Yes! We hebben onze vakantie (toch maar) geboekt!

Tijdens het samenstellen van de 21 leukste kindvriendelijke (natuur)campings van Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Noord-Frankrijk zag ik pareltjes van vakantieoorden voorbijkomen. Zo tof om jullie tips uit te werken en weg te dromen van kamperen met ons gezinnetje. Ik kreeg er steeds meer zin in! Thaddeus raakte ook wel nieuwsgierig naar wat er allemaal op m’n lijst stond en ik liet hem m’n favorieten zien. Maar…. toen we gingen kijken naar beschikbaarheid, ontdekten we dat heel, heel, heel veel campings gewoon al keihard volgeboekt zijn voor de maanden juli en augustus. Ehhhh, misschien moeten we onze ‘op-de-bonnefooi-flow’ deze vakantie aan de kant schuiven en toch maar wat vaart gaan maken met boeken. Zoek, zoek, zoek en BOEK!

Bij wie oh wie mogen we komen kamperen?

Dat bleek geen makkie. Tot 23.30 uur heb ik als een malle gezocht naar een paar vierkante meter gras voor onze tent. Zoek en gij zult vinden. En dat geschiedde. YES! We hebben een kampeerplek gevonden! We hebben geboekt! We gaan een week kamperen op de grens van Friesland en Drenthe op Molencaten Park het Landschap in Wateren. Er is een binnenzwembad, een zwem- en speelvijver en een gaaf animatieprogramma. Ik weet nu al dat Jools en Pippa dit he-le-maal geweldig gaan vinden. Als ze straks uit school thuiskomen zal ik ze het programma laten zien. Denk niet dat we ooit die camping afkomen de hele week!

Maar er is meer…. Hallooo Deutschland!

Natuuuuurlijk willen we ook nog even heerlijk naar Duitsland naar het huisje van Thaddeus zijn ouders. Onze happy place! Hoe fijn dat we daar altijd terechtkunnen? Hoogstwaarschijnlijk zullen we daar Sol z’n eerste verjaardag vieren. De Duitse taartjes gaan ons vast goed schmecken.

De kers op de taart: Een week naar Camping Kallumaan

Toen we via Insta Stories vroegen naar tips voor toffe campings, werd ‘Netl – de Wildste Tuin’ in de Noordoostpolder heel wat keren genoemd. Er werd gezegd dat het echt wat voor ons was. Tijdens deze zomervakantie is hier een pop-up camping, genaamd camping Kallumaan (LOVE die naam), waar een soort festival vibe gecreëerd zal worden. Toen we op de websites van Netl en Kallumaan belandden, waren we om. Verliefd. Verloofd. Getrouwd. We hebben nog nooit zo kort de tijd nodig gehad om een beslissing te nemen: boeken die hap! En maar goed ook dat we dit gelijk gedaan hebben, want camping Kallumaan is mega populair en al bijna helemaal volgeboekt.

Gaan we al? Gaan we al? Gaan we al???

Ik weet zeker dat als Jools en Pippa vanmiddag uit school komen en we de vakantieplannen laten zien, dat ze stuiterdestuiter blij zullen zijn. Jools heeft al een goed besef van de tijd en kan prima begrijpen hoe lang 1,5 week duurt. Want dat is de periode voorafgaand aan het eerste kampeeravontuur + tegelijkertijd de tijd dat ze nog naar school moeten. Pippa daarentegen heeft vrij weinig besef van tijd en zal hoogstwaarschijnlijk iedere avond vragen of we morgen gaan en iedere ochtend vragen of we vandaag gaan. Haha heeeeeerlijk! En Sol maakt het niet uit waar hij is. Als we maar lekker samen zijn. Nou, dat gaat wel goedkomen deze vakantie! Lekker samen zijn op toffe plekken. Dat is waar vakantie voor ons om draait.

Benieuwd naar jullie plannen! Deel je ze met ons?

liefs,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Yes! We hebben onze vakantie (toch maar) geboekt!

  1. Niet alleen op de camping blijven in Wateren hoor, Appelscha is vlakbij en ook erg veel te doen! (Mooi bos en grote zandvlakte met klimbomen!) Veel plezier!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: