ik jullie -als members van onze positieve online community voor perfecte imperfecte ouders- eens om tips vragen. Jullie hebben vast wel een idee van wat bij ons past. Er kwamen (tegelijk met de tips) ook veel verzoekjes binnen om de tips te delen. Hier komen ze dan! Alle tips die aan onderstaande criteria voldoen:

12 leuke Familievriendelijke natuurcampings in Nederland

 1. Camping Huttopia de Roos in Ommen (Overijssel)
  undefined
 2. Camping Lolotte in Neede (Gelderland)
  undefinedundefinedundefinedundefined
 3. Familiecamping de Belten in Hardenberg (Overijssel)
  undefined
 4. De Waps in Oudemirdum (Friesland)
  undefined
 5. De Hoevens in Alphen (Noord-Brabant)
  undefined
 6. De Lemeler Esch in Lemele (Overijssel)
  undefined
 7. Camping Kallumaan bij Netl – de Wildste Tuin – in Kraggenburg (Flevoland)
  undefined undefinedundefined
 8. De Helfterkamp in Vaassen (Gelderland)
  undefined undefined
 9. Camping Geversduin in Heemskerk (Noord-Holland)
  undefinedundefinedundefined
 10. Camping De Rimboe in Lunteren (Gelderland)
  undefined
 11. Camping de Lakens in Bloemendaal (Noord-Holland)
  undefined
 12. Camping de Bosrand in Ellertshaar (Drenthe)
  undefined

3 Leuke FAMILIEVRIENDELIJKE NATUURCAMPINGS IN België

 1. C&P Buitensport in Houffalize, Belgische Ardennen
  undefined
 2. Petit Suisse in Dochamps, Belgische Ardennen
  undefined undefined
 3. Camping Anderegg, Bruyères, Belgische Ardennen
  undefined undefined

2 Leuke FAMILIEVRIENDELIJKE NATUURCAMPINGS IN Luxemburg

 1. Campingpark Beaufort in Luxemburg
  undefinedundefined
 2. Camping Fuussekaul in Luxemburg
  undefined undefined

2 Leuke FAMILIEVRIENDELIJKE NATUURCAMPINGS IN Duitsland

 1. Naturcamping Vulkaneifel in Manderscheid, Duitsland
  undefinedundefinedundefined
 2. Camping Harfenmühle in Duitsland
  undefined undefined

2 Leuke Familievriendelijke natuurcampings in Frankrijk

(ALLEBEI ONGEVEER 6,5 UUR RIJDEN, MAAR WEL DE MOEITE WAARD OM TE VERMELDEN…)

 1. Glamping van Noort, Cormenin, Frankrijk
  undefined undefined
 2. Domaine le Colombier, Champagne Ardennen, Frankrijk
  undefined undefined

Tips om te kamperen met kleine kinderen

Vier jaar geleden schreef ik een blog over kamperen met kleine kinderen: de Do’s & Don’ts. Die ga ik ter voorbereiding én als onderdeel van de voorpret nog maar weer eens lezen! ZO schattig om Jools en Pippa als hele hele hele kleine gupjes te zien! We zijn toen naar 4 verschillende campings in Frankrijk geweest:

Moulin de Jarasses in Le Compas, het Groene Hart van Frankrijk


Domaine Saint Paul le Marseillais in Mèze in Zuid Frankrijk


Camping Natura Pyrenees in Estaing in de Pyreneeën


Camping Indigo Nourmoutier en l’île, Vendée

Mega aanraders allemaal! En nu heb ik NOG meer zin om te gaan kamperen met onze 3 guppen!

Ben heel benieuwd naar jullie plannen. Laat je het weten?!

liefs,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “De 21 leukste Kindvriendelijke (natuur)campings van Nederland, België, Duitsland, Luxemburg en Noord-Frankrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: