Mijn SuperBrein Kan Alles: Train je Growth Mindset met The Flying Dutch Family - Jools

Doe je wat jij wilt of doe je wat er van je verwacht wordt?

Op heel wat van die prachtige ‘quote posters’ lees je: Dream Big, Follow Your Dreams of Reach For The Stars. Maarruhhh, hoeveel mensen leven echt hun dromen? Hoeveel mensen hebben écht geluisterd naar wat zij heel heel heel graag willen en hebben dit voor zichzelf gerealiseerd? En hoe komt het dat het vaak bij dromen blijft? Is de droom onhaalbaar? Is het niet realistisch? Of…. laten we ons te veel leiden door wat andere van ons verwachten? Zijn we bang dat anderen onze dromen wellicht vreemd vinden? Interessant om eens over na te denken: Doe je écht wat jij wilt, of doe je wat er (volgens jou) van je verwacht wordt?

Samen denken en leren over dromen waarmaken

Kijk en luister samen met je kids naar deze video waarin ik het boek Toto aan je voorlees. Toto is een ezeltje met een droom. Maar die droom ligt niet in de lijn der verwachtingen van ezels. Vragen die je aan je kind kunt vragen tijdens of na de video zijn: “Wat zou jij tegen Toto zeggen wanneer hij zijn droom met jou zou delen?” “Wat zou jij doen als je Toto was?” “Wat zou je doen als het niet lukt om je droom waar te maken?” “Wat zou je tegen Toto kunnen zeggen wanneer er een tegenslag op zijn pad komt?”

Et voilá, de video!

Mijn SuperBrein Kan Alles: Train je Growth Mindset met The Flying Dutch Family

Ik ben mega benieuwd hoe jullie het vonden om samen naar de video te kijken en luisteren! Wat was voor jou en je kind een interessant leermoment? Welke vragen riep het op? Laat je mij dat weten?!

Liefs,

Annette

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: