Mijn SuperBrein Kan Alles - Train je Growth Mindset met The Flying Dutch Family

Train je Growth Mindset: Denk- & Doeblad voor de hele familie

Wowwww…. Wat een te gekke reacties van jullie op mijn Instagram post van vanochtend. Er werd heel enthousiast gereageerd op de vraag of er interesse is in aanbod in het Nederlands op het gebied van Growth Mindset voor kids. En whoppaaaa, ik ben er gelijk mee aan de slag gegaan. Het denk- en doeblad wat ik jullie met liefde wil aanbieden is een zaadje: voor mij als maakster ervan én voor jullie om het trainen van je Growth Mindset te implementeren binnen je gezin. Hopelijk gaat dat zaadje uitgroeien tot iets heel moois.

Waar komt mijn enthousiasme voor Growth Mindset met kids vandaan?

Ons gezin luistert met heel veel plezier naar de podcasts van Big Life Journal. Samen praten we graag over de onderwerpen die aan het licht worden gebracht tijdens de afleveringen: dankbaarheid, uniek zijn, durven, doorzettingsvermogen, delen, passie, vertrouwen, etc. Dankzij de podcasts, de bijbehorende opdrachten die we wekelijks in de nieuwsbrief toegestuurd krijgen én de Big Life Journals (soort dag/werkboeken) -die Jools en Pippa sinds kort hebben-, ontstaan er bij ons thuis dagelijks ontzettend waardevolle gesprekken die best diep gaan. Hierdoor krijgen we prachtige kijkjes in de koppies van de meiden (en zij in die van ons!) en bouwen we een bijzondere band met elkaar op. Regelmatig deel ik hier iets over op ons Instagram account en heeeeeel vaak komt dan DE vraag of er ook zoiets in het Nederlands online te vinden is. Zelf heb ik dat nog niet gevonden en daarom ben ik speciaal voor jullie aan de knutsel gegaan. Zie hier… het allereerste werkblad onder de naam…..

‘Mijn SuperBrein Kan Alles’

Train je Growth Mindset met The Flying Dutch Family

Samen denken = samen praten = samen leren = samen groeien

Print het Denk- en Doeblad uit voor alle gezinsleden. Laat iedereen in de zonnestralen schrijven waar hij of zij blij van wordt. Het is zo waardevol om deze oefening allemaal te doen en van elkaar te leren waar een ieder blij van wordt. Maak hier tijd voor vrij. Je zult voelen hoe het je tijd waard is. Het is zo belangrijk om je brein iedere dag te vullen met blije gedachten, om activiteiten te ondernemen waar je van geniet en om mensen om je heen te hebben die jou positieve energie geven. Samen heel bewust met dit onderwerp aan de slag gaan kan je gezin zo’n heerlijke boost geven! Een prachtig begin van het heel bewust trainen van een Growth Mindset.

Een vervolgopdracht om het gesprek op gang te krijgen zou kunnen zijn:

  • Pak een kleurpotlood in jouw favoriete kleur en kleur de zonnestraal in die jou de meeste positieve energie geeft. Stel elkaar daarna de vraag hoeveel tijd per dag of per week je aan deze zonnestraal besteedt. Is dat genoeg voor jou? Zu je meer tijd aan deze activiteit willen besteden of met dit persoon willen doorbrengen? Hoe zou je dat kunnen organiseren? Wat zou dat jou opleveren?
  • Kijk naar elkaars zonnestralen en vertel welke zonnestraal -die een ander heeft geschreven- jou verrast. En natuurlijk waarom!

Oké, genoeg ‘gekletst’. Tijd om aan de slag te gaan! Laat je me weten hoe het was om deze oefening samen met je gezin te doen?

Liefs,

Annette

PS1: Ben heel benieuwd naar wat Thaddeus, Jools, Pippa en Sol (we zullen voor hem bedenken wat hij had geschreven als hij kon praten en schrijven) in hun zonnestralen zullen schrijven. Ik zal onze Blije Zonnetjes delen op Insta Stories!

PS2: Mocht je niet weten wat de term Growth Mindset betekent, dan helpt deze poster van Platform Mindset jou hopelijk om het te kunnen begrijpen:

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Train je Growth Mindset: Denk- & Doeblad voor de hele familie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: