The Flying Dutch Family - Mijn SuperBrein Kan Alles: Train je Growth Mindset met The Flying Dutch Family - Ik hou van mij - Denk- en Doeblad

‘Ik Hou Van Mij’ > Het tweede Denk- en Doeblad om je Growth Mindset te trainen

Hoe te gek is het om te weten dat intelligentie niet iets vaststaands is? Hoe te gek is het om te weten dat ons brein grenzeloos is? Hoe te gek is het om te weten dat we zelf de controle hebben om onze hersenen te laten groeien? Hoe te gek is het om te weten dat fouten maken van essentieel belang is en het helpt om ons brein te versterken? Er heel bewust mee bezig zijn dat je alles wat je wilt leren, ook daadwerkelijk kunt leren. Deze manier van denken wordt een Growth Mindset genoemd. Een fantastisch voordeel hiervan is: Je gaat je er steviger van in je schoenen staan en kan met een rechte rug (en een dikke smile) de wereld aan.

Een Growth Mindset = Keihard Trainen

Het zou te makkelijk zijn om een chipje in je brein te stoppen en daarmee een Growth Mindset te krijgen. Het voldane gevoel van ‘loon na hard werken’ zou dan totaal niet van kracht zijn. Want: júíst door te ervaren dat tijdens en ná het trainen van je brein je kunt leren wat je wilt, geeft kracht en vertrouwen om dat nog een keer en nog een keer en nog een keer aan te willen pakken. Júíst die reis die je door moet maken om iets nieuws te leren maakt jou zo sterk. Het (keihard) onderuit gaan en de veerkracht vinden om op te staan en door te gaan is wat jou ook in de toekomst zal helpen om uitdagingen aan te durven pakken. Want je weet dat je het kunt! Je weet dat je kunt bouwen op jezelf! Het geloof in jezelf en de zelfliefde gaan hierdoor groeien als een malle. En laat dat nou net de basis zijn voor ongeveer alles….

Zelfliefde = Growth Mindset = Zelfliefde

Door tegen jezelf te zeggen: “Ik ben de moeite waard om tijd aan te besteden. Mentale training is van essentieel belang om mijn beste zelf te kunnen zijn.” maak je ENORME stappen om je brein te laten groeien. Van jezelf houden, goed voor jezelf zorgen en lief zijn voor jezelf = van levensbelang. Het is niet alleen een essentiële basis voor jouw leven, maar daarmee ook gelijk dat van alle mensen om je heen. Door goed voor jezelf te zorgen kun je pas goed voor anderen zorgen. Plus: Je laat je naasten zien hoe belangrijk het is om tijd aan je mentale gezondheid te besteden. Voor je kinderen is dit een krachtig deel van de opvoeding. Want: over het algemeen zijn kinderen heel slecht in luisteren, maar heel goed in gedrag kopiëren. Dus: Leef het leven dat jij je kind wilt geven.

The Flying Dutch Family - Mijn SuperBrein Kan Alles: Train je Growth Mindset met The Flying Dutch Family - Ik hou van mij Denk- en Doeblad

Ik hou van mij > Denk- en Doeblad

Om deze zelfliefde een fijne boost te geven, hebben we een Denk- en Doeblad ontwikkeld om weer met het hele gezin mee aan de slag te gaan. Voor de één ‘a piece of cake’, voor de ander heel confronterend. Voor de één fijn onderhoud, voor de ander een ‘life-changing’ startpunt. Hoe dan ook… Ga het gesprek aan! Met jezelf en met elkaar.

Mijn SuperBrein Kan Alles - Denk- en Doeblad - Train je Growth Mindset met The Flying Dutch Family

Laat je weten hoe het was om het Denk- en Doeblad in te vullen en misschien zelfs ook te versieren? De reacties naar aanleiding van het eerste Denk- En Doeblad -dat uitnodigde om een gesprek te voeren over dingen doen en mensen zien die je positieve energie geven- waren hartverwarmend! Zo mooi om foto’s te zien en berichtjes te lezen waaruit bleek dat deze activiteit een fijne boost gaf aan het welzijn van jullie gezinnen. We zijn goed bezig samen! Yay voor ons!

Liefs,

Annette

PS: Mijn grootste inspiratiebron voor dit Denk- en Doeblad is Jools. Zij vroeg op 3-jarige leeftijd aan mij: “Mama, van wie hou jij allemaal?” Na mijn opsomming zei ze verontwaardigd: “Maar mama, je vergeet jezelf! Je moet jezelf niet vergeten. Je houdt toch ook van jezelf!” Dat is mij zo bijgebleven en altijd een enorme motor geweest om lief te zijn voor mezelf. Ik praat tegen mezelf zoals ik ook praat tegen de mensen van wie ik het allermeeste houd. Dank je wel voor deze fantastische levensles, lieve dochter!

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: